Saturday, August 7, 2010

Zor Bir Gün Daha: Ciğerler

Gece yatmadan baba nefes zorluğunu söylemişti...

Sabah gelince ise, doktorlar yeni çıkmıştı. On call, farklı bir grup.

Çok su tutmuş bir hali vardı. Yine. Ve oksijen alımı düşmüş, nefes alışı hızlanmıştı. Kalp atışları da hızlıydı. Hoppala...

"Nasal cannula" taktılar. Uzaktan üflemek yetmiyor. yatırmak yerine oturtuyoruz.

Ciğer röntgeni çektiler. bekledikleri ve dinledikleri gibi çok artmış sıvı. Dün verilen onca ilaç, bolus, kan, trombosit , aldığı sıvıyı ikiye katlamış, ve anlaşılan, atamayınca, önceki birikimin üzerine.

Yine bir sıkıntı aldı bizi.

Ciğer röntgeni sonrası, fellow rahatlattı. Gördükleri bir tabloydu. Ama agresif bir şekilde sıvıyı atmalılardı. Lasix verdiler, sonra albumin (damarlardan sızıntıyı önleyen, Nehir'de besinsizlikten azalmış olan madde) ve lasix verdiler. Sabahki kilosuna göre 200 gr. az çıktı. Ama altı saat sonra yineleyecekler. Bir yandan da lasix dozunu arttıracaklar. Çünkü şimdilik böbrek değerleri aynı kaldı. Yakından takipteler. Oksijen alımı ve kalp atışlarını biz takip ediyoruz. Gerekirse, "step down" birime, yan ilk geldiğimizde kaldığımız, üç odalı birime alacaklar, yakından takip için. Şimdilik, sabaha göre biraz daha iyi. Bakalım.

Hala neden sadece baş bölgesinde şişlik var açıklayamıyorlar. Aklıma Dr. House geliyor. Ben de öyle biri gelsin ve açıklasın istiyorum. Ama kurgu ve gerçek başka. Ve tıpta açıklanmayan çok şey var. Şu anda yaklaşımları anlamasalar da çözmek.

Yarına daha iyi olsun kızım. Dün gece çok az uyumuş baba, RMH'de. Sıra bende.

6 comments:

  1. nehir'e ve size bütün kalbimle güç ve cesaret diliyorum. inşallah bu nehir'in gürül gürül akması önündeki son büyük kayadır; bunu aşınca çağlayana dönüşür, hiç bir engel tanımadan denizlere akar. bilin ki yüreğimiz sizinle çarpıyor, keşke elimizden daha fazlası gelse.

    ReplyDelete
  2. her gun okuyorum ama cok sey yazmak istemiyorum .Dualarim Nehir ve Nehirlere.."denizler durulmaz dalgalanmadan"

    ReplyDelete
  3. Sonsuz güç diliyorum önce Nehir'e sonra sizlere. Leylaya da kocaman öpücük gönderiyoruz kızlarımla. Dualarımızdasınız, hiç merak etmeyin. Tanrı bunca duayı geri çevirecek olamaz, inanıyoruz.

    ReplyDelete
  4. Canim Zeynep'cim, bir suru zor gun geride kaldi. Ayni onlar gibi bu zor gunler, geceler de geride kalacak. Nehir zor gunlerinde en cok senden, babasindan ve Leyla'sindan guc aliyor. Ona guc vermek icin topla kendini. Baba ile geceleri paylasmak harika bir fikir. RMH'de Leyla ile doping yap kendine. Harika gidiyorsunuz. Goreceksiniz bundan sonrasi da cok iyi gelecek!!

    Birbirinize cok iyi bakin!!

    ReplyDelete
  5. "ne de olsa kisin sonu bahardir"
    bilge

    ReplyDelete
  6. bu da gelip gececek gorun bakin.. hepimiz dua ediyoruz pozitif enerjiler gonderiyoruz.. nehircigim ne cesur bir kizsin sen, bu kadar kocaman teyzelerdan amcalardan daha cesursun. yanklarindan opuyoruz.

    ReplyDelete