Thursday, August 12, 2010

ANC: 2.9

Nehir'deki sıkıntılı durumu anlamakta gçlük çekiyoruz. Sanki hem depresyonda ama bir yandan da ciddi bir güçsüzlük var, ellerinde, konuşmakta güçlük çekiyor.

Sabah sorguladım. İlaçları vesaire. Nörolojiden bir resident geldi, Dr. Khakoo'nun takımından.

Bilmiyorum.

Susuzluk yapabilirmiş, çok ilaç altında dedi. Elektrolitler de etkiyebilirmiş.

Bilmiyorum. Canım sıkıldı. Sonra aklıma menejit geldi. Ama iyice yüksek ateş yaparmış, ve boyunda sorun. Bunlar yok.

İsteksiz. Bugün iki kez gülümser gibi oldu. Youtube dan ona Balamory'i buldum. Ve geçen gün izleyip de sevmiş olduğu İtalyanca, çocukların söylediği supercalifragilisticexpealidocious.

İdrar sökücünün arasını açtılar. Sıvıyı "maintanance" seviyede tutuyorlar. Böbrekçi ile konuşmuşlar. İki antibiyotiği durdurdular.

Tüm bunlar benim bu kez de tüm takımın önünde zırrrr olmama neden oldu. Ama belki de bu nedenle bizi ikili başka bir odaya, bir çocuğun yanına alacakken, bugün de idare ettiler. Anne kız ajitasyon tepeye vurdu.

Nehir'i değişik şekillerle stimule etmeye çalışıyorum. Müziği artırdım. Özlem'in ilik nakli sırasındaki müzik önerisi aklımda kalmış. Bugün bize Houston'da iken hediye CDsini gönderen Elif Savaş'ın o tatlı sesinden masal dinledik, ve opera.

...

Not: Handecim ve Gözdemcim, bugün Yaprak giriverdi odadan. Anlaşılan bir süre birlikte olacağız!! Yolumuzun kesişme şeklini sevdiğimi söyleyemeyeceğim ama dünya tatlısı, yaprak sarması olduğu kesin : )



4 comments:

  1. Zeynep Hanim,Kur'an da dinletin. Youtube'de bulabilirsiniz. Ozellikle Fatiha, İhlas, Nas, Felak, Yasin ve Tebareke surelerini. Bu bayramin sizin icin cifte bayram olmasi icin dua ediyoruz. Allah yar ve yardimciniz olsun.

    A.

    ReplyDelete
  2. canım nehir cim sevgili zeynep fedakar kadın anne eş .... beni hiç görmediniz hiç tanımadınız ama hem dualarım hem gözyaşlarım hem de umutlarım hep sizinle umarım içimdeki, güzel enerji taaa new york a kadar uzanır uzanır da beni hissdersiniz:)))herşey gönlünüzce olsun yüce rabbim minik yüreğe güç versin sevgiler başkentten

    ReplyDelete
  3. Zeynep cigim aglamak en cok sen ve Mahmut'un hakkıyken biz burada sizden cok agliyoruz.

    biraz birakın kendini/izi aglayin, doktorların onunde, insanların ortasında...ne onemi var...
    aglamak biraz rahatlamak saglikli dusunebilmek icin bazen gereklidir...tutmayın gozyaslarınızı...

    ama unutmayın bugunler gececek ve Nehirim toparlanacak...ben geldigimde yuzu gulecek bir tanemin...cok yoruldu cok yıprandı...buyukleri bile dagitacak ilaclar aliyor ve savasiyor...
    hepsini atlatacak ve biz ona bugunleri unutturacak ne guzellikler yapacagiz...siz hic merak etmeyin...

    Kendinize iyi bakin...Cok opuyorum
    Zeynep the Hala

    ReplyDelete
  4. Zeynepcim, bugüne kadar Nehir için edilmiş tüm dualar, yakılan mumlar, yürekten dilenenler, sizi izleyenlerin yolladığı güç bugün birleşip sizi karanlığın en karanlık olduğu bu zamandan yeni, uzun bir gündoğumuna taşısın. Aslan yürekli Nehir'in yüreği yaşam coşkusuna kavuşsun ve hepinize bulaşsın... ha gayret canım arkadaşım...frd

    ReplyDelete