Monday, August 9, 2010

Tweet Tweet

Bir nefes alalım.

Nehir'im geceyi iyiye giderek geçirdi. Sabah şişlikleri kalmamış, çok azalmış uyandı. Hatta nu kez bir haftadır yemek yememiş olmanın kemikleri çıktı ortaya. Anladım ki, sadece baş derken, sırtı, ciğerleri de su topluyormuş, yan üst bölgenin tamamı.

Ben ise bugün yoğun bakımın büyük camlarından East River'in üzerinden doğan güneşi izledim. Tuhaf bir şey, yoğun bakım en manzaralı yer!

Anne rahatladı, ajitasyon yerini huzura bıraktı.

Sabahki doktorlara da bir güzel anlattım hikayeyi, anlata anlata içimden atmak istiyorum kızgınlığımı.

En azından, ekstra görüntülemeden kurtardık. Fellow'lara, "bilmemne" semptomu olmazsa, ki kalp ile ilgili tıpça bir kısaltma herhalde, görüntülemeye gerek yok, iyiye gidiyor dedi.

İyi haber çok bugün: Lökositler, 0.4....Çıkıştayız. (Gerçi bunu çoktur yazıyorum, bu kez hastaneden çıkışın habercisi olsun artık).

Ve morfini de azaltalım teklifim kabul edildi, bu da genel çıkışımıza, ve bağırsak hareketlerinin düzelmesine katkı olacak.

Bilmiyorum, tam doktorlar geldiğinde, baba Leyla'yı almaya giderken, bana, "Bırak adamlar işlerini yapsınlar" diyordu... Onlar da yaptı, ben de!

Teşekkürler.

7 comments:

  1. Yüzünüzün güldüğünü hissetmek ne güzel. Umarım Nehir biraz daha toparlanır da siz de ailece parklarda, müzelerde güzel vakitler geçirebilirsiniz. Bence bu hafta iyi başladı ve her şey gittikçe daha da iyi olacak.
    Sevgi ve sağlıkla kalın
    Esin Türken

    ReplyDelete
  2. Heyyoooo!!! Masallah, masallah...

    ReplyDelete
  3. Oh, aksam aksam guzel haberler geldi, rahatladim. Zeynep'cim, Dr. House eline su dokemeyecek yakinda senin :-) Fahri doktor yapmalilar seni bence. Saka bir yana, bu kadar "on top of everything" olmana hayran kaldim gercekten. Guzel heberlerin devamini bekliyoruz tum followerlar...

    ReplyDelete
  4. yarin daha daha iyi haberler alabilmek dileğiyle

    ReplyDelete
  5. Oh, hele sukur Nehir' cigim toparlanmaya baslamis, guzel annesi de azicik rahatlamis. Bundan sonrasi hep guzel, daha da guzel haberler olsun.

    ReplyDelete
  6. Gunun en guzel haberi.....Masallah! Bin kere! İşte budur..Hafta da cok iyi devam edecek, biliyoruz, inaniyoruz,hepimiz beklemedeyiz.
    Arzu Sami

    ReplyDelete
  7. Aksama kadar beklemeyip bizimle iyi haberleri sabahtan paylastiginiz icin tesekkurler. Daha da iyi olacak insallah.

    ReplyDelete