Tuesday, August 24, 2010

Nefes

Şebnem hep diyor, sevin Zeynep'çim diye.

Sevindim bugün.

Önce çok üzüldüm. Çünkü dün akşam Nehir'i yeniden paralize edip, tansiyon ilacına başlatıp, oksijeni ise daha kötü seyredince.

Sabah çok zor başladı. Dr. LaQuaglia geldi. Zor oldu.

Sonra günüm önce tomografiyi, sonra sonucunu beklemekle geçti.

Zordu.

Özlem, Hande dayan dedi. Hala aradı... Sonra anneanne geldi, derken Tanseli Hanım.

Sonunda iki haber geldi: Bir, sol tarafta yeniden büyük bir sıvı olduğu. Ve sıvıdan başka bir şey görmedikleri.

Dr. Sing bunu söylediğinde benim sevineceğimi düşünmemiş. Ama ben sevindim. Bu bizi cumadan önceki güne götürdü. Bu travmayı atlatma umudu verdi. Yeni bir tümör, röntgene veya CTye çıkacak büyüklükte bir akciğer hasarı olmadığını gösterdi. Yarın göğüsçüler de fikir belirtecek.

Ama umuyorum, daha iyiye gideceğiz, gidiyoruz. İkinci bir tüp takıldı, bu kez sol tarafa, 500 cc sıvı çıkarıldı. Sıvı tahlile gidecek ama görüntüsü, "düzgün".

Dr. Renaud yine geldi, benim hikayeme destek verdi. Yani cuma günkü travma olmasaydı, entübe olmamış olacağı, hala sıvı işi olduğu, yani daha hızlı toparlanacağı. İnşallah. Özlem'cim beni sakinleştirdi. Canım arkadaşım iyi ki göğüs hastalıklarını seçmişsin!!!!

Bakalım. Akciğerde önemli bir hasar olmadığını öğrendikleri için şimdi daha rahat makinanın ayarlarıyla oynayıp, Nehir'e uygun bir hale getirmeye çalışıyorlar. (Ki Özlem demişti). Yine. paralize etme ilacını kestiler, yavaş yavaş kıpırdamaya başladı.

Canım kızım en çok senin yanında uyumayı ve bana tatlı tatlı bakmanı özledim. Az kaldı.

Tüm iyi dileklerinize, dualarınıza teşekkür ederim. Bu güç ona akıyor biliyorum.

Önümüzde daha iniş, çıkışlar var (Dr Renaud dedi), ama yapacağız, bugünkü haberle enerjim yerine geldi.

36 comments:

  1. Sizin sevinmenize biz de cok sevindik. Surekli bloga bakiyorum Nehircikten bir haber var mi diye. Dualarimiz ve kalbimiz tatli Nehir ile. Yakinda beraber uyuyacaginiza inaniyoruz annesi!

    ReplyDelete
  2. şu saatte böyle umutlu bir haber ne güzel oldu..hep böyle güzel haberler alın bize de ulaştırın inşallah..melekler kadar masum,sabırlı nehircik..Rabbim sana acil şifalar versin..

    ReplyDelete
  3. Kurban oldugum allahim yardimciniz olsun. Guzel haberler gelmeye devam ediyor. Bunlarin hepsi gececek insallah. Opuyorum tatli Nehirimi

    ReplyDelete
  4. Yasasin! Supersin Nehir!
    Bilge

    ReplyDelete
  5. Nehir kansere karsi cok iyi bir savasci. Siz kanserden degil, kanser Nehir'den korksun. Nehir'in bu kanser illetini yenicek gucte olduguna tum kalbimle inaniyorum.

    ReplyDelete
  6. Oh çok şükür. İnşallah o sıvı da yok olup gider hemencecik. Ve de inşallah bu yaşadığınız son kabus olur. Bundan sonrası hep yukarı hep daha iyi. Nehir'e kocaman öpücükler.

    ReplyDelete
  7. Cok Sukur!! Yuregimiz sizinle.
    Hadi Nehir az kaldi mucadeleye devam.
    Hep guzel gunlere uyanin.
    Sevgiyle
    natali

    ReplyDelete
  8. canım nehirciğim sana en güzel enerjileri ve dualarımı gönderiyorum çabuk iyileş güzel haberler yaz bize 4 gözle bekliyoruz:))

    ReplyDelete
  9. Cok sukur, sukurler olsun. Daha iyiye gidecek az kaldi. Beraber uyuyup, uyanacaginiz gunler yakinda insallah Zeynep Hanim. Dualarimiz, enerjilerimiz hep sizinle. Allah size kolaylik, guc kuvvet verin...

    Sizi seviyorum..

    ReplyDelete
  10. her gun daha iyi haberler alip daha cok sevinin insallah, sevgiler...

    ReplyDelete
  11. Umut dolu her kelime benim gözlerimi yaşla dolduruyor her seferinde, öyle inanıyorum ki..Herşey düzelecek Allah her zaman yanınızda ve yardımcınız olsun..öpüyorum.

    ReplyDelete
  12. Çok şükür Zeynepcim, çok şükür. İyi haberler daha da iyilerini getirsin. Adım adım tüm zorluklar geride kalsın. Kendi minik yüreği kocaman Nehir yine ablası ile birlikte parklarda oynamaya başlasın.

    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  13. Sevgili Nehircim,
    Çoğumuzu tanımıyorsun ama bizler seni canımızın bir parçası görmeye çoktan başladık.
    Sen güçlü bir yavrusun, ailenden belli.
    Sana o kadar inanıyor ve güveniyoruz ki; herşeyin üstesinden geleceksin, az kaldı biliyoruz.
    Lakin sen de bil ki; tüm güzel enerjilerimizi toplayıp sana gönderiyoruz, mutlaka bu senin işine yarayacak.(inşallah)
    Bu zor zamanlar son olacak, dibine kadar böyle hissediyoru/m/z.
    Bu ekranı günde kaç kez açıyoruz bir bilsen! İyileşik Nehirimizin bir gülümseme haberini alacak mıyız heyecanıyla. Pembe elbiselerin ve ojelerinle seni düşünüyorum hep. Sonra bir gün saçlarına pembe sprey boya sıksak nasıl olur diye düşünüyorum. Sen de bana sık ama mavi olsun tamam mı?
    Elif ve Zeynep(benim kızlar) sana minişlerinden ayırdılar,"çok sevecek" diyorlar. Bir tanesi başında minik kudelası olan bir kedicik.
    Bir gün seni mutlaka kucaklayacağı/m/z, o günü sabırsızlıkla bekliyorum. Resmini blog sayfama koymuştum ama şimdi kaldırdım -n a z a r- dan korktum, çünkü öylesine muzur, öylesine şeker gülümsüyorsun ki!
    Hissediyorsun biliyorum, seni hepimiz ç o k s e v i y o r u z.
    Az kaldı sevgili yavru, azıcık daha dayan, az kaldı prensesim.
    Kocaman sevgilerimle.

    ReplyDelete
  14. Nehir i-yi-le-se-cek. Cok yakinda ve tamamen. Allah'in izniyle.
    Aylin

    ReplyDelete
  15. Çok Şükür!
    Artık güzel haberler zamanı...birbirini takib etsin iyilikler iyileşmeler...nehrin taşkın suyu inince bir bakıcaksınız ki altındaki herşey pırıl pırıl...o sular, sıvılar Nehir'i temizleyecek, arındıracak:))
    yasemin

    ReplyDelete
  16. biz de seviniyoruz sizinle beraber...
    Insallah cok yakinda Nehirin parklarda kosmasina, istahla dondurmalar yemek istemesine, dur durak bilmeden konusmasina sevinecegiz. Yine hepberaber.
    NEHIR!! NEHIR!!!

    ReplyDelete
  17. Haberler daha da iyi olacak! kocaman kucaklıyorum sizi

    ReplyDelete
  18. Aklıma geldikçe, her fırsatta dua ediyorum sizin için... Güzel yavrunuz için... Biraz daha sabredebilmeniz için. Bir an evvel aydınlığa kavuşmanızı diliyorum.

    ReplyDelete
  19. Tüm dualarımız sizinle, hadi be Nehir, yen şu illeti prenses...

    ReplyDelete
  20. harikasınız :)

    ama bu kadar sevinme bana yetmez, daha isterim, daha, daha, daha...

    hadi Zeynepcim, yaşayacağın güzelliklerle, alacağın iyi haberlerle hadi sevin ve bizi de sevindir lütfen.

    sebnem

    ReplyDelete
  21. Zeynep'cim merhaba,
    Nehir seni, sizi, hepimizi duyuyor ve bak goreceksin o da senin yaninda yatip sacini oksamak icin daha bir gayret gosterecek. Gerci yaptigina eminim ama paralize edildigi zamanlarda bile hep konus onunla, elini birakma ve guclu olmasini kulaklarina fisilda. Seni o kadar cok seviyorki, mutlu ol diye bile enerjisini iyi olmaya yonlendirecek bilinc alti.
    Hadi daha guzel haberlere, sizi cok cok opuyorum canim arkadasim,
    Bilge Alkan

    ReplyDelete
  22. dularımız hep sizinle
    iyi olacak inşallah

    ReplyDelete
  23. Sizi merakla takip ediyor, güzel haberlerinizi bekliyor ve Nehir'ciğin en kısa zamanda iyileşip ayaklanmasını, arkadaşlarıyla gönlünce koşup oynamasını, annesiyle gezintilere çıkmasını diliyorum tüm kalbimle.

    ReplyDelete
  24. Dualarımızdasınız. Allah Nehirimize ve size güç, kuvvet versin. Her gün daha iyi haberler bekliyoruz, inanıyoruz. SEVİLAY

    ReplyDelete
  25. Ay ben cok sevdim bu pandalari, icim acildi. Ozgecan'a katiliyorum:)

    ReplyDelete
  26. Sevgili Zeynep,
    ÇOK SEVİNDİM!. Hem haberlere hem de senin sesinin iyi gelmesine...
    İniş-çıkış, gel-git her ne yaşanması gerekiyorsa, siz her seferinde bir adım daha öteye... Nehir bunların hepsini aşacak ve sakin dingin bir göl görünümünde aktığı günler gelecek... Unutma, su yolunu bulur...

    Koalalar harika! Siz de öyle...

    Aklımız, kalbimiz, dualarımız sizinle.

    Sevgilerimle,
    Yesim

    ReplyDelete
  27. Zeynebim sizden gelen her guzel haber bizim icin buyuk mutluluk. Allahim sizi en aydinlik en sifali yollardan gecirsin. Yolunuzu acik etsin. Blog simdi cok daha guzel ve guzel yuzlu Nehir'e daha da yakisir olmus. Size butun guzellikleri getirmesi dilegiyle... Pelin-ertun-isik

    ReplyDelete
  28. Evet Zeynepcim, dogadaki tum gucler Nehir'e akiyor. cok yakinda daha da iyilik haberlerinizi alacagiz. her nefes alista "Zeynep(ler)e guc, Nehir'e sifa" diye aliyorum. Lokum duyuyor biliyorum.. yuregimiz, kalbimiz, dualarimiz-dusuncemiz sizlerle.arzu Sami

    ReplyDelete
  29. kırmızı tokalı küçük panda nehir'e iyilikler getirsin;
    her birimizin gücünden, nefesinden nehir'in gücüne ve nefesine katılsın.

    sevgilerim ve hep iyi dileklerimle.

    zeynep

    ReplyDelete
  30. Tum kalbimle umuyorum her sey daha iyi olacak. Sivi gidecek sorun cikmayacak ve tum travmalar gececek ve bunlar tatsiz anilar olacak insallah.

    ReplyDelete
  31. Zeynep Hanım,

    Sizlere ve Nehir'e güç diliyorum. Bence kesinlikle ama kesinlikle başaracak ve çok çabuk sağlığına kavuşacak. Bazen öyle ufak şeylerde bile öyle büyük aksilikler çıkıyor ki, bu yaşadığınızda bir aksilik ve geçip gidecek inşallah. İnsan hiç tanımadığı biri içinde bu kadar üzülebilir ve bu kadar dua edebilirmiş demek ki.

    Hadi Nehir hadi !!! İşlerini hallet gel artık yanımıza.

    Serra

    ReplyDelete
  32. "enerjim yerine geldi" cümlesi, "Nehir iyileşik"in ön habercisi... heyecan ve sabırsızlıkla nefeslerimizi tuttuk bekliyoruz.

    özgecan'a teşekkürler :) aklımdan geçirip söylemeye cesaret edememiştim, belirsizlik gitmiş yerini sevimli pandacıklar almış... Pandaları çok sevdim, eminim Nehir de çok sevecek :)

    ReplyDelete
  33. Haydi Nehir'cim az kaldı, dayan, yeneceksin o illeti!! En kısa zamanda koşup oynayacaksın, bunu tüm kalbimizle diliyoruz, istiyoruz..
    Haydi azıcık daha sabır, azıcık daha kuvvet..

    ReplyDelete
  34. uzun zamandır savaşan,direnen,ANNESİNİN GÜÇLÜ KIZI NEHİR bunu da atlatacak........inanıyorum ,güveniyorum ona....
    İNATLA AKACAK NEHİR....

    ReplyDelete
  35. Yeni backgrounda bayildim! Aynen hepimizin Nehircige sarilmak istedigi gibi sarilmis pandalar. Pandalar size ugur getirsin, bize iyi haberler getirsin!

    ReplyDelete