Friday, August 27, 2010

Ithaca'nın Gizi





4 comments:

  1. Ithaca muthis guzeldir. Yeni duzen hayirli olsun. Siz herseyi basarcak guctesiniz.
    Nehir cok iyi olucak, Leyla da cok uyumlu zaten. Bu zor mucadelenizin icinde bile harika ebeveynler oluyorsunuz. Cok AMA cok takdir ve hayranlikla okuyorum yaptiklarinizi. Yureklerinizin ve aklinizin dogrultusu oyle guzel ki.....
    Hep guzel gunlere uyanin.
    Sevgiyle
    natali

    ReplyDelete
  2. Hayalleriniz gerçek olsun, her durumun mutlaka çözümü var. Zaman en büyük çözücü, zaman geçiyor ve herşey yetine oturuyor. Nehir'cik iyi olacak inşallah. Leyla, için bu yaşta USA tecrübesi çok önemli, hem kardeşini daha çok görebilecek hem de başka bir kültürü/dili yaşayacak. Anneanne, eğer Ithaca da kalbilirse ne güzel olur:) Aileniz için en hayırlısı, en güseli nasılsa öyle olsun. Her yeni gün, sağlık ve huzur getirsin. Sevgilerimle. Sizleri hiç tanımayan ama hisseden izleyiciniz ben:)

    ReplyDelete
  3. Sevgili Zeynep Hanım,
    Annelik içgüdülerinize güvenin. Çocukluğumda bir dönem annemden başka bir ülkede yaşamak zorunda kalmıştım. Eğitim ve işle ilgili bir durumdu. İlerleyen yıllarda anneme tek sitemim o dönemde beni yanında götürmeyişi oldu. "Başka okula da giderdim, başka ortamlarda da olurdum hiç birşey beni senden ayrı olmak kadar üzemezdi" dedim sık sık. Şu anda 40 yaşındayım ve 2 çocuk annesiyim ama anneme bu konuda sitem etmeye ara sıra da olsa hala devam ederim. Annemden ayrı kaldığım yıl İstanbul'da ilkokul 4. sınıfı okudum. Sanırım Leyla da aynı yaşta. Kızınızı yanınıza alın, baba kız Ithaca'da Nehir'le sizi yakından takip etsinler 1-2 günlük kısacık tatillerde bile birlikte olabilin. Ithaca gerçekten çok güzeldir. Genç bir öğrenci ara sıra sıkılsa da çocuklu aileler için biçilmiş kaftan diyebiliriz.
    Sonuçta eminim ki ailece hem duygularınıza hem da mantığınza başvurarak en doğru kararı vereceksiniz.
    Umarım bir an önce bu sancılı dönemi atlatıp ailece aradığınız huzurlu ortamın tadını çıkartabilirsiniz.
    Sevgilerimle
    Esin Türken

    ReplyDelete
  4. Hayırlısı olsun -ki anne hislerinizin yanılacağını hiç sanmam-
    Sizi seviyoruz. Ailecek.

    ReplyDelete