Sunday, August 15, 2010

Bir İleri Bir Geri

Akşam yatmıştık ki, baba aradı. Nehir'in nefes alışı yine hızlandı diye. Dünü biraz oda oksijeninde, biraz da "blow by" ile geçirdikten sonra, akşam yine "nasal cannula"ya geçmişlerdi.

Hoppala.

Sabah daha iyiydi, ama yine hızlıydı. Yine de bir hafta öncesi gibi değildi.

Ateş yoktu.

Ne yapalım dediler, bu kez tomografi çekildi.

Resmi sonuç yok henüz ama mantar enfeksiyonu, veya yeni bir enfeksiyon görülmüyor. Bu iyi. Ama sıvı çok görünüyormuş.

Gerçekten de bir haftadır hiç sıvı sökemediler, hatta eklediler sanırım. Böbrekleri koruyorlar, ama akciğerleri boşaltmayı beceremediler. Denge denge denge.

Creatinin bugün 05. e düşmüş. Yani böbrekte işler yoluna girdi.

Nehir günü iyi geçirmişken, akşam yine nefes alış verişi hızlandı.

Yeni fikir: Sabah altıda bir röntgen daha çekip, muhtemelen, anestezi altında iğne ile sıvıdan örnek almak. Ve biraz da sıvıyı almış olmak.

Kilosu 12.6. TPN deyip duruyoruz...

Kafam karmakarışık. Bu iş çok uzadı.

Not: Halası, welcome to the Club of 40! Çok acıtmıyor, güzel bile.

4 comments:

  1. Zeynepcim

    15 gündür İstanbul dışındaydım. Blogu takip ettim ama yazamadım. Yaşadığınız zorlukları, Nehir'in mücadelesini okudukça hep dua ettim. Eminim bu blogu takip eden herkes benim gibi dualarını gönderiyor. Nehir harika bir küçük Amazon. Savaşçı, güçlü ve bir o kadar da girly. Yoruluyor, morali bozuluyor ama güzelim benim, pembe elbisesinden pembe kurdeleli ayakkabısından, Leyla'dan ve sizlerden yine moralini depoluyor. Satır satır kendi başarı hikayesini yazıyor o. Daha yazarken hepimize yol gösteriyor, mutlu sona ulaştığında ise pek çok kişiye umut kaynağı olacak.

    Nehir'i, genç güzel bir bayan olarak pembe saçları ile sahnede hayal ediyorum. Annesi gibi billur sesi ile şarkı söylüyor ve tüm dinleyenleri büyülüyor. Dinleyenler arasında en önde ben de varım ve diyorum ki "Bu kız ne yapsa harika yapıyor"

    Sevgilerimle

    Nurdan

    ReplyDelete
  2. Zeynep'cim, sen bir ileri bir geri diyorsun ama yazdiklarin sanki IKI ILERI bir geri gibi... Baksana bobreklerde isler duzeliyor, yeni bir mantar veya enfeksiyon yok. Bunlar hep iyi haberler.

    Biliyorum cok uzun zamandan beri Nehir'im adam akilli toparlanamadi ve hastaneden basinizi cikartamadiniz ama biraz sonra onlarda olacak. Azicik daha sabir ve guc lazim!! Haydi arkadasim, bir kuvvet!!!!! Nehir'imin gurul gurul akmasina az kaldi. Olacak.

    Bak Nurdan ne guzel demis, 'bu kiz ne yapsa harika yapiyor'. Nehir'im harikalar yaratacak ve cok yakinda bu isten yuzunun akiyla siyrilacak. Yeter ki siz guclu olun!!!!

    Ha gayret hepinize. Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  3. oyle icten dua ediyorum ki.. aklim devamli sizde.. her gun birbirinden guzel haberler diliyorum. sevgiler..

    ReplyDelete
  4. yeni duydum ve okudum blogunuzu..son 48 saattir satır satır okuyorum tüm yazdıklarınızı..3,5 yaşında bir çocuk annesi olarak öncelikle size saygı duyduğumu belirtmek istiyorum.mücadelenize ve gücünüze hayran kaldım.hem sizin hem o güzeller güzeli kızınızın gücüne, yaşama tutunma hırsına. aferin Nehir'e. Nehir su gibi akacak ve okumayı öğrendiğinde bu yazdıklarınızı okuyup gücüne güç katacak.nasıl dev bir annesi olduğunu gördükçe devleşecek, güzel ailesini, babasını ve o olgun ablasını okuyup öğrendikçe gururlanacak. emin olun o günler de gelecek. çok şeyler öğrendim yazdıklarınızdan, çok dersler çıkardım.kendimi yerinize koymaya çalıştım.Nehir'e dua ettim.size de dua ettim.ve şunu hissediyorum ki istatistiklerin, yüzdelerin hiçbirinin anlamı yok sizin mücadelenizin yanında.takılmayın yüzdeye, varsa onların bir anlamı Nehir de kendi istatistiğini oluşturacak ve kazananların tarafında olacak. yıllar sonra onu da okuyacağız inşallah.dünyanın en zorlu işini başarıyorsunuz, başarmaya da devam ediyorsunuz. 4 kişilik aile fotoğraflarınızın her daim sürmesini diliyorum.acil şifalar dilerim.
    sevgiler..

    ReplyDelete