Thursday, August 19, 2010

Bekleyiş

Gece çok bölük pörçüktü... Şimdi yatıyorum, erkenden, Nehir'le.

Nehir'i ne olur ne omaz öğleden sonraya kadar aç bıraktılar. Canım, su isteyip durdu.

Sonuç:

Bugünkü röntgende yine çoğalmış göründü, sıvı.

Enfeksiyoncular enfeksiyon olduğunu düşünmüyor, yine de testlerin kesin sonucu yok henüz.
Presbyterian'daki üst solunumcu tüm taramalara bakmış. Normal sıvı olduğunu düşünüyor. Onların amelyat sonrası bazı çocuklarda gördükleri ve vücudun zamanla, kendi kendine" absorb" ettiği bir durum olabilirmiş.

Yani sıvıda da, akciğerde de enfeksiyon görülmüyor, şüphelenmemişler. Tümör boardda da yeni bir fikir yok, bekleyelim anlayışı var.

Nehir klinik olarak idare ettiği sürece mekanik bir kez daha müdahale etmek istemiyorlar. Takip edecekler.

Ben yarın cuma, haftasonu ne olacak diye endişelenmiştim. İyi haber, Dr. Renaud, haftasonu da buradaymış. Ve Dr. LaQuaglia da gerekirse "around" imiş.

Yolda Dr. Kushner'a rastladım. "Karboplatin veya acaba omuriliğe aldığı radyoterapi olabilir mi" diye, ona da sordum. "Size söyleyeceğimiz yan etkiler içerisinde, plörel sıvı olmazdı" dedi. Radyoterapiyi de düşünmüyor.

"Peki nasıl olacak ameliyat işi" dedim. "Bu halden, yani nefes alışı normale gelince, değerleri düzgün" dedi. Bu gidişle, buradan doğrudan karşıya geçeceğiz.

Ne bileyim. Şimdi uyumalıyım, genel yorgunluk çöktü üzerime.


14 comments:

  1. hergun Nehire ve butun Nehirlere dua ediyorum. Insallah butun dualarimiz yerini bulur.

    ReplyDelete
  2. CANIM NEHİRİM,
    CANLARIM BAYAZITLAR :)
    DUALARIM SİZLERLE HER ZAMANKİ GİBİ...

    sıvılar da nehir olup akıp gidecek, sonra NEHİRİM dilediği gibi su içebilecek ve taze sular arındıracak bedenini... hiç bir yerde birikmeden :)

    sevgi,
    saygı,
    selam,
    ay!

    ReplyDelete
  3. İkinci evimiz oldu Sloan. Arada çalışırken blogunuza girip bakıyorum "bizimkiler ne yaptı acaba" diye..öyle güzel yazıyorsunuzki kendimi kimi zaman hastane odasında kimi zaman RHM'de buluyorum. Sloan'ın sitesine baktım dün, anlattığınız doktorları gördüm şimdi yazdıklarınızı okuyunca daha da netleşiyor resimler kafamda..ama şu an en çok ne diliyorum biliyor musunuz?Sloan'daki patient hikayelerinde Nehir'in de başarı hikayesini görmek. o zeytin gözleri ile gülerkenki fotoğraflar eşilğinde, sonra tedavi sırasındaki bir fotoğrafı (çocuk hikayelerinde öyle koymuşlar Sloan'ın sitesinde), iyileşmiş haldeki fotoğrafı. hep gözümde canlanıyor size sarılırken, mutlu..o günler yakın.çok güçlüsünüz, yeri geliyor akışına müdahele ediyorsunuz hayatın, oluruna bırakmayıp kızınız için en doğrusu neyse onu yapabilmek için kılı kırk yarıyorsunuz. doktorları, sistemi sorguluyorsunuz..harikasınız, nehir iyileşikten sonra tekrar dönüp okuyun bence yazdıklarınızı..tam bir dava kadınısınız :) kuzuların kuzusu Nehir'in de sıvıları er geç akıp gidecektir hiç merak etmeyin, Nehir o, su durmaz onda :) Nehir sular seller gibi akıp gidecek üstünden tüm bu komplikasyonların. çok öpüyorum mis kokan kızınızı ve sizi..

    ReplyDelete
  4. CANIM NEHİR CİĞİM HA GAYRET BEBEĞİM :) HAYATA BİZLERE VE ANNECİĞİNE SIMSIKI TUTUN ÇÜNKÜ BİZ SANA YÜREĞİMİZLE DUALARIMIZLA ELİMİZİ UZATTIK BEKLİYORUZ ACİL ŞİFALAR DİLİYOR BAŞKENTTEN NEW YORK A KUCAKLAR GÜZEL ENERJİLER GÖNDERİYORUM

    ReplyDelete
  5. İyi uykular Zeynepcim. İyi dinlen, güzel bir güne uyan :)

    Sevgiler

    ReplyDelete
  6. Enfeksiyon olmaması bence harika bir haber.Göreceksin fazla sıvıyı da atacaktır en kısa zamanda. İyice dinlen arkadaşım,yeni gün güzel haberlere gebe ,hiç şüphen olmasın. Öpüyorum dördünüzü de.nergis

    ReplyDelete
  7. Hepiniz harika bir uykuyu, iyi bir dinlenmeyi coktan hak ettiniz. Insallah geceniz rahat gecmis, biraz dinlenmissinizdir.

    Nehir'im bunu da basaracak, sivilar yok olup gidecek, denge bulunacak. Biraz vakit lazim, biraz sabir. Tum pozitif enerjimiz, dualarimiz, iyi dileklerimiz sizinle, Nehir'le... Diliyorum ki Nehir bugunu mutlu ve daha iyiye giderek gecirmis olsun.

    Hepinizi opuyorum... Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  8. Canim benim hersey yoluna girecek, dinlen bir guzel. Iyi haberlerde gelecek yavas yavas. Nehircim gene basaracak, merak etme!

    ReplyDelete
  9. hadi NEHİRR...
    şu kritik saatleri bir atlatt.....
    dualarım,iyi dileklerim sana,tüm yüreğimle........

    ReplyDelete
  10. Blog yazısı göremeyince endişelendim. Sonra tweetleri gördüm. İnşallah grafiğin hızla yükseldiği, herşeyin düzeldiği bir 72 saat olur bu. Dualarımız sizinle.

    ReplyDelete
  11. ha gayret Nehirim .Eriyip yok olucak sular.Rahat rahat derin derin nefes alicaksin.Hep bunlari dusun annesi..

    ReplyDelete
  12. Simdi twitter'deki mesajlarinizi okudum.Cok cok uzuldum, gercekten. Umarim Nehir'in solunumsal komplikasyonlari kolayca kontrol altina alinir ve insallah bu zor gunlerde bir cirpida gecer. Acil sifalar diliyor guzel haberlerinizi bekliyorum.

    ReplyDelete
  13. haydi nehir, haydi güzel kızım, çabucak atlat şu saatleri de gülen resimleri koysun annenler bloğa. bak hepimiz nefesimizi tuttuk sana gönderiyoruz, nefes olsun sana diye. çağlaya çağlaya gürül gürül ak.
    b.

    ReplyDelete
  14. Güzel Nehir. Tatlı Nehir. Hadi artık yen şu canavarı, galip çık şu savaştan:)Gökyüzünü pembeye boyadık burada. Galibiyetini kutlamaya hazırız tatlım. Muştulu haberine bakıyor şimdi her şey.

    Hadi..

    İzmir'den sevgiler

    Esin.

    ReplyDelete