Tuesday, May 25, 2010

Union Square


Ben dün gece uyku peşine düşünce yine, sabah Mahmut götürdü Nehir'i radyoterapiye. Gerçi ne zaman, bu ikinci, ben uyuyayım desem, sonrasında uyuyamıyorum ama biraz dinleniyorum hiç değilse.

Nehir radyoterapiden uyanmıştı vardığımda, babasıyla oyun odasında oynuyordu. Beni görünce önce kollarını açtı, kucağıma gelmek için, ama "Bakayım nasıl piyano çalıyorsun" deyince, oyununa geri döndü.

Sabah on gibi işimiz bitince, ve sonrasında randevumuz olmayınca, bugün bir ilki gerçekleştirdik. Ve metro ile Union Square'deki BabiesRus'a gittik. Nehir için hem potty, bir küvet, arabasına güneşlik gibi eksikleri tamamlamak istedik.

Metrodan çıkınca ama benim gözlerim parıldadı, zira Houston'daki meşhur ayakkabı cenneti D S W karşımdaydı. "Acaba bir ayakkabıya ihtiyacım olmadığına, emin miydim", "Hayır, değildim". Ama baba beni bir son dakika manevrasıyla komşu ayakkabıcıya soktu...baba da, ben de, rahat yürüyebileceğimiz, yazlık, "sandal"lar aldık. Ah ama artık olan oldu, babaya DSW'ya da girelim diyemedim. Artık, Türkiye'den bir ziyaretçimiz geldiğinde, mecburen giderim.

Hemen oracıktaki, Whole Foods'dan öğle yemeklerimizi alıp, Union Square'deki parktaki kalabalığa karıştık, ve yemeğimizi yedik.

Tam dönecekken, bu kez Nehir'e tight almak için the Children's Place'e girdik, ve Nehir hemen ayağa kalkmak istedi, "Anne sana yardım edeyim" diye...Önce elindeki biraz önce BabiesRus'tan almış olduğumuz sandviç çantasını bıraktı, "Anne bu çanta eskidi, çanta alalım" dedi, sonrasında güneş gözlüğü, bluzlar falan kendini kaybedecekken, üzerine bir bluz almasına izin vererek "ucuz" kurtardık kendimizi.

Sonrasında, elimiz dolu, taksi ile döndük. Nehir pek memnundu halinden.

Saat iki gibi odaya geldik. Veeee ben, baba kızı bırakıp, sandaletlerin içine yakışan ayaklara sahip olmak için, her blokta bir tane olan, manikür, pedikürcüyü ziyaret ettim.

Hiç oje sürdürmeyen ben, NY'a ayak uydurup, oje de sürdürdüm. Aslında bir yandan da Nehir'in hoşuna gideceğini biliyordum. Döndüğümde, çok havalıydım, kızımın gözleri gülüyordu, "Baba bak annemin ayaklarına" diyordu.

İşte değişik bir günün sonunda yemeğe indik. Bu akşam yemek sırasında bir de yüz boyama vardı, ve de el örgüsü ayıcıklar. Nehir'le seçmeye gittik, ve bilin bakalım ne renk seçti...zor oldu biliyorum, fotoğraf da olunca.

Nehir'im mutlu. Annesi de ayaklarına bakınca gülümsüyor!

FotoNot: Mavi askılı bluz Nehir'in seçimi, "pembe" ayıcık, harika örülmüş, ve yanağındaki "pembe" çiçek.

13 comments:

  1. ne güzel havadisler bunlar :)) nehir ne mutlu...siz mutlu, biz mutlu :)

    ReplyDelete
  2. Çok güzel olmuşsun Nehircik,daha da iyi ol olur mu :) Hepimizi gülümset böyle..Maşallah sana sevgiler.

    ReplyDelete
  3. Deli miyim neyim mutluluktan aglayasim geldi. Sizi tanimiyorum ama cok seviyorum. Hele o Nehir'i yemek istiyorum. Masallah.

    ReplyDelete
  4. Cok guzel haberler . Hayat dolu, enerjisi yuksek . Ne guzel akiyorsunuz hayata .
    Masallah .Masallah .
    Sevgiler
    Hasene

    ReplyDelete
  5. Masallah Nehirin Mutluluguna ve sizin mutlulugunuza ve guzel gununuze Masallahhh .umarim bir gun kizlarinizla birlikde bareber manikur ve patikurunuzu yaptirirsiniz ..cok opuyorum Nehirinizi dualarim sizlerle...

    ReplyDelete
  6. we are one big family :)
    ve pinky bir şarkı geliyor istanbul dan new york a doğru :)
    http://fizy.com/#s/101wum

    ReplyDelete
  7. Coktan yazamiyorum, teknolojik sebeplerden. Ama yine de sagolsun teknoloji, telefondan okuyorum herseyi, yani takipteyim :)

    Nehir'im gercekten tam bir 'balik' hemen adapte oldu ortama :) Eskimis tabi o yarim saat once alinan sandvic cantasi, alsin kizim soollleeee pariltili falan bir yeni canta. Nehir'cigim sana soyluyorum; "bir daha sakin kanma ucuz gomleklere, en iyisinden pariltili bir canta yakisir sana!!!!" Yasemin bu ara herseyi pariltili istiyor. Bu yaz isimiz zor yani.

    Zeynep'cim sen bu occupational therapist'leri alisverise mi cagirsan acaba?? Ya da onlarin ofisine 3-5 tane giysi assaniz magazalardaki gibi, bence Nehir'i en guzel boyle motive edersiniz :) Balik kadini iste budur!!!!!

    Hersey yavas yavas yoluna giriyor. Cok haklisin dunku yazinda. Bir daha boyle bir nuks olmayacak ama gelismeleri takip etmek, onlardan yararlanmak sart. Hayatinizin su anda cok onemli bir parcasi tedavi, ilerde cok daha az onemli bir parcasi olacak, daha da sonralari Nehir'in degil ama sizin hayatinizin bir parcasi olacak. Siz tum gelismeleri takip ediyor olacaksiniz, Nehir'im okulunda, arkadaslariyla, alisveriste iken...

    Bence bu isi Sir Dungan kadar da iyi yapacaksiniz. Ilk el degil belki ama ikinci el bilgiye ulasmak konusunda sizden daha iyi bir cift tanimiyorum. Bu duzen cok iyi kurulacak eminim.

    Hepinizi cok opuyorum... Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  8. Nehircim içimi erittin canım :)
    hep iyi ol güzelim

    ReplyDelete
  9. İyi haberleriniz olsun hep inşallah.

    ReplyDelete
  10. Koxaman bir masallah,masallah,masallah..
    Cok cok cok daha iyi olacak annesi...
    Tutamiyacaksin onu..:)
    Sevgiler
    Pınar

    ReplyDelete
  11. İşte budur, boşuna dememişler bir kadına en iyi gelen şey alışveriş diye :)) Aslan Nehir, kim tutar seni, koş o reyonların arasında, seç istediğin bluzu, ayakkabıyı, çantayı :)))

    ReplyDelete
  12. Çok güzel hareketler bunlar labarabababbabbuuuuuu...
    Budur...

    ReplyDelete
  13. Zeynep bazen, sanki gezmek icin amerikaya gitmissiniz hissine kapılmaya basladım -iyi mi kotu mu bilmiyorum- ve yazamazsam da cok dertlenmiyorum. Nasilsa geziyorlar diye :)

    Islerin bir miktar yoluna girmis ve senin biraz daha rahatlamıs olmana cok seviniyorum. Senin bu sahane enerjin Nehir'e de yansıyor tabiki. Senin keyfinin yerinde olması harika. Hatta hic yapmadıgın seyleri yapıyor ve bunları bizimle paylasıyor olman da daha da harika.

    Canım benim anormal durumlarda, anormal davranmaktan daha normal bir sey yokmus -tabi ki oje surdurmekten bahsediyorum-.

    İstenbul'da havalar nefis, bahar bitti, yaz gelmek üzere - yoksa geldi mi?-. Bizim kizlar da sanki okul tatile girdi havası basladı bile. Daha 3. sınavlarına bile baslamadılar halbuki. Dunyanın diğer ucundaki New York'da coktan yaz havasına girildi bile.

    Nehir tum rekorları alt üst edecek adım gibi eminim. Bunu da buraya yazmak istiyorum alenen. Tıp literatürüne girecek benim sekerim kesinlikle. İnanın icim icime sigmıyor, bu enerji ile herseyi cok daha rahat halledeceksiniz. İnsallah ve Masallah kızıma.

    En kotu gununuz boyle olsun ama bu guzel gune de sukurler olsun.

    ReplyDelete