Sunday, May 16, 2010

Tatil

Nasıl iyi geldi, hepimize anlatamam.

Hatta yarın MIBG öncesi, nazar mı değer dedim. Ama şimdi o nazara sesleniyorum, "Be Still" yani uzak dur bizden!!!!!!!

Çocuklara en çok çocuklar iyi geliyor. Ella ve Emre, ikisi de Nehir'e ilaç oldu. Ella, 7,5, Emre Temmuzda 4 olacak. Nehir'in hasta olduğunu da bildiklerinden ama karakterleri de o kadar yumuşacık ki, Nehir'i çok çok iyi idarwe ettiler, paylaştılar, güldürdüler.

Canım kızımı biraz kendinde görmek, biraz "normal" iki gün geçirmek, gerçekten de en iyi ilaç oldu.

Debra da Amerikalı olmanın verdiği rahat ev sahipliğiyle, bizi de rahat ettirdi. Cengiz Amca, mangal işini abarttı, ve ben dün akşamki yemeği hala hazmetmiş değilim. Kısaca, yeşilde oturduk, okyanus kıyısında, kumdan kale yaptık, yedik, hatta anne baba film bile izledik...

Hayatlarımızın kıymetini, her anının güzelliğinin kıymetini bilmeliyiz. Sıradan bir haftasonu, aslında nasıl da özel.

Çok şükür.

Nurgün yazmış ya, ben olsam gidemezdim. Biz ise geldiğimizden beri her gün doktorlara, biz bir Westport'a gitmek istiyoruz diye diye, en sonunda, "Yakında hastane varsa gidin" izniyle ve "Kan değerleri düşünce gidemeyiz belki" diyerek gittik.

Gerçekten de enerji depoladık. Moral depoladık.

Umarım yarınki MIBG sonuçları bizi üzmez. Üzmesin. Se vin mek istiyorum. Ama MIBG öncesi kadar gergin değilim.

Hani Avustralya'dan buraya gelmiş, RMH'de beş yıl yaşamış, hala bir şekilde tedavi gören çocuk var ya, Dylan. Onu gördüm cuma günü. Bir yürüyüşü vardı, "Bu kat benden sorulur gibi", bir özgüven, bir caka. Bayıldım. Tamam dedim. Biz de yapacağız. Nehir de böyle dolaşacak. Sadece idrak edip, kabullenmemiz gereken bu bir yaşam stili, kanserle yaşamayı öğreneceğiz. Korkmadan, birlikte yaşamayı.

Veeeee.

Kermes.

Önce kime teşekkür etsem bilemedim. Gamze'cimle mi başlasam, Aslı ile mi. Bizi uzaktan tanıyan, ve bize okulda yaptıkları kermesle önemli bir katkı sağlayan, Papatya ailelerine, annelerine çok çok teşekkür ederim-riz. Nehir'i düşünerek yapılan bir etkinlikle, Nehir'i düşündüğünüz, ve bize destek olduğunuz için.

Yarın sabah biz rutine dönüyoruz. Sabah 8'de hastanedeyiz, "access" edilecek, muayene edilecek, ve radyoterapiye gidilecek. İyi haberler vermeyi çok ama çok istiyorum.

33 comments:

  1. Haftasonunun harika gecmesine cok sevindim. Umarim yarinda cok guzel haberler alirsiniz.

    ReplyDelete
  2. Zeynepcim ne ironik, gecen sene Leyla ve kızlarla o bahcede oynarken yada okyanus kenarına gittigimizde bacaklarını kuma gömerken, "ah keske Nehir'de bizimle burada olsaydı" dedigimi oyle iyi hatırlıyorum ki.

    Bu sekilde degildi dusundugum ama olsun, Nehir'cim de o temiz havayı soluduguna gore, bu is tamam demektir. Eksikler tamamlandı. Hatırlıyorum da, hayatımda ilk defa "horse shoe crab" denen hayvanı kuma gomülü bir halde orada gormustum ve kızlar tasısın diye mendirekten parkın oldugu yere kadar tasımıstım. Hepimiz saskınlıktan kucuk dilimizi yutmustuk kizlarla. Bu ne ola ki acep diye. Sonra, Ela bize soylemisti, aaa o horse shoe crab diye.

    Gecen gun de National Geographic'de horse shoe crabin mavi kanının, biyo medical de ve kanser dahil bircok tedavide kullanıldıgını, ve cok onemli bir hayvan oldugunu anlatan bir program izlemistim. Simdi ise o kumsalın sizi neden cagırdıgını anlıyorum: Nehircim boylelikle kumsalda, horse shoe crablerin dolastigi kumlarda uzanarak, o eksik kalan tedavisini de almis oldu.

    Boylelikle, harika bir baslangıc oldu haftaya, gerisi de ayni boyle gelecek, eminim.

    Hepinizi, en cok da Nehirimi sevgiyle kucaklıyorum...

    ps: kesinlikle gidemezdim, ama oyle iyi yapdiniz ki benim gibi dusunmeyerek...aklınızla bin yasayın, Nehir'in guzel gunlerini gorun insallah!

    ReplyDelete
  3. Hafta sonunun güzel geçmesine sevindim. Allah içinize sindirsin. iyi sonuçlar alın inşallah.

    ReplyDelete
  4. Ne iyi yapmışsınız, çok da iyi gelmiş belli. Gerçekten çocuklar en çok çocuklarla mutlu oluyor ve mutluluk herşeyin en iyi ilacı :)

    ReplyDelete
  5. Masallah, ne guzel gecmis haftasonu. Ne kadar tatlisiniz, siradan bir haftasonunun nasil da buyuk bir nimet oldugunu hatirlattiniz yine. Ben kendi kucuk dertlerimle bunalimlara girerken. Utandim kendimden. HEP AMA HEP DUA EDIYORUZ. IYI NETICELER DE GELECEK.

    ReplyDelete
  6. güzel anne zeynep tatlı nehirimiz bu haftaya çok güzel başlayacak inşallah. okyanusun, güneşin en önemlisi de evrenin tüm ışığı ve şifası onunla olsun. doktor amcaların verdiği tüm ilaçlar ve ışınlar onu en güzel yönleriyle iyileştirsin. gönlümüz ruhumuz hep sizinle. hayırlı ve mutlu bir hafta dileğiyle. hepinizi öpüyoruz. pelin-ertun-ışık

    ReplyDelete
  7. inşallah bu güzel,keyifli haftasonlarının devamı gelir..herşey yolunda gider inşallah..

    ReplyDelete
  8. Simdi twitter de MIBG sonucunun negatif oldugunu okudum. HARIKA BIR HABER!!!! Kutlayin bu guzel haberi. Gecirdiginiz oyle guzel hafta sonuna da boyle bir sonuc yakisirdi zaten. Gordunuz mu basladi iyi haberler gelmeye ve devam da edicekler.

    ReplyDelete
  9. Ben ne dedim sana GUVEN KIZINA, GUVEN NEHIR'E!!!!!!!!!

    Bu son kaleyi de yikacak benim kizim, cok seviyorum onu!!!!!!!

    Yazarken sevincten agliyorum. Hic korkmadim, ama twitter'i acana kadar da kalbim duracak gibi oldu. Sizi dusunemiyorum. Haydi bu aksam RMH'li band'e soyleyin sizin icin calsinlar :)

    Cok mutluyum, cocuklar ne oldu diye sorup duruyorlar. Nehir'den iyi haberler var deyince, Yasemin 'Nehir iyilesti mi??' diye sordu. Ben de hic duraksamadan 'evet' dedim. Yorulacaksiniz ama olacak.

    Ben de soyluyorum Zeynep'cim, zor olacak ama KIZIN IYILESECEK.

    Inan buna, guven Nehir'e!!!!!!

    Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  10. bak gördün mü, kızımız "m u h t e ş e m" ve bize yaşattığı bu mutluluk için onu yine kocaman bir daha öpüver lütfen Zeynepcim.

    hem kolay olsun hem tez olsun tertemiz sağlıkla eve dönüşünüz.

    sevgiler

    ReplyDelete
  11. Super!!! MIBG'nin negative sonucu harika.
    Nehir basaracak. Ailenizin her bireyi elinden geleni yapiyor.
    Hep guzel gunlere, guzel haberlere uyanin.
    Sevgiyle,
    natali

    ReplyDelete
  12. Off iki dakda bir twitter'a bakarken SONUNDA...Heyyy, YAŞASIIIIN...EN BÜYÜK NEHİR:)))) Hip hip hourrrayyyyyyyyyyyyyyy...
    Bu gün ne güzel bir gün!!!!
    yasemin

    ReplyDelete
  13. Sebnem'in yazdiklarini okuyunca evrene verdigim mesajin dogru olmadigina karar verdim.

    Zeynep'cim eski soyledigimi geri aliyorum. Evrendeki tum etkilerini siliyorum.

    Simdi soyluyorum; Hepiniz elinizden gelenin en iyisini yaparken yorulacaksiniz ama herseye degecek, NEHIR IYILESECEK!!!!!

    Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  14. Yayyy!!!! Gunun en guzel haberi. Gozunuz, gozumuz aydin.

    ReplyDelete
  15. Extracranial, kafatası dışında demek imiş; şimdi sözlükten baktım. Yani tümörün/kanserin, vücudunun diğer yerlerinde olmadığı anlamına mı geliyor MIBG sonucu?

    Ben de çoook sevindiğimi ekleyim ve sizden "evet, aynen o anlama geliyor" yorumunu bekleyerek daha da sevinmeye hazırlanayım.

    Öperim Nehir böceki.

    E.

    ReplyDelete
  16. Zeynepcim
    gecen haftaki yorgun ve halsiz sesinin once guzel tatil haberleri ve bugun de mibg ile aydinlanmasi... insallah devami gelecek arkadasim.hep iyi gidecek bundan sonrasi.handenin dedigi gibi nehire guven.
    ozlem

    ReplyDelete
  17. çok sevindim çok ..... şule

    ReplyDelete
  18. işte zeynebim nehirimiz akıyor. bize hayatı ve yaşamayı öğreterek en önde gidiyor. herşey yoluna giriyor. güzel fıstığı bizim için kokla.
    sizi seviyoruz. pelin-ertun-ışık

    ReplyDelete
  19. Çok mutluyum,keyifli geçirdiğiniz haftasonu için ve ardından gelen harika MIBG TEMİZ haberi için. ÇOK AMA ÇOK MUTLUYUM,CANIM NEHİR'İMİZ HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELECEK SAPASAĞLAM İstanbul'a dönecek,biz de onu sevinçle karşılamak, öpüp, koklamak için bekliyor olacağız.Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. nergis

    ReplyDelete
  20. Gözünüz aydin!!!

    Nehir´den gelecek bütün haberler bundan böyle sadece temiz olacak, Nehir saglikli , mutlu ve güclü olmaya davam edecek!
    Alkis Nehir´e :)

    Defne.

    ReplyDelete
  21. HEEEYYYYYOOOOOOOO NEHİR NEHİR NEHİR!!!!!

    ReplyDelete
  22. Çok şükür. Hepimize geçmiş olsun :)

    ReplyDelete
  23. Cok guzel bir haber:)) Nehir guzel haberlere vesile olmaya devam edecek...

    ReplyDelete
  24. İste budur!!! Aslan Nehir!!! Cagla kizimiz, kendi yolunu ciz, kendi hikayeni yaz!!! Yeryuzunun seklini degistiren kuvvetini goster, at imzani su dunyaya!!!

    Ben isimlere inanirim, rastgele olmadıklarına, taşıyanla aralarında özel bir bağ olduğuna. Kimi insana hiç kendi adıyla seslenilmez ya, onların adı yanlıştır bana göre.

    Nehir, adı gibi, akıyor işte, önünde durulamaz, engel konulamaz, durdurulamaz, kendi yolunu bulur O!...

    Hadi Bayazitlar. Kimse tutamaz sizi artık....

    Dünyalar bizim oldu... Çok şükür. Dualara, dileklere, şifaya, iyi enerjiye, onları gönderenlere, kabul eden Tanrıya, yerine ulaştıran Evrene, çok şükür.

    Sözler yetersiz... :))))))

    NEHIR SAGLIKLI VE MUTLU!

    Sevgilerimle,
    Yesim

    ReplyDelete
  25. Çok sevindim vücudunda başka bir yerde tümör olmamasına...Allah tüm çocuklarımızı ve Nehir'i korusun,sağlık ve afiyet versin..

    ReplyDelete
  26. daha nice guzel haftasonlarinin baslangici olsun dilerim :) mutlu haberler icin dua ediyoruz. nehir'e opucukler.

    ReplyDelete
  27. Merhaba Zeynep,
    Öncelikle bulantı ilacı için kytril ve zofran (yazılışları yanlış olmuş olabilir) oğlumun kemoterapi sırasındaki bulantılarında çok işimize yaramıştı. Alp hastalık çıktığında 4 yaşındaydı, yani size de kullanılabilir diye düşünüyorum.
    Sana adınla hitap ediyorum , çünkü; öğrendiğim andan beri (sadece 2 gün oldu) her boş anımda blogunu okuyorum. Sizin 1,5 yılda yaşadıklarınızı 2 günde o kadar yoğun okudum ki, sizi sanki kendi ailem gibi hissediyorum..Dualarım sizinle. Sizinle hemen hemen aynı günlerde (5 Eylül 2008) oğluma lösemi teşhisi kondu. Aynı sıralarda benzer süreçler yaşıyormuşuz..(Sizinkinin yanında bizim yaşadıklarımızın lafı bile olmaz gerçi..) Alp'in şuan tedavisi henüz bitmemiş olsa da ÇOK ŞÜKÜR iyi , Nehir de İYİLEŞECEK. Sen de benim şuan yapmaya çalıştığım gibi , canının içi , biricik evladı hastalanmış, yüreği yanan bir anneye moral vermeye çalışacaksın.. Off ya bi de ağlamadan yazabilsem.. Öpüyoırum hepinizi. Nehire zaten iyi bakıyorsunuz, Kendinize de iyi bakın.. Havva (eva_dogan@yahoo.com)

    ReplyDelete
  28. NEHİR!!! M A Ş A L L A H ! ! !
    Bugünün en güzel haberi Nehir'den geldi! Ne kadar sevindim anlatamam... Gözünüz aydın.
    Dayan Nehir'cim, her iki elini de ağzına götürdüğünde kapatmak için değil sadece yemek yemek için olduğu günlerin çok yakın...

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. Guzel haberlerinizi aldikca oh diyorum, hep iyi seyler olsun. Nehir' cigimi kocaman opuyorum, sevgiler...

    ReplyDelete