Thursday, May 6, 2010

Sloan'a geri döndük

Nehir dün akşam "ex tübe" oldu, yani solunum cihazından çıktı. Bu sabah ise burnundaki yemek borusu çıktı. En son da idrar borusu çıkarıldı.

Bol bol su içti. Biraz jöle yedi, birkaç kaşık.

Doktorlar görünümünden memnun. Dr. Souweidane, radyolog doktor Dr. Wolden ile konuşmuş, en kısa zamanda radyoloji için simulasyon ayarlamaya çalışıyorlar.

Öğleden sonra saat dörtte, yine ambulansla geçtik, karşıdan karşıya. Bu kez paramedik amcalar güldürmeye çalıştıysalar da, Nehir hiç gülmedi.

Sloan'a geldiğimizde, bir baktık yine iki yataklı, perdeyle ayrılmış bir oda karşımızda. Doğrusu odanın fiyatını merak etmeye başladım. Bu New York, gerçekten zor bir yer, yer yok hiçbir yerde. Büyüyeceklerine odaları perdeyle ayırıp, yatak sayısını arttırmışlar. Doğrusu tedavinin esasının "in patient", yani yatarak olmayacağı, inşallah, bize iyi gelecek.

Okuduğunuz gibi Nehir biraz iyileşince beni "etraf" sardı yine. Bu iyi haber.

Bu sabah ise, saat yedi buçuk gibi, Nehir kendini iyi hissederken, ben RMH'ye gittim, duş almaya. Sabahın erken saati güzel bir hava vardı dışarıda, yürümek iyi geldi. Sonra Sandra'nı söylediği, "Citarella" adlı marketi buldum, yine yürüyerek. Nehir'e sütlaç, organik meyve suyu, cream cheese, cottage cheese, camambert peyniri aldım, yemeğe başlayınca, sevdiği, kalorili besinler olsun diye.

Ve bu sabah ilk kez New York'u sevdim. Geldiğimizden beri, gürültü, ve kalabalık rahatsız ediyordu, yeşile hasret kalmıştım.

Bir kez daha anladım ki, çevreyle olan ilişkimiz, sevdiklerimizin huzuru, ve kendi iç huzurumuzla ilgili.

Not: Bir yorumcu, doktora tezimi okumaya başladığını yazmış."Nassı yani?". Yalnız şimdiden söyleyeyim, ben hala ondan bir makale çıkaracağım, bekleyiniz. Ben bekliyorum en azından. Artık önce Godot mu gelir, ben mi yazarım, işte o bu dünyada bir muamma!

15 comments:

  1. Sevgili Zeynep Hanim,

    Sizi ve minik Nehir'i hic tanimasam da, cok seviniyorum iyi haberlerinizi duydukca.

    Size dun bir mail attim Sloan'da tanidigim bir hoca (Joan Massague) ile ilgili, bilemiyorum maili aldiniz mi, ya da okuma sansiniz oldu mu?

    Belki yorumlari daha hizli gorursunuz diye yazmak istedim buraya da.

    Bir yardimimin dokunmasini gonulden dilerim,umutla cevabinizi bekliyorum.

    Tekrar gecmis olsun.
    Sevgiler,

    ReplyDelete
  2. Zeynep Hanim, oncelikle guzel haberlerinize cok sevindim.

    Tez konusuna gelince, sizin calismanizla benimki disiplin olarak cok farkli kulvarlarda, cunku ben siyaset bilimi doktorasi yapiyorum. Ayrica tezlerimizin tematik bagi da cok kisitli; Turkiye'deki yuksek ogretimin tarihsel gelisimi, benim ilgilendigim resmin parcalarindan sadece bir tanesi.

    Zamaninda emek vererek ortaya koydugunuz basarili bir calismanin akademik bir begeni ve etik bir ciddiyetle okunuyor oldugunu bilmek belki hosunuza gider diye dusunmustum. Istemeden rahatsizlik verdiysem cok ozur dilerim.

    Bu arada, tezinizin elektronik kopyasina universitenizin research database'inin izniyle erismistim.

    Sevgiler size ve Nehir'e...

    ReplyDelete
  3. Zeynepcigim,

    Dualarimiz hep Nehir'le. Boyle guclu bir cocuk ve bu kadar guclu bir ailesi oldugu surece yenemeyecegi hicbirsey yok. Ben butun kalbimle cok yakinda bunu da yenecegine inaniyorum.

    Sorum su: Blog'unu ve ozellikle "Nehir'e destek olmak icin ne yapabilirim" kismini Facebook page'imde yayinlamak istiyorum. Bunun icin senden izin istiyorum. Haber verirsen cok sevinirim.

    Bir an once gecmis olsun ve Nehir'in yuzu gulucuklerle dolsun. Cok opuldunuz.

    Filiz

    ReplyDelete
  4. Zeynepcim, etrafınız sarılı iken, etrafın sarmaması cok zor olurdu eminim. Bosver gecen seferkinden daha zor bir ameliyatı daha basarı ile atlattınız, yakında da odanıza geri donersiniz. Aman Sandra'ya, Cengiz'e falan cikacaginiz gunu onceden bildirinde, ziyarete gelirlerse kapıda kalmasınlar:)) Orda park icin cok taklalar atmak lazim biliyorsun.

    Hadi bak neseli neseli yazınca sen, bizde burda nesemizi buluyoruz. Nehircigime en fazla 2 gun veriyorum, ondan sonra bu ameliyattan da iz kalmayacak. Canım benim, kendinize cok iyi bakın, her sey harika gidecek, sonrası da corap sokugu gibi gelecek.

    Nehir saglıklı ve cookkk mutlu kalacak....

    ReplyDelete
  5. Zeynep Hanım;
    Gizli gizli her gün Nehir'i ve sizi takip ediyorum. Dualarım hep sizinle. Hep güçlü olabilmenizi dilerim, yolculuğunuz uzun ama eminim Nehir bunu da atlatıcak.

    Esra
    elaninuydusu.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. şükürler olsun..nehir'in daha iyi oluşu bizleride sevindiriyor..en zorlu aşamadan geçti nehir,bundan sonrası inşallah daha kolayca atlatılır..
    maşallah nehir'e 41 kere maşallah..

    ReplyDelete
  7. Afiyet olsun Nehir'e. İçtiği sular, yediği jöleler, annesinin aldığı peynirler hepsi şifa olsun, gücüne güç katsın.

    Sevgilerimle,

    ReplyDelete
  8. Sevgili Kremali'nin annesi,

    Bilakis benim de hosuma gittigi icin yazdim ya zaten. Ve de icimdeki yarayi dile getirdim. Size cok kolay gelsin tezinizde, emek isteyen, uzun ve yorucu bir calisma oluyor sonucta. Hem de anladigim kadariyla cocuk sahibi iken.

    ReplyDelete
  9. iyi haberlerinizle nasıl mutlu oluyoruz

    ReplyDelete
  10. iyi olacak nehir gorursunuz. ben hissederim boyle seyleri, kotuleri hissetmekten hic hoslanmasam da bu huyumu seviyorum :) cok kolay gecsin bu surec insallah ve cabucak unutun.

    ReplyDelete
  11. Sevgili Zeynep,

    Dün gece bıraktım Twitter takip etmeyi... Ameliyat gecesi ve bir sonraki gece- nedir bilmiyorum- uyanıp uyanıp Twitter'a bakıyordum ve her seferinde de en cok 20 dk önce atilmis bir mesaj buluyordum. Nehir'in Ameliyattan ciktigini, sanirim siz mesaj attiktan 2-3 dakika sonra ogrendim...

    Artik icim rahat... Onumuzde hala zor gunlerin oldugunun elbette farkindayim ama cok huzurluyum, bunlarin hepsinin mutlu ve kesin sonuca dogru birer adim oldunu bildigim icin.
    Aferin Nehir'e, bir kez daha. MASALLAH! Nehir sağlıklı, ve Mutlu.

    Size de aferin(başka söz bulamıyorum...) ve masallah Anne-ve-Baba.

    Şimdi sıra radyoterapide. Nehir'in çok iyi cevap vereceğinden eminim. Başka bir yorumcu da yazmış; ben de yeni bir ameliyata gerek kalmayacağına inanıyorum...

    Yakinda yine Nehir'e neyi nasil yedirsek diye tarifler dolasacak burada... Gülen fotograflariniz...

    Gözümüz, kulağımız, aklımız, yüreğimiz, dularımız, düşüncelerimiz sizinle...

    Her gece uyumadan sizin çok güzel bir güne uyandiginizi hayal ediyorum. Her gununuz bir oncekinden guzel olsun...
    Nehir Saglikli ve Mutlu...

    Sevgiler
    Yesim

    ReplyDelete
  12. Merhaba, blogunuzu bir arkadasim bana yolladi. Oncelikle sabir ve bilincinizi cok taktir ettim. Nehir sizin gibi bir ailesi oldugu icin cok sansli gercekten. Ben New York'dayim, eger hafta sonu nefes almak isterseniz ve Nehir'i de getirebilirseniz, Manhattan'a yarim saat uzakliktayiz. Benim de 2 yasinda bir kizim var, yesillik , oyuncaklar falan. Bu arada New yok kalabalik ve kesmekes yonunden Istanbul'u aratmiyor gercekten. Burdaki saglik sistemi de insani yorabiliyor. Benim 7 yasindaki kizim icin bir uzman doktoru gormek 2 ayi aldi. Bir konuda emin olabilirsiniz, hasta takibi dikkatli yapiliyor, hersey titizlikle saklaniyor, kayit ediliyor. En azindan burdaki doktor tanidiklarimiz boyle karsilastiriyorlar Turkiye ile.

    Size bol sabir diliyorum, dualarimiz sizinle..

    ReplyDelete
  13. Aklinla bin yasa Zeynep.
    "How can I support Nehir " bolumunu ekledigin icin.
    Ben de yuregine ve beynine guvendigim arkadaslarima " Nehir'e nasil yardim edebilirim" bilgilerini e-mail ile ulastirmistim. Bunu yaparken aklimdan hep Turkce bilmiyenlere yonelik Ingilizce text de lazim diye dusunuyordum.
    Hemen gidip bu linki de ulastirayim, buralardaki tanidiklara.

    Haberleriniz masallah iyi. Her gun daha da guzele dogru olacak. Hepimiz inaniyoruz.

    Nehir bir kez basardi, bir daha BASARACAK.

    sevgiyle,
    natali

    ReplyDelete
  14. pelin dirin ulusanMay 7, 2010 at 12:56 PM

    Zeynebim ben pelin yanında olamasam da bütün dualarım seninle. bize güzel haberler vereceğinizi biliyoruz. emin ellerde en aydınlık yollardan geçip gene yanımıza döneceksiniz. nehiri bizim için kokla ve öp.

    ReplyDelete
  15. Demek cikiyorsunuz hastaneden. Cok sevindim. Insallah "tertemiz" olarak, Istanbul'a donmek uzere yola cikis hikayenizi de en kisa zamanda okuruz. Dualarimiz hep sizinle.

    A.

    ReplyDelete