Monday, May 3, 2010

NY Presbyterian

Dün geceyi sakin geçirdik. Bir ara göz bebeklerinde küçülme oldu, derken, sık sık göz muayenesi oldu.

Sabah başağrısı başladı. Derken sırtım da ağrıyor deyince, canımız iyice sıkıldı. Öğleden sonra üç gibi Presbtyerian'a transfer olmayı beklerken, önce MR çekilecek dendi, akşam altı gibi. Hadii, yemek yemesin dendi, sonra vazgeçildi...arayı anlatmayayım.

Neyse oymuş buymuş derken, üçte ambulansla transfer için iki ER görevlisi geldi.

Sloan'un hastalar için ayrı tuttuğu asansörlerden inmemiz 15 dakikayı buldu. "Teknik Arıza".

Dışarı çıktığımızda yağmur yağıyordu. Nehir'in yüzünü de örterek bindik ambulansa. Ambulansa binince yüzünü açtık.

Ve Nehir ilk kez gülümsedi!

Ne kadar özlemişim gülümsemesini.

Leyla'ya yaptığımız bu özel yolculuğu anlatmaya karar verdik. "Ballı" diyeceğini tahmin ederek.

Sokağın karşısına geçmiş olduk. NY Presbyterian'dayız. Yoğun bakımdayız. Perdelerle ayrı üç hastalı bir odadayız. Nehir çok ajite. Cumadan beri o kadar "bakıldı" ki, haklı. Bir de residentlar, fellowlar...

Vaka görme! Ama vaka artık onları görmek is te mi yor!

Acaba bir şey yiyecek mi, derken, pizza yedi, üç gündür ilk kez. Yer yemez ise, gece yarısı MRI olacağı haberi geldi. Bu MRI operasyonun yapılışına yönelik olacak-mış. Şimdi altı saat eklenince, saat sabahın ikisi falan olacak sanırım.

Dr. Souweidane geldi. Özek'le e-mail leşmiş. Özek çok yaygın olduğunu söylemiş. Souweidane, MR'a göre öyle görünmüyor dedi. "Bakalım" dedi. Ne kadar süreceği konusnda da, "Ne kadar sürmesi gerekiyorsa" dedi.

Yan perde arkasında bir anne ağlıyor. "Bip"ler arasındayız. İyi olan anne ve babaya izin var.

Genel olarak, Sloan da burası da TCH'den çok farklı. TCH bir cennet imiş. Altyapısı ile çok iyi düşünülmiş, ve sadece çocuk oluşu meğer sadece Nehir'e değil bana da çok iyi geliyormuş.

Buralarda genel bir NY havası var, "run down". Ama düşününce içinde çalışanları. NY tüm iyi doktorları kolayca çeken bir merkez.

Ne bileyim. Zihin dağıtmak için yazmış olayım.

Nehir sakinleşti ve uyudu.

Yarın ameliyat saati hala belli değil. 10.00, 11.00 dendi, erken öğleden sonra dendi...Tweet ederim. Tweet edince, benim "hastaneden çıkınca, pembe güllü elbise, pembe topuklu ayakkabılar" alacak ve "süslenip püslenip" benimle evlenecek olan kızımı parkta koşarken hayal edin emi! Dualarınız, dualarımız, enerjimiz Dr. Suaweidane'in becerikli ellerinin olabildiğince iyi temizlik yapmasına odaklı olsun.

Olsun ki, en az bir hafta sonra başlayacak olan radyoterapiye moralli başlayalım!

46 comments:

  1. Zeynep'ciğim,

    Nurgün'ün dediği gibi nutkumuz, elimiz, dilimiz tutulmuş ama yüreğimizde umut ile sizden gelecek güzel haberleri bekler durumdayız.

    Yanınızda olmak, istediğinde bir ses olmak isterdim ama uzaktan da olsa her an aklımda ve yüreğimdesiniz/yüreğimizdesiniz.

    Nehir çok gücü ve inadıyla, herşeyin üstesinden gelip (tıpkı daha önce başardığı gibi), Istanbul'daki teyzeleri ile yeni yaşlarını kutlayacak. Hepimiz buna inanıyor ve tüm gücümüzle diliyoruz.

    Yarın inşallah herşey hızlıca ve güvenle geçecek, tüm şans melekleri Nehir'ciğimizin yanında olacaklar. Güç melekleri de senin ve Mahmut'un yanında olsunlar... güzel sağlık dolu haberlerle sevineceğiz inşallah.

    Nehir'ciğimiz yarın ameliyattan çıktıktan sonra bol bol yemek yiyip (sütlaç dahil) güçlenecek ve pembe topuklu ayakkabılarıyla koşuşturacak inşallah...

    Tüm blog ve sizi takip edenler/bilenlerin duaları ve enerjileri yanınızda, keşke fiziken de yanınızda olabilsek...

    çok sevgiler
    Ayda

    ReplyDelete
  2. Hadi Allah tamamına erdirsin Zeynepcim. Tum kalbimiz Nehircigimizle...

    ReplyDelete
  3. Nehirciğimi pembe çiçekli elbisesi ve topuklu ayakkabısı ile düşünüyorum. Çok ama çok yakıştı. Pembe zaten baharın rengi, yeniden doğuşun ve umudun rengi. Bugün hep aklımda ve dualarımdasınız.

    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  4. Butun gun dua edecegiz. Nehir iyilesecek.

    ReplyDelete
  5. dualarım,aklım,yüreğim,enerjim bugün nehirle...her şey çok güzel olacak

    ReplyDelete
  6. Nehir bir kez başardı bunu da başaracak!! Yakında annesinin "Nehir sağlıklı ve mutlu!" mesajlarını göreceğiz yine!! Ha gayret Nehir'cim, çok az kaldı, dayan! Sen tanısan da tanımasan da sen evlenirken hepimiz orada olacağız ve şu anda hepimiz o günleri hayal ediyoruz!

    ReplyDelete
  7. selam Allah yardimciniz olsun,ameliyatin basarili gecmesi icin ve sizin sabir ve metanetle beklemeniz icin dua ediyorum.sizden hayirli ve iyi haberler almayi ümit ediyorum.selam ve dua ile.

    ReplyDelete
  8. Dualarımız sizinle iyi haberlerinizi dört değil ondört gözle bekliyoruz. Sağlıklı günlerin yakında olduğunu biliyoruz. Herşey güzel olacak inşallah...... sule

    ReplyDelete
  9. Kalbimiz, aklimiz, dualarimiz, dusuncelerimiz sizinle... Hersey iyi olacak... Dr. Suaweidane size cok iyi haberler getirecek...
    Sans, Guc sizinle olsun...
    Nehir'e Saglik ve Mutluluk aksin...
    Gelinliğinin altina giyeceği pembe topuklu ayakkabilari ben ismarlama yaptiracagim ona...
    Sevgilerimle
    Yesim

    ReplyDelete
  10. dualarımız sizinle iyi haberler verin inşallah
    öptüm miniği

    ReplyDelete
  11. Tüm kalbimle dua edeceğim hep aklımdasınız.Gücünüz hiç tükenmesin neolurrr..
    Nehir iyileşecek biz çok inanıyoruzzz.Size sımsıkı sarılmak isterdim yanınmda olsaydınız..sevgiyleee...

    ReplyDelete
  12. I crossed my fingers. Tum inancim ve kalbimle dua ediyorum. Tum pozitif enerjimi Nehir'e veriyorum. Biliyorum Nehir'cigim cok guclu, bu gunleri geride birakacak. "Suslenip, puslenip" asik olup evlenecek. Pembe ayakkabilari, pembe gullu elbisesi, daha neler istiyorsa hepsi onun olacak. Cok mutlu olacak, cok saglikli olacak!!!!

    ReplyDelete
  13. Dualarimiz sizinle, Dr. Suaweidane bugün cok basarili bir ameliyat yapacak. Nehir´in güclu bünyesi doktoruna yardimci olacak ve bir sonraki tedavisi icin hersey hazir olacak. Tabi tedaviler de bitecek ve Nehir istedigi renkte istedigi elbisesini giyip keyfine bakacak, saglikli olacak.
    Sevgiler,

    Defne

    ReplyDelete
  14. Dualarimiz sizinle...

    ReplyDelete
  15. pembe güller, pembe neon ışıklı konfetiler, harika gülüş ve kahkahalar, huzurlu, şefkatli, sıcak, neşeli, keyifli, şifa, sevgi dolu duygular Dr. Suaweidane'in ellerinden yansısın.

    ReplyDelete
  16. aklım hep sizde.. Nehir, Leyla, Zeynep pembeler içinde .. sizi düşünmeden ve dua etmeden duramıyorum.Tanrıdan şuan için tek dileğim Nehir'in bir an evvel sağlığına kavuşması..güzel haberlerinizi bekliyoruz.

    ReplyDelete
  17. Aklım da dualarım da sizinle..Cok sukur yazacaksınız yine buraya,bu da gececek.Cok inanıyorum.Sevgiler..

    Sinem

    ReplyDelete
  18. dualarım sizinle..nehirciğim bunu da atlatacak ve istediği herşeye sahip olacak.. sağlıklı haberlerinizi bekliyorum..

    yalnız kraliçe

    ReplyDelete
  19. Tüm kalbimle dua ediyorum,olucak mutlaka iyi olacak...çok iyi haberler gelecek sizden...
    Begum

    ReplyDelete
  20. Zeynep Hanım,
    Nehir'in iyi olacağına tüm kalbimle inanıyorum.İyi olana kadar Nehirin yaşayacağı tüm süreçlerin kolayca geçmesi için dua ediyorum.
    Umarım ameliyat çok çok başarılı ve kolayca geçer. Sizin ve Nehirin yüzünden gülücükler eksik olamsın .Nehir'e öpücükler gönderiyorum.

    ReplyDelete
  21. merhaba :)

    ben de çocuğumla ilgili 3-4 yaşlarında çok büyük sıkıntı çekmiş bir anneyim sizi çok iyi anlayabiliyorum...
    Allah, Nehir de yaşamış olduğu bu hastalıktan hiçbir iz bırakmasın...bu hastalığı görmemişe döndürsün inşallah...Bütün pozitif enerjim ve şimdi okuyacağım Ayetel Kürs-i ile yanınızdayım...Nehir'e sağlıklı uzuuuuun ömürler diliyorum...sevgiyle kalın...

    Not: eğer inanırsanız bana çok güç verdiğine inandığım bir şey önereceğim;
    ince bir kağıda "Eşhedu en la ilâhe illâllah ve eşhedu enne MUHAMMEDen abduhu ve resuluhu" yazın. "ve" den önceki kısmı kesin ilk parçayı ("Eşhedu en la ilâhe illâllah") kızınızın koluna bir bantla yapıştırın diğer yarısıda sizde kalsın :) bu iki parça herzaman birbirine kavuşur...
    Sağlıcakla kalın...

    ReplyDelete
  22. Bugün şu anda Nehir için dua eden o kadar çok kalp var ki, hepsi geçecek, yüreğinizi ferah tutmaya çalışın.

    Nehir'in aramıza hoşgeldin partisine hepimiz davet bekleyeceğiz.

    Sevgiyle kalın
    seda

    ReplyDelete
  23. izninizle nehir'in o kucucuk ellerinden,yanaklarindan, gozlerinden opuyoruz. onu cok seviyoruz. annesine, babasina guc diliyoruz. ruhumuz, kalbimiz sizinle. hep. cok iyi gececek ameliyat. ama ameliyat sirasinda anne-baba aglamasin lutfen, kizimiz sifa buluyor, cok sukur, diye mutlu olsunlar.

    ReplyDelete
  24. biz hayal ediyoruz nehir'i pempe gullu elbisesi ile , pembe topuklu ayakkabilariyla, annesine babasina ablasina dogru kostururken. nese icinde, saglik icinde.

    ReplyDelete
  25. Dualarım sizinle olsun... Nehir'e yağmur gibi şifalar yağsın dilerim... Banu

    ReplyDelete
  26. Nefesler tutuldu, kalp atislari hizlandi. Cok mutlu ve umutluyuz cunku bu ameliyat Nehir'in asil tedavisinin baslamasi icin kapilari acacak. Cok sukur ameliyat edilebiliyor. Cok sukur tedavi yontemleri var. Cok sukur emin ellerdesiniz. Cok sukur umudumuz cok.

    ReplyDelete
  27. Nehir'in ve sizin saglikli ve mutlu, ailecek gulen resimlerinizi burada tekrar gormeyi hayal ediyorum. Tabi Nehir pembeler icinde, parkta kosuyor, kafasinda pembe sapkasi ve kalp seklinde gunes gozlukleriyle. Hep aklimda, kalbimdesiniz. Dua ediyorum.

    ReplyDelete
  28. uzun zamandır takip ediyor fakat yazmıyordum.
    içimden öyle güçlü bir his geçiyor ki..Herşey düzelecek.
    minik kızınızın gülümsemesini görür gibi oluyorum..
    dualrım sizinle.

    ReplyDelete
  29. Bugün ameliyat günü! sizi düşünüyor olacağım...sevgilerimle!

    ReplyDelete
  30. Bati yakasinda gun basladi.
    Dogu yakasinda sizler mucadelenizi veriyorsunuz.
    Tum gun sizin icin dua ediyor olucagim.
    Her sey iyi olucak.
    Bol guc, bol kuvvet, bol sans, bol bol ama cok cok bol bol saglik.
    Hersey iyi olucak.
    Nehir bir kez basardi, bir daha basaracak!!!
    sevgiyle
    natali

    ReplyDelete
  31. yüreğim,
    dualarım sizinle...

    Nehir atlatsın bu süreci,
    gerçek bir gelin olsun,
    gülümseyerek okusun bu satırları...

    işiniz rast gitsin,
    şansınız bol olsun...

    nehir hep gülümsesin,
    gülümsetsin sizi,
    bizi..............

    tara

    ReplyDelete
  32. Saglikla, kolaylikla atlatir insallah Nehir' cim bu ameliyati da. Hepimizin kalbi Dr. Souweidane' in hunerli ellerinde, akli sizin kirlarda pembeler icinde neseyle oynarken ki hayalinizde odaklandi. Hepinize siki siki sariliyoruz.

    ReplyDelete
  33. .........
    kalbimiz sizinle, minik balığımızla, değerli eşinle ve en kıymetlimiz seninle.
    mutlu haberi bizle de hemen paylaşabilirsiniz umarım, sabırsızlıkla bekliyoruz.
    şebnem

    ReplyDelete
  34. Allah'im Nehir'e guc ver, doktorlarinin eline kuvvet ver yarabbim.

    ReplyDelete
  35. Ben de sessiz sessiz, dualarla takip ediyorum Nehir'i. Allah bu zor sürecte hepinizin yardimcisi olsun ve Nehir'i ailesine bagislasin insallah. Benim de icimde cok güzel hisler var, güzel kiziniz iyilesecek ve Nehir Bayazit adi NB tarihinde basari öyküsü olarak yer alacak. Tüm kalbimle dua ediyorum sizin icin.

    ReplyDelete
  36. en uzman, en gelismis, en yetkin ellerdesiniz. hersey iyi olacak. bundan sonrasi su gibi gececek. bir bakmissiniz cok saglikli bir sekilde donuyorsunuz yuvaniza. o gunler de gelecek. siz inanilmaz kuvvetli ve bagli bir ailesiniz. siz hastaliktan degil hastalik sizden korksun.

    ReplyDelete
  37. Su an ameliyattasin Nehircik. Dunyanin dort bir kosesinde duadayiz biz de. Allah o doktorun ellerine marifet versin. Gozleri, gozle gorunmeyenleri bile gorebilsin. Senin iyilesme surecinin ilk gunu olsun bugun.

    A.

    ReplyDelete
  38. Sevgili Nehir, umarim cok basarili bir ameliyat gecireceksin. Tum kalbimle, senin en kisa zamanda iyilesmeni diliyorum..

    ReplyDelete
  39. Nehir'cik, hersey su gibi akip gitsin...Seni cok seviyoruz.

    ReplyDelete
  40. her şey su gibi akıp geçecek, dualarımız hep sizinle, oralarda olamasakta yüreğimiz, ellerimiz, sevgimiz, öpücüklerimiz sizinle. her şey çabucak, kolayca geçsin. sonra el ele koşalım..

    ReplyDelete
  41. Nehir' cigim kalbim seninle ve ailenle...

    ReplyDelete
  42. Canım Nehir'im bir kez başardın yine başaracaksın, biliyorum ve güzel haberlerini bekliyorum, bekliyoruz. Sen pembe elbisen, topuklularınla gel de tüm İstanbul'u "sticker" larla donatalım ve pastalı, balonlu partiler düzenleyelim. Canım kalbimiz, dualarımız hep sizinle. nergis

    ReplyDelete
  43. Haberlerini bekliyoruz, dilimizde dualar!!

    Lütfen bizi mahrum bırakmayın; o "muştulu" habere kulak kesildik...

    ReplyDelete
  44. Benimde iki minik kızımdan birisinin adı nehir, bir baba olarak onların bir gülümsemesinin ne kadar mutluluk verici birşey olduğunu anlatam. Heleki anneler için bu paha biçilemez.
    Sizin minik nehirinizinde ömrü uzun nehirler gibi upuzun berrak denizler gibi sade, lekesiz ve hastalıklardan uzak olsun. Umuyoruz ki kızımız bir önce sağlığına kavuşur ve ülkesine,sevdiklerine neşeyle,cıvıl cıvıl gelir. Allah yolunuzu açık etsin.
    Sevgiler.

    ReplyDelete
  45. Zeynep Hanim,2 yasinda Stage4 Neuroblastamo'ya yakalanan ve simdi universite ogrencisi olan Daniel'in hikayesi cok umit verici. Nehir'de ayni Daniel gibi iyilesicek ve bu zor gunleri geride birakicak. Tum Dualarimiz sizinle. Daniel's story:
    http://www.mskcc.org/mskcc/html/81574.cfm

    ReplyDelete