Saturday, May 29, 2010

Lunapark

Dun gece Nehir 4.30 gibi uyandi ve tum israrlarima ragmen "Anne gece uykusu dil bu" gibilerinden degisik yorumlarla beni de uyutmadi.

Kortizon yapar dediler, yatmaya yakin degil, daha once verin dediler ama henuz bir ilerleme kaydedemedik.

Sabahimiz boylece biraz erken baslamis oldu. Nehir'i televizyonla kandirmak isterken babasinin bilgisayarindaki Susam Sokaklarini izlemek istedi. Acaba hangi dosyada diye aranirken bizim cekmis oldugumuz videolari bulduk. Biraz izledik. Nehir bir yasina yaklasirken, evde, yeni yurumeye basliyor, sonra birinci yas gunu. Sanki baska bir yuzyila aitti...zaman akmis...tombik kizim...Leyla'nin disleri dokulmus.

Uzun lafin kisasi, buna nostalji deniyor sanirim.

Daha normal saatlere gelince, uyumusuz. Kahvalti zamani geldiginde baba Nehir'i aldi, ben ise hic degilse biraz yavas hareket etmek, dusla kendime gelmek luksune kavustum.

Sonrasinda Cengiz Amca gelmisti. Nehir'in sevinci gorulmeye degerdi. Yanimda yururken kosmaya calisyordu, daha cok patinaj yapan bir araba gibiydi ama...hmmm...Nehir'cim seni cok seviyorum, onceki cumleyi bloga mizah katmak icin yazdim.

Velhasil Westport'tayiz. Keyfimiz yerinde, m a s a l l a h.

Memorial Haftasonu oldugu icin kurulmus olan lunaparka gittik. Nehir boyu tutmadigi icin binemedigi "ride"lar nedeniyle biraz uzuntu yasadiysa da, bindiklerimiz hosuna gitti.

Artik gitmeliyim, zira film saati!

Dipnot: Hey! Tesekkur ederim.

9 comments:

  1. Bayazıt ailesine güzel bir hafta sonu olsun, iyi eğlenceler arkadaşım.

    Bol, bol eğlenin gülün, dinlenin ve hepsini bize anlatın :)

    Sevgiler, öpücükler
    ayda (gece kuşun)

    ReplyDelete
  2. Ayda cim opuyorum seni. Murat'a selam!

    ReplyDelete
  3. Bugun bizim evin cok yakininda bir festivaldeydik.
    Dans ederken dua ettim, yakinda Nehir ve tum ailesi dans etsin diye....
    Cok guzel bir haftasonu gecirin.
    Hergun guzel haberlere uyanin.
    Sebnemin inanilmaz guzel aktardigi sevgi ve sifa hep sizinle olsun.
    natali

    ReplyDelete
  4. Iyi haftasonlari Zeynep'cigim...Sizi cok seviyouz. Ebru Diriker

    ReplyDelete
  5. Westport'u hayal etmeye calisiyorum.

    Ucsuz bucaksiz okyanus, yuksek ahsap iskeleler, hafif bir ruzgar, islak kum..... ve kumun uzerinde saga sola kosusturan Nehir!!! Kocaman olmus, ya bitmis universite ya da bitmek uzere. Nedense sadece Nehir, baska kimse yok kosusturan, ellerini iki yana acip, basini havaya kaldirip, yuzunde bir gulumseme ile donen duran.... Sanirim, Zeynep'cim, biz bu isler icin biraz yaslanmisiz!!!!! :( Biz kenarda Nehir'i seyrediyoruz. Bizim de yuzumuzde bir gulumseme :) Biraz arkamizda Baba genc bir delikanli ile yuruyor. Kim oldugunu tahmin ettin insallah!!!! :) Yaaa iste ben boyle romantik hayaller kuruyorum. Sen her Westport dediginde nedense bu hayal geliyor gozumun onune. Nehir'i mutlu, cok mutlu hayal ediyorum. Hayatini birlikte gecirmeyi dusundugu kisiyi sizlerle tanistirmis, simdi de ziyarete gelen Hande'sine tanistiriyor. Aman iste, kiz annesi olunca boyle seylerin hayali kuruluyor herhalde :) Sen bana bakma, keyfini cikar, kizinin, kocanin, Westport'un!!!!

    Harika bir haftasonu olsun!!!!

    Birbirinize iyi bakin...

    ReplyDelete
  6. canım zeynep,
    bir yandan hayatla mücadele ediyoruz, bir yandan insanlarla. Ben hayata teslim oldum ama insanların saçmalıklarına dayanamıyorum. nedir bizim bu birbirizle alıp veremediğimiz. hiç üzerimize vazife değilken birbirimizi rahatsız etmemiz. sen bildiğin yolda hep böyle devam et. kimselere aldırma. zaten bizim tek öğretmenimiz hayat ve zaman. ama benim bu aralar en favorim bizim melek kızımız nehir. senin bloğunu amerikaya ikinci gidişinden beri hergün en kötü ihtimalle telefondan takip ediyorum. hep dediğim gibi beni hayatımın öyle zor bir zamanında yakaladınız ki ben size destek olayım, iyi dileklerimi göndereyim derken siz beni iyileştirdiniz. işte hayatın hiç bilmediğimiz denklemi bu derece ince. nehirim öyle kuvvetli ki o hayatla elele vermiş yürüyor, onun izini takip edense bizleriz. bana verdiğiniz hayat desteği için çok teşekkürler. önünüzdeki haftalar hep gittiğiniz okyanus kıyısı gibi berrak, ışıl ışıl ve mis gibi olsun. aldığınız ilaçların hepsi size en parlak ışıklarıyla iyileştirsin ve tüm ailenizi allah kötü gözlerden korusun. sizi seven pelin-ertun-ışık

    ReplyDelete
  7. Nehire ve size iyi bir hafta sonu diliyorum... ve Mutlulugunuzun daimi olmasi icin dua ediyorum .Kendinize ve Nehire iyi bakin :)

    ReplyDelete
  8. Zeynep Hanim,

    O hanimla ilgili konuyu tekrar acmak istemiyorum. Ama o hanimin yazdiklarinin o kadar tersi ki hersey. Ben size, kuvvetinize, zekaniza, kulturunuze, sefkatinize, durusunuza, gururunuza, sogukkanliliginiza, cesaretinize, mantiginiza, kalitenize hayranim.

    Tek hayran kisinin de ben olmadigimi biliyorum. O kadar cok kadina ve belki genc kizlara burada ornek, model oluyorsunuz ki.

    Sizin ve arkadaslariniz gibi kaliteli ve guclu ve ayni zamanda maneviyatina kaybetmeyen insanlarin var olmasi bana moral oluyor.

    Siz boyle olmasaydiniz da elbette biz Nehir'i cok sevecektik ama biz hem Nehir'i ve hem sizi seviyoruz. Hem de cok.

    A.

    ReplyDelete
  9. Hande Hanim'in hayali cok etkiledi beni :). A Hanim'in yazdiklarinin altina imzami atarim. Deniz Portay

    ReplyDelete