Friday, May 14, 2010

Henüz Sonuç Yok

Evet, burası NY, sonuçlar pazartesiye kaldı.

Dün gece Nehir deliksiz uyudu. Bu hem ona hem bize iyi geldi. Sabah erkenden gittik. Önce radyoterapi için bekledik. Sonra Nehir'i uyutunca, radyoterapi, MIBG, ilik örnekleri, saat (bkz twitter tam saat için) 8.30'tan saat 12'ye kadar gibi "procedure"lar, yani işlemlerle geçti. Biz de Nehir'i uzaktan, bekleme odasından bekleme odasına izledik.

Uyandığında, düne göre daha iyiydi. Kemoterapiyi de aldı. Saat 3 olmuştu.

Ve aslında bu hafta ilk kez bugün biraz daha iyiydi. Gülümsedi. Doktor muayene ederkeni gıdıklandı güldü. Bu hem bana, hem babaya çok iyi geldi.

Saat dörtte de fizik tedaviye gittik. Sandıktan çıkardıkları oyuncak domuz, kurbağaları mindere atmaca oynadı, iki eliyle. Topa vurdu, "Regine"i devirdi, fizik tedavici...Ayakta durmak istemedi ama.

Genel yapmamız gerken, zaten yapmaya çalıştığımız gibi, zorlamadan ama ara yürütmeye çalışmak, sol elini kullanmasını sağlamak imiş. Çok bırakırsak, kendini rahat hissedeceği için, sağla idare eder miş. Ki öyle yapıyor.

Çıktığımızda, saat dört idi.

Eczaneye yürüdük. İlaç işi zıvanadan çıktı. 5, 6 kutu falan var, bir de antibiyotik. Gün boyu ilaç alıyor. Neyseki, herkesi şaşırtacak şekilde güzel tablet yutuyor, biz de her şeyi tablet almaya çalışıyoruz.

Bir yorumcunun yazdığı mide bulantısı ilacını sorduk, büyükler içinmiş. Veya 40 pound üzeri, gençler için miş.

Doğrusu bugün hepimiz rahattık.

Nehir hiç değilse biraz daha ilgiliydi yemekle. Peynir ve ekmek, sandviç yedi. Yani toplamı ancak bir ara öğün eder, ama zorlamayın dediler zaten. Su içmesi önemli dediler.

PAzartesi günü radyoterapiye devam. Kemo bitmiş. Doğrusu şaşırdım. Bir yandan bu hafta Nehir'i bu kadar "off" görünce sevindim, ne diyeyim. Demek ki, çok kuvvetli bir ilaç. Doğrusu özellikle bakmıyorum internete. Çok toksik olduğuna eminim.

Ama ilk iş şu kanser hücrelerini yoketmek. Bu hafta sonuna doğru kan değerlerinin düşmesini bekliyorlar.

Radyoterapiden sonra, kan değerleri yükselince, yine kemo yapacaklar, bu kez temodar ile birlikte verecekler.

Houston'dan Nehir'in "stem cell"lerini istediler, gerekirse diye.

Bakalım.

Pazartesi umarız iyi şeyler duyarız.

Duyacağız.

Yarın Nehir kendini iyi hissederse, bugünkü gibi, şehir dışına, Cengiz Amca'lara gitmek istiyoruz. Ah bir yeşile kavuşsak, kavuşsa. Şöyle bir sessizlik bulsa beni, onu, bizi.

Herkese iyi bir haftasonu. Tedavimiz tatile girdi!

13 comments:

  1. haddim degil ama icimden geldi. zeynep hanim, mahmut bey, yeni evli ciftler gibi hep (nehir varken ve yokken) elele tutusun oldu mu? belki zaten oyle yapiyorsunuzdur ama. bu hem size hem nehir'e cok iyi gelir. Allah yardimciniz olsun

    ReplyDelete
  2. Hadi hayırlısı, iyi haberlerinizi bekliyoruz, iyi hafta sonları.

    ReplyDelete
  3. takipteyiz... Pazartesi biraz olsun rahatlayacaksınız umarım

    ReplyDelete
  4. çok sevindim işlerin iyi gitmesine, e hepimiz devamlı dua ediyoruz kabul olacak tabii :) ben Alper'e de dua ettiriyorum, çocukların duası kabul olur diye duydum. " nehir arkadaşım hemen iyileşsin. Amin" diyor. İnşallah kabul olacak en kısa zamanda. Bir de seni güldüreyim. Alper'e ilk defa Allah'tan bahsettim. "Büyük bir güç var adı Allah ve Allah'tan herşeyi isteyebilirsin" dedim. Tamam dedi. " hadi bakalım birşey iste "dedim. ben araba filan istemesini beklerken "tamam, bir hıyar" dedi. ne yapsın çocuk çok seviyor. ben gülünce anlamadım zannetti ve "anne, salatalık yani " dedi:)
    sevgiler
    ece

    ReplyDelete
  5. Zeynep Hanım, bugün blogunuzla karşılaştım ve sizlerle tanışmış oldum. Çok ama çok etkilendim, Size, eşinize, Leyla'ya, aile büyüklerinize, size destek olan arkadaşlarınıza ve de tabikii Nehir'e hayran oldum. Biz, yaşantısı normal olan insanlara, ne güzel yaşam dersi veriyorsunuz, sevginin gücünü ne güzel gösteriyorsunuz. İnşallah, inanıyorum Nehir iyileşecek ve siz bu blogu kitap haline getirip, Nehir'le birlikte, güce/sevgiye ihtiyacı olanlara dağıtacaksınız.
    Gönlünüze sağlık.. Sizi gerçekten çok ama çok tebrik ediyorum ve bir anne olarak teşekkürlerimi gönderiyorum.
    Sevgilerimle,
    Nilüfer Akyol

    ReplyDelete
  6. Zeynepcim,

    Dun telefonda sesini duymak, hem de iyi bir sekilde duymak bana nasıl iyi geldi anlatamam. Bugunku yazına da zaten bu hava yansımış hemencecik. Telefonu kapattım ve dunyaları devirebilirmisim gibi hissettim...

    Evet dun telefonda da dedigim gibi, 5li turkish team ekibi toplandık (Zeynep-the hala-, Hande, Gulnur, Bilge ve bendeniz). Bilge'nin gonderecegi fotograftan gorecegin gibi, Voltran olusturuldu ve toplanan butun enerji Nehir'e kan, guc ve top top et olarak gonderildi:) Sen telefonda hani Nehir bahaneniz oldu dedin ya, valla inanmazsın, nasıl spontan bir sekilde gelisdigini. Nehir'in sana dogum gunu partisi gibi. Megersem herkes gelmek icin binlerce taklalar atmis. Sanki Nehir'in sagligi bizim elimizdeymis de, gitmezsek isin uguru kacarmis gibi hissetmisiz hepimiz kendiliginden... Ama aslinda hepimizin de ihtiyacı varmıs bir araya gelmeye, endiselerini paylasmaya. Dunden sonra şimdi daha da cok inaniyorum bu isin kesinlikle olumlu bitecegine.

    Canım Zeynepcim ve Mahmutcum, siz elinizden geleni yapın, sedece Nehir' e odaklanın, inanın biz de elimizden geleni yapacağız...Hem de sonuna kadar.

    Nehircim, sen o kadar ozel ve guzelsin ki, sana sadece dua edenlere bile, ne kadar muhim bir is yaptıgını hissettirebiliyorsun. Hepimiz senden ve sayende ailenden bir suru sey ogreniyoruz. Bu senin ozel misyonun, dunyaya gelis nedenin bence.

    Ne zamanki bu misyonun tamamlandıgını dusunursen aramiza don. Seni burada sevgiyle bekliyor olacagiz...

    ReplyDelete
  7. AYDA AYDA cok ozur dilerim senden, seni unuttum....6li Voltran olusturduk Zeynep,cok cok daha kuvvetli eskisinden...

    ReplyDelete
  8. 4 yasindaki oglum Deniz ve Ben sizi takip ediyoruz . "Arkadasim Nehir iyilesti mi? " diyor her gun . Tum iyi dileklerimiz , dualarimiz ,pozitif enerjimiz sizinle . Guzel haberlerinizi ve saglikla aramiza domenizi , coskuyla hayata akmanizi bekliyoruz .
    Sevgiler
    Hasene & Deniz

    ReplyDelete
  9. iyi hafta sonları..inşallah p.tesi güzel haberler alırız..

    ReplyDelete
  10. zeynebim

    siz nehirle birlikte bizi de önünüze kattınız götürüyorsunuz. allahtan telefondan sizi izleyebiliyorum yoksa istanbulun bu hırçın rüzgarında sizden haber almayınca kendimi eksik hissediyorum. ben size tüm kalbimle dua ederken hayatın başka bir boyutunda sizinle birlikte yaşar oldum. ben de tüm kalbimle nehirin, senin ve mahmudun bizim öğretmenlerimiz olduğunuzu inanıyorum. hayatın aslında ne kadar bir, birlikte ve tek olduğunu anlıyorum. size tüm sevgimizi ve iyi dilekerimizi gönderiyor, şifanın sürekli sizlere akmasını diliyoruz.
    pelin-ertun-ışık

    ReplyDelete
  11. Sehir disindaki haftasonunuz super gecsin insallah. Hem agaclari hem de birbirinizi kucaklayin!!! :)

    Bundan sonra her gununuz harika haberlerle gececek. Pazartesi MIBG'den gelecek iyi haberlerle cok daha iyi olacagiz.

    Benim icin Nehir'i koklayin!! Hepinizi opuyorum.

    Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  12. Ayda seni unutmuslar mi ; ) Ama yarin gosteri saat 11.30'da!!! : )

    ReplyDelete
  13. Zeynep hanim, anladigim kadariyla Nehir'in beslenme konusunda bayagi titizsiniz ve eminim ictigi su konusunda da ayni dusuncedesinizdir. Amerika'da ki cesme sularinin icinde olmiyan pislik yok. Aman sakin Nehir cesme sularini icmesin. Sisedeki sularda o kadar temiz degil, Penta marka haric. Penta en saglikli, en temiz ve en cok aritilmis su. Whole Foods'da satiliyor.
    Sizlere guzel hafta sonlari diliyor iyi haberlerinizi dort gozle bekliyoruz.

    ReplyDelete