Monday, May 10, 2010

Dün, Yani Anneler Günü

RMH'de odada bağlanamadığım için, yazı işleri biraz geriden gelecek anlaşılan.

Aslında ben günün sonunda yazmayı seviyorum, bakalım bu da bir düzene girer.

Dün sabah güzel bir kahvaltı ettik, sonra Cengiz Amca geldi. Nehir bu Cengiz Amca'ya gülücükler verdi. Arabaya binmek de hoşuna gitti.

İlk durağımız İKEA idi. Biraz anneler günü şımarıklığı ile, kutular, Nehir'e resim masası ve sandalyesi, ıvır zıvır, ama en güzeli, pembe ve yeşil saksılar içinde üç tabe yapma çiçek aldım.Ilgın'cım nereden nereye. Marttaki kontrollerde Ilgın'daki yapma çiçeklerin "sahiciliğine" şaşırmış, ve TR'deki IKEA'da yok diye hayıflanmıştım. Şimdi uyanınca, tam karşımda, pembe-lila, ve fıstık yeşili saksılarının içinde içimi açıyorlar. ( Sahi bu arada bu IKEA'daki başka bazı ürünler de TR'den farklı, çok güzel tasarımlı ürünler vardı ).

Bugün halı yıkama "talep"inde bulunduk. Sonrası için Nehir kendine tatlı bir oyun halısı seçti, ben de renkli bir kilim aldım.

Bakalım derlenip, toplanıp, biraz da temizlenebilirsek, odamız minik evimiz olacak.

IKEA iyidi ama dışarısı dün o kadar rüzgarlıydı ki, uçmadan arabaya girmemiz kolay olmadı. Yabi bir anlamda dışarıda geçirebileceğimiz bir günü dükkanlarda heba etmemiş olduk.

Sonra ise, sürpriz, Whole Food oldu. Sanıyorum girdiğim en büyüklerden biri, Wall Street arafarındakine gittik. Ama esas gimte amacımız organik blueberry bulamadık! Vallahi yok da yok. Işıl (artık hanım demesem olur mu), belki bulur da getirir. Ya da mevsimi değil (?), ya da buralar Teksas'tan daha az şanslı (muhtemel) organik meyve sebze konusunda.

Olsun, yine de Whole Foods'u seviyorum.

Her Whole Foods'un kendi yöresine uygunluğunu görmek hoşuma gitti. Houston'da soğuk çantalar satılırken, burada tekerlekli pazar çantaları satıyorlar.

Sonrasında RMH'ye döndük. Doğrusu eşyaları nasıl taşıyacağız diye, etrafa ayıp olmadan. Neyse pek kişi yoktu etrafta! Nasıl anlatırsın, kendimizi "ev"de hissetmeye çalışıyoruz, bu da bu işin parçası.

Baba hemen Nehir'in masasını yapmaya başladı, ama tornavida yokmuş, ama Manhattan kolaylığı, üç blok ötede olan dükkana yürüyüp alıverdim ben.

Sonra Sandra geldi, Nehir'le birlikte aşağıya indik. Sandra tam da anneler gününe yakışır, kremler getirmiş bana! Gerçi Nehir dünün anneler ve çocuklar günü olduğu konusunda kesin kararlıydı, baştan beri...

...

Dünden sonra.

Yukarıdaki satırları yazarken, Dr. Kramer ile görüşme sırası geldi.

Diyor ki, "challenging", Dr. Souweidane de çok agresif demiş.

Bilmiyorum, zor zor zor zor.

Bugün irinotecan 'a başlıyoruz. Bir saatlik "infusion"lar. Yapmasını bekledikleri, kontrol altına almak.
Radyoterapi de planlanıyor. Radyoterapi, irinotecan ile birlikte olacak.
Radyoterapi sonrasında irinotecan ve temodar birlikte verecekler.

Ve bakacaklar.

Kalbim çarpıyor. Buna iyi cevap vermesi lazım.

Bu kemoterapiden saç dökülmesi, ve kan değerlerinin düşmesi beklenmiyor. Ama radyoterapiden bekleniyor. Sanıyorum, radyoterapiden kalıcı saç dökülmesi de bekleyeceğiz. Tümör bölgesine yaparlarken.

Ne diyeyim, bilmiyorum. Estetik gelişmiştir umarım, bir şey söylemediler. Bakalım. Şunu bir atlatsak. Nehir'imi şundan bir kurtarabilsek.

Not: Birkaç kişi bana fikirler, sorular yazmışlar, fundraising ile ilgili. Yanıt yazacaktım ama şimdi yazamayacağım. Genel olarak, geçen sefer öğrendiğimiz bir şey. Kamuya duyurularak yapılan yardım kampanyaları için, izin almak gerekiyor ve bu ilkinde de olmayacak gibiydi. İzne tabi olmayan, insanların bize "borç" vermesi. Yani genel "duyuru" ile yapmak doğru değil. Biz de o nedenle özel gruplar, e-mail listeleriyle ilerlemiştik. Ama bence "nehir-im", blogu, duyurmak, farkındalığı arttırmak, yardımlara da etki beklemek iyi olur sanırım. Sanırım çünkü çok da iyi düşünemiyorum şu anda. Bunu sizlere bırakıyorum.

9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Anneler gununuz kutlu olsun Zeynep Hanim. Doktorlar Nehir'in ne kadar guclu oldugunu henuz goremedikleri icin oyle soylediler herhalde. Adim gibi eminim ki tedaviye iyi cevap verecek. Dualarim sizinle.

    ReplyDelete
  3. Zeynep hanim, dondurulmus organic blueberry bulabilirsiniz her daim. Smoothie icine koymak icin cok uygunlar.

    Guzel haberlerinizi bekliyoruz.

    ReplyDelete
  4. Zor olacak. Ama Nehir zoru bir kere basardi, bir daha yapacak. Sakin olumlu dusunmekten vazgecme! Iyi olacak. Kemoterapi ve radyoterapiye cok iyi yanit verecek. Nasil ilk tumor ufacik kaldi bu da oyle olacak. Souweidane bile sasiracak. Bir daha ameliyata karar verirlerse bile "ben ilk actigimda neydi, simdi ne kalmis" diyecek. Emin ol. Guven. Kizin basaracak. Mumkun olanin en iyisini veriyorsunuz. Karsiligini alacaksiniz.

    Emin ol. Guven. Lutfen.

    Birbirinize cok iyi bakin.

    ReplyDelete
  5. Zeynep Hanim,insallah tedaviye cok guzel cevap verecek. Dualarimiz hic kesilmeyecek.

    ReplyDelete
  6. Sevgili Zeynep, geçmiş anneler gününü kutluyorum. Anneliği en derin haliyle yaşayan ve yaşatan bir insan olarak tüm güzellikleri hak ettiğini düşünüyorum. Eminim Nehir de tüm gücüyle bugünleri atlatacak ve sana daha nice güzellikler yaşatacak. Hepinize kolaylıklar diliyorum, hepsinin su gibi geçmesi dileğiyle, Yürekten sevgiler ve iyi enerjiler gönderiyorum,
    Ülkem...

    ReplyDelete
  7. selam Allah yar ve yardimciniz olsun.hep aklimdasiniz,nehir e sevgiler.size ve esinize sabir diliyorum.dualarim sizin icin.

    ReplyDelete
  8. Ebru Tandoğdu ÖnalMay 10, 2010 at 6:50 PM

    merhaba Nehir'in güzel azimli annesi :))

    Warner center Colombus meydanındaki. Onun altında çok büyük bir whole foods var. Belki hava güzelken nehirle central park da biraz dolaşır sonra oraya blueberry bakmaya gidersiniz...

    Hatta inanılmaz bir organic market'i vardı içinde tekstil ürünlerinin de satıldığı. Ben hava güzel olduğunda biraz berry biraz sushi alıp parkta piknik yapmaya bayılırdım. Belki hepimiz adına gidip küçük bir piknik yapıp bize de keyif anlarınızı anlatırsınız.

    Gitmeden yukarı çıkıp kitapçıya uğrar nehire süper bi öykü kitabı seçtirip pikniğinize masallar ve hayaller de katarsınız belki. Cafeden red velvet cupcake almak da pikniğin görseline iyi gelebilir.

    Biraz da keyif düşünelim istedim. Birazda başka bişiler konuşalım. İyi anları planlayalım. Yüreğimiz sizinle...

    Sevgilerimle,
    EbruT

    ReplyDelete
  9. Yazılarınızı iki gündür okuyorum, hissettiklerinizi içimde hissettim kızınızın ve sizin azminiden çok etkilendim, inşallah nehir iyileşecek dualarım sizinle, sevgiler

    ReplyDelete