Sunday, May 2, 2010

Doktoru Beklemek

Mayısa girmişiz, işçi bayramı geçmiş, hiç farkında değilim. Ayaklarım ağır ağır gidiyor, yürümekte zorlanıyorum.

Doktoru beklemenin dayanılmaz ağırlığı böyle bir şey.

Nehir dünden beri yemek yemiyor. Aldığı kortizonların iştahını açması beklenirken, muhtemelen ödemin baskısı ile bıraktı yemeyi. Canım, sorunca bir şey yer misin diye, "Sonra" diyor.

Yataktan da kalkmıyor. Anlaşılan kalktığındaki baskı onu rahatsız ediyor.

Bugün, biraz da sigortasıız diye yardım amaçlı, bizi "normal" odaya aldılar. Yani aynı katta, başka bir bölüme. Sadece o sırada yaptığımız, tekerlekli iskemle yolculuğundan sonra, Nehir'in başağrısı arttı, yarım saate yakın ağladı.

Kontrol altında. Akşam uğrayan Dr. Yasmin, kortizonu arttırdı.

Şimdi uyuyor. Bu kez biraz dalgın uyuyor diye endişelendik. Derken hemşire, gözbebekleri küçülmüş diye bir an telaşlandı, ama doktorun söylediğine göre ağrı kesicilerin etkisi olabilirmiş. Ama iki saatte bir bakacaklar.

Önümüzde uzun bir gece.

Yarın karşıdaki hastaneye, ambulansla gideceğiz. Yolun karşısı, şu anda kaldığımız odadan görüyorum ama yürüyerek gidemiyoruz. Yaw Sloan'a geldik. Ama ameliyatı "outsourcing" yapmışlar. Burada çocuk yoğun bakımı da yokmuş, çocukları "karşı"ya gönderiyorlarmış. Presbyterian ile bir çeşit işbirliği içindeler.

Hayırlısı ile bu akşam doktorumuz umarım sağ salim Philadelphia'dan dönmüştür. Yarın sabah 7 akşam 7 kliniği varmış. Salı ve perşembe ameliyat günleri imiş.

Bekliyoruz. Ki ne beklemek.

Finans işleri için bir tablo oluşsun diye bekledim. Ve acaba bir şekilde destek bulur muyuz diye. Devlet böyle "deneysel tedavileri" vermiyor. Gerçi deneysel olmayanlara da TR'de yapılıyor" diye vermiyor. Peki gidenler kim? Bir "şekil" uyduranlar. Bizimki uymadı. Genel sigortacılık anlayışında, en çoka hizmet anlayışı altında anlaşılır bir durum. Ama bir de bize sorun. Özel sigortamız zaten en başta, yurt dışı" diye kestirip atmıştı, rakamları görünce. Yani iş başa düştü.

Kim korkar hain hastane yönetimlerinden!

Haftaya başlıyor finansal maceramız.

Ama önce, en önce ameliyat.

Not: Bugün Leyla ile Skype'de ilk kez konuştuk. Nehir de Leyla'yı, anneannesini, dedesini görünce çok mutlu oldu. En azından bir süre.

Not2: Prematureannesinin yorumunu şimdi okudum, evet Özek idi, doktorumuz, ve beni önce kuyuya atti, sonra kendi doktorumuz, Dr. Russell'a yazinca, biraz normallestik...teşekkürler paylastığınız için. Size de cok cok gecmis olsun, ne zor günler geçirmişsiniz.

16 comments:

  1. Zeynepcim, beklemenin stresini o kadar yoğun hissediyorum ki ne yazacak nede kimseyle konuşacak halim yok...Hep su ameliyat bir geçsin, hele bir gecsin diyorum...Nutkum tutuk, dilim tutuk, beynim uyuştu, nefesimi kestim, Nehirciğimden gelecek güzel haberleri bekliyorum...

    Allah cok cok cok kuvvet versin, önce Nehirime, sonrada Mahmut ile sana. Cok sükür oradasınız, emin ellerdesiniz, hic degilse bir de acaba yapılan dogru mu stresini yasamiyorsunuz. Dusunki onca seyi atlattınız, bunu da atlatacaksınız, daha neredeyse 15 gun once burda hastanede ameliyat olurken, simdi ikinciye amerikada hazırlanıyorsunuz...Geciyor, gecti, gene gececek...Nehir'in bunyesi cok kuvvetli, hepsini halledecek, yeter ki sen kuvvetli ol. Saka olmalı falan diyorum bazen, ama gel gor ki degil.

    Doktor demisti burdayken degil mi, o boslugu bir sey dolduracak tumoru aldıktan sonra diye, kuvvetle muhtemel onemsiz bir sey cikacak, ama oradan cıkacak ve Nehir'imin bas agriları da gidince, acıktımmm diye bagırmaya baslayacak. Kimse inanmaz ama o kucuk seker, aciktimmm diye ortalıgı yikan bir velet. Onu boyle guclu yapan bunyesi ve o gene basaracak, eminim tum kalbimle.

    Aslinda arkadasim bir zamanlar demisti, dileyeceksen tam dile bir seyi diye. Kendime kiziyorum, seni bahcende, kizlarınla, kocanla hayal ettim sadece diye. Simdi bir omur boyu, torunlarına bakarken, Nehir'in, Leyla'nın genclik, sounları ile, torunlarının sorunları ile ugrasırken -saglık degil katiyyen Allahım- hayal ediyorum. Ve bu sefer oyle guclu ediyorum ki, aklimdaki baska tum düsünceleri def ediyorum...

    Nehircim bunu da atlat, bak gerisi corap sokugu gibi gelecek...

    ReplyDelete
  2. Merhaba,

    Zeynep Hanim. Sizi tanimiyorum sahsen. Ama simdi size simsiki sariliyorum. Tek yapmak istedigim bu. Ve gececek demek. Cunku gercekten gececek. Bu durumlarda Allah gercekten guc veriyor. Su an mesela siz bizlerden cok daha guclusunuz. O yuzdun guclu olun demek sacma belki. Diyebilecegim tek sey gececek. VE NEHIR IYILESECEK.

    ReplyDelete
  3. Yarın sizi düşünüyor olacağız.

    ReplyDelete
  4. Zeynep'cim, Allah önce Nehir'e sonra da size güç versin. Güzel kızım bunu da atlatacak. O kendi vücudunu çok güzel dinleyip koruyor. Bak yemek için bile yavrum "yemeyeceğim" demiyor, "sonra" diyor. Ameliyatı atlatınca yine iştahı yerine gelecek, ve neşesi de. Tabii ki sizinki de.

    Hadi bakalım doktorum civanım, sıra sende. Nehir elinden gelenin en iyisini yapıyor, annesi ve babası da öyle. Şimdi sıra American team'de. Bu ekip çalışmasının sonu da zafer.

    Hepinizi öpüyorum.

    ReplyDelete
  5. Biz takipcilerin/yorumcularin yapabilecegi en basit sey, kendi email list'imize "nehir icin ne yapabilirim" bolumunu gondermek..

    ReplyDelete
  6. Gercekten de, "yemeyecegim" yerine "sonra" demesi ne kadar umut verici, ne kadar manidar.
    Nehir-im(iz) cok kisa bir sure sonra yeniden "saglikli ve mutlu" olacak insallah. Dualarimiz bugun ve yarin ve tum tedavi suresince, Nehir iyilesene kadar sizlerle, Nehir'le. Guzel haberleri bekliyor olacagiz.

    A.

    ReplyDelete
  7. Zeynepcim, tum dualarimiz Nehir icin. Nehir cok guclu bir kucuk kiz. Bunu atlatmayi da basaracak, hep birlikte izleyecegiz bunu. Siz de gucunuzu kaybetmeyeceksiniz, zor gunler yine gececek. Bilge

    ReplyDelete
  8. Bir annenin yasamayi en son isteyecegi durumlardan birisi bu olsa gerek. Ancak bunun sonu da guzel gelecek, olumlu olmak en guzeli degil mi. Umarim ameliyat cok guzel gecer ve Nehir'in agrilari biraz azalir. Cok cok kolayliklar, guc kuvvet diliyorum sizlere.

    ReplyDelete
  9. ne zamandır okumuyordum, ama okuyunca dedim ki bunu da atlatacaklar..nehir bu annesi, öyle güçlü ve özel ki, halledecek...bizler buralardan kocaman iyi enerjilerimiz yolluyoruz ona, öyle lafın gelişi değil gerçekten en kocamanından hem de..

    hayat hiçbirimize kolay değil zeynep..hepimiz bir yerden sınanıyoruz işte...ama güzel günler bizi bekler be zeynep, gerçekten..uzaktan uzaktan sarılıp öperim hiç tanımamış olsam da seni..bu da bu yorumun fon müziği olsun..

    sevgiler

    http://www.youtube.com/watch?v=MkzJ5nOC0nk

    ReplyDelete
  10. Sevgili Aydonat amcan seni omuzunda gezdirmek için o kadar çok özledi ki anlatamam :(.. Büyüklerimiz bazen boğazıma düğümleniyor derdi söyleyiceklerim, hiç anlamazdım..hem de hiç :((..Ama şimdi anlıyorum aşkım seni çok özledim..Dayan bir daha dayan bu sefer gerçekten yeneceğiz..Burayı da temizlersek bir daha bizi yenemeyecek...dayan sevgilim dayan ne olur dayan:((

    ReplyDelete
  11. NEHIR BIR KEZ BASARDI, BIR DAHA BASARACAK!!!!

    Zeynepcigim tum hafta sonu gittigim her yerde, araba kullanirken, gunese bakarken, kelebeklere bakarken hep Nehire guc dedim.

    Doktorun eline ve becerisine, Nehirin bunyesine ve yasam sevincine, senin ve esinin dirayetinize sonsuz guveniyorum.

    Goreceksin gececek. Bol kuvvet hepinize.

    NEHIR BIR KEZ BASARDI, BIR DAHA BASARACAK!!!!

    sevgiyle,
    natali

    ReplyDelete
  12. Yarin Nehir icin bol bol dua edecegim. Cok opun O'nu bizler icin...

    ReplyDelete
  13. All my prayers are with Nehir and yourselves right now and every day. I will be thinking of her tomorrow. Take care and a big kiss for Nehir from me xxx

    Becky

    ReplyDelete
  14. Nehir' im, guzel kizim, hadi bir kez daha goster su sinsi hastaliga gununu. Guzel gozlerinden binlerce kez opuyoruz.

    ReplyDelete
  15. Tüm Dualarımız Nehir'le,
    sizlerle Zeynep Hanımcım :)

    Çünkü Nehir'e ve sizin gücünüze inanıyoruz. Unutmayalım ki "İnandığımız şeyler, gerçeğimiz olur!" Nehir'in en pembe haliyle bir dahaki bayramda, yılbaşında, doumgününde ya da sırf kendisi süslenmek istedi diye her gününde! neşeyle seke seke koşacağına inanıyorum. Beyninde yeniden kitle üretimi olması da benim için yalnızca Nehirimizin ileride ne kadar üretken beyinli bir genç olacağı anlamına geliyor :) Aynı annesi gibi...

    sevgi,
    saygı,
    selam,
    ay!

    ReplyDelete
  16. Çok çok geçmiş olsun, Nehir ve sizin için dua ediyorum. Yüce gönüllü bir annesiniz siz, Allah yardımcınız olsun. Her şey istediğiniz gibi gerçekleşsin. İyileşip yuvanıza dönün inşallah. Tabi doktorlara da Allah güç, kuvvet ve başarı versin, Nehir'imizi iyi etsinler.

    ReplyDelete