Saturday, May 8, 2010

Bu da bugün...

RMH'de odada internet pek iyi değil, yazamıyorum. Şimdi, oturma odasındayız.

Kısaca:

Sabah yağmurlu başladı. Ve önce "hay Allah, ne yapacağız" derken, bir iki bina yandaki "art" yerinde Nehir'le seramik boyadık. Doğrusu NY'ta bu etkinlikler de pahalı ama Nehir'in hoşuna gitti.

Sonra, güneş açtığında, yürüyerek Central Park'a gittik!!!

Yeayyy.

Nehir arabasından hiç inmedi, ama neşesi yerindeydi. Aslında bu hali, "eski"ye götürdü beni. İlk tedavide de ilk zamanlar böyle idik. Nehir'i arabasıyla gezdirirdik, Hermann Park'ta. Ne bileyim. Biraz hüzünlendiriyor beni bu durum.

Yapacak bir şey yok.

Yaşayacağız neyi yaşayacaksak.

Çok şükür, Nehir iki beyin ameliyatı sonrası dışarıda.

Çok şükür.

Parktan sonra ne yesek ne yesek diye, dolaşırken bir baktık, "Üsküdar" diye bir Türk Lokantası. Girdik. Küçücük bir yerdi. Nehir pek iştahlı değildi. Gerçi bu sabah kahvaltıda oldukça çok yemişti. Her neyse, Houston'daki İstanbul'la karşılaştırılmayacak derecede iyi bir menüsü var, ve yediklerimiz çok lezzetliydi!!! Ramazan pidesi, zeytinyağ, su böreği, cacık, etli bamya, sigara böreği...hepsi çok iyiydi. Özellikle de bamyadaki et. İstanbul'da bu kadar iyi et az bulunur.

Saat üçe gelmişti, odaya geldik. Baba kız uyudular. Ben çamaşır yıkıyordum ki, oda telefonu çaldı. Herhalde yanlıştır diye açtım, ön bürodan biri, ziyaretçiniz var dedi, "Oşol" diyordu. Ben anlamsız bakıyordum telefona.

Meğer bizi blogtan bulan, bana da e mail atmış, bizi evine davet etmiş olan, Işıl (Hanım) imiş.

Yine tatlı biri karşımıza çıktı. Ben aşağıya indim, "lafladık". Işıl yanında Nehir seviyor diye sütlaç getirmiş! Yani kendi yapmış...

Günümüzün tatlı sürprizi bu oldu.

Yarın Cengiz Amca ile IKEA planımız var. Oda harekatı başladı!

Yarın anneler günü! Ben bu anneler gününde Arzu Hanım'ı düşüneceğim. Arzu Hanım (Özişbakan) çok yakında, sevgili Ali'sini kaybetti, nöroblastom nedeniyle. Acısı taze iken, Nehir'in nüksünde bana yorum yazmış olması beni çok duygulandırdı.

Ve bu blogu okuyan tüm anneler, bana destek olan tüm anneler, size de çok teşekkür ediyorum, anneler gününüz kutlu olsun!

27 comments:

  1. Zeynepcim, anneler gunun kutlu olsun! Bu senenin de "woman of the year" sertifikası senin ve nice bilmedigimiz annelerin olsun...Allah hepinize, her bakımdan, dayanma gucu versin...

    Vallahi anlattiklarından, ben Zeynep ile (the Hala)odada iken gelen fizyoterapistin "bakın simdi iyi dinleyin, bakıyorsunuz degil mi?" deyisini, Nehir'e "eee dinle ama, ben senin canını hic acittim mi" diye sitem edisini ve en sonunda da Mahmut'a bakıp "bakın iste lastigin gerginligi boyle olmayacak, cunku hanfendi -ben- yeterince gergin tutmadı (o sırada gerilmistim halbuki)" deyisini hatırladım da. Valla emin ellerdesiniz arkadasim. Bundan sonrası Nehir'in minik ama cok guclu bedenine ve sizin destegine kalmis ki, hic suphe bırakmıyor icimde...

    Konuna bacagına gelince, eminim bugun hareket ettirmek istemese de, yarın biraz guclenince farkında olmadan kullanacaktır. Cunku Nehir cok hareketli bir cocuk, baskasına bagımlı kalmayı zaten kendisi istemeyecektir eminim.

    Nice nice anneler gunu resimlerin olacak Zeynebim, Nehircigim tarafından cizilmiş, sol eli ile boyanmıs, kucagına kosarak getirilmis...

    ReplyDelete
  2. insallah nehircim iyi olacak gonulden dua ediyoruz...bende brooklynde oturuyorum evimede beklerim ne zaman isterseniz buyrun.yapabilecegim bir sey olursa seve seve yaparim.sevgiler..

    ReplyDelete
  3. Daha 1 hafta önce tanıştım güzel Nehirle. Çokda memnun oldum tanıdığıma. Sizinde Anneler Gününüz kutlu olsun.
    Nehire sevgiler.

    Uzaktada olsak dualarım sizinle. buradan bloggerlar olarak elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  4. gözyaşlarıma engel olamadım.....
    portakal agacının sayfasında gördüm sizi
    aynı acıları evladımda deyil de kendimde yaşıyorum hangisi zor bilmiyorum
    beynimdeki tümör cocuklarda görülen medulloblastom ameliyat oldum radyoterapi oldum
    nehirin acılarını hissedebiliyorum ......
    rabbim yardımcınız olsun
    gücünüze güç katsın
    sevgilerrrr

    ReplyDelete
  5. Sevgili Zeynep,
    Sayfanızı yeni fark ettim.

    Rabbim evladınıza acil şifalar versin.

    İnşallah bu zor günler bir çırpıda geçer ve yaşadığınız acılar, kötü bir anı olarak geçmişte kalır.
    Bütün dualarım sizinle....

    ReplyDelete
  6. bir sonraki anneler günü çok daha farklı ve güzel şartlarda geçirmeniz dileğiyle...günümüz kutlu olsun.

    ReplyDelete
  7. http://turkkadinlari.blogspot.com blogda yazdım gerçi.
    2010 yılının annesi sensin.
    Allah gücüne güç, Nehir'e uzun ve sağlıklı ömürler versin inşallah.
    Anneler gününüz kutlu olsun.
    Sevgiler..

    ReplyDelete
  8. Canim Zeynep'cim,
    Allah sana sahip olabilecegin en guzel anneler gunu hediyesi olarak biricik Nehir'in sagligini geri versin, onu tum sevenlerine bagislasin; ve bu senin endiseli gecirdigin son anneler gunu olsun.
    Cok opuyor, gulumseyerek gecirecegin bir gun, bir omur diliyorum arkadasim.

    ReplyDelete
  9. zeynep hanım,
    sizin de anneler gününüz kutlu olsun.
    nehir'e sımsıkı sarılın lütfen.

    sevgilerimle
    arzu özişbakan

    ReplyDelete
  10. zeynep hanım
    kalbiniz o kadar sıcak duygularınız o kadar samimi ki ...siz iyi ki nehir'in annesisiniz.
    anneler gününüz kutlu olsun.

    ReplyDelete
  11. Anneler gününüz kutlu olsun!

    Tüm iyi dileklerim ve dualarım sizinle.

    Nehir, annesi, babası, Leyla'sı iyi, sağlıklı ve mutlu olsunlar.

    Sevgiler size

    ReplyDelete
  12. Keske Leyla'cigin da yaninda olsaydi. Keske bu gunesli Istanbul havasinda Nehir ve Leyla ile birlikte evinde sabah kahvaltisi yapabilseydin. Sabah bir kosusturmaca icinde sana caktirmadan Mahmut ile birlikte evden cikip taze cicekler alabilmek icin binbir takla atsalardi kizlarin.....

    Ama buna da sukur Zeynep'cim.

    Kizlarin yaninda degil ama mutlular... Leyla'cigin sizi ozluyor ama mutlu, sakin aklin onda kalmasin. Cok yakinda o da yanina gelecek. Cok yakinda Nehir'in kendisini cok daha iyi hissedecek. Eski gucune kavusacak. Parklarda salincaktan, kaydiraga kosacak. Anneler gunu olmasa da parklardan cicekler toplayip sana getirecek. Yeter ki sen guclu ol. Mahmut ile birbirinize sirt cikin, dayanin. Bu isin ustesinden birlikte gelebilirsiniz. Emin olun. Nehir'in gucu herseye bedel!!!

    Iki kizin iki dizinde cok anneler gunu kutlayacaksin, Sonra da torunlar getirecek cicekleri....

    Her gunun ayri ayri kutlu olsun arkadasim...

    ReplyDelete
  13. zeynep hanım anneler gününüz kutlu olsun..
    inşallah yavrularınıza sarılıp bir arada geçireceğiniz nice yıllarınız olur..
    güzel dileklerimiz her daim sizlerle..

    ReplyDelete
  14. Bu günün ve her günün kutlu olsun Zeynep'ciğim. Tartışmasız yılın annesi sensin, yılın ailesi sizsiniz. İnşallah bunca emeğin, özverinin ve sabrın ödülünü tez zamanda alacaksınız. Gözümüz, kulağımız, kalbimiz sizde...

    Sevgiler...

    ReplyDelete
  15. en biricik annenin en tatlı kızları ve en iyi kocasıyla nice mutlu, sağlıklı ve neşeli anneler günleri geçirmesi dileğiyle...
    bu kez her an yanında olacağım çünkü aklımın bir yanı hep sizde. biraz yazamadın ya merak ettim ne oluyor diye. bu kez istanbulda da peşinizi bırakmayacağım.
    kendinize iyi bakın. geceleri size yapabildiğimce reiki gönderiyorum. kısa zamanda geçecek biliyorum. tüm o koşuşturmaca içinde bizi habersiz bırakmamanı diliyorum.
    nehiri kokla. mahmutla birbirinize iyi bakın.
    sizi seviyoruz. pelin-ertun-ışık

    ReplyDelete
  16. Asil sizin anneler gununuz kutlu olsun Zeynep Hanim, asil sizin. En ufak zorlukta bunalip pes eden ben, kendimden utaniyorum sizin kocaman azminiz ve sevginiz karsisinda.

    Sizi uzaktan bu kadar sevmisken, insaallah dunya gozuyle de tanisiriz birgun diye umid ediyorum.

    Sevgiler size ve ailenize...

    ReplyDelete
  17. canim nehir, guzel nehir.. ezgi, ozan ve ben hergun seni dusunuyoruz... sana yatmadan once dua ediyoruz.. birgun gelecek o kadar kocaman bir kiz olacaksin ki, belki gunun birinde ezgiyle ya da ozanla yollarin kesisecek, belki bir yerlrde sinif arkadasi olacaksiniz, o gittiginiz central parklarda dolasacaksiniz.. annecigin de buralarda yazacak yine.. ben eminim bunlar olacak. Guzel annenin anneler gununu kutlariz.. muge - ezgi - ozan karayel

    ReplyDelete
  18. Anneler gunun kutlu olsun Zeynepcigim. Anne sevgisinin, gucunun, fedakarliginin, yureginin en guzel ornegini biz sende gorduk. Omrunun sonuna kadar Nehir ve Leyla' nin gulucukleri anneler gunu hediyen olsun.

    ReplyDelete
  19. Zeynep Hanim

    Anneler gununuz kutlu olsun. Anne olmanin ne oldugunu henuz anne olmamis bizlere birkez daha gosterdiniz.

    Evladiniz sagligina kavussun insallah. Kizlarinizla cok uzun yillar, saglikli ve mutlu olun. Torunlarinizi sevin insallah.

    ReplyDelete
  20. Acil şifa diliyorum. Sabır ve kuvvet eksik olmasın sizlerden. En kısa zamanda Nehir iyileşecek inanıyorum. Anneler gününüz kutlu olsun.

    ReplyDelete
  21. Sizin de annler gününüz kutlu olsun, siz harika bir annesiniz.

    ReplyDelete
  22. selam zeynep hanım sizin de anneler gününüz kutlu olsun.nehir in önceye göre daha iyi olmasi bizi sevindiriyor.dua larimiz hep sizinle sevgi ve saygilar.

    ReplyDelete
  23. Zeynep hanim,
    Nehir ve Leyla niz ile nice anneler gunu yasamanizi diliyorum. Sizin gibi bir anneleri oldugu icin ne kadar sanslilar !

    Dualarimiz, sevgilerimiz sizinle..

    ReplyDelete
  24. Merhaba Zeynep,
    Bir sonraki anneler günü için hazırlıklı ol:))
    Nehir elindeki kocaman dondurmayı saçına üstüne süre süre yerken, sahilde denize yaklaşıp koşarken, kaydırağın en tepesine çıkmak için en tepedeki basamakları hızla çıkarken yüreğin ağzında olacak ama yüzünde kocaman bir gülümseme olacak. Bizimde öyle...
    Nehir iyileşecek ve bu saydıklarımın daha fazlasını yapacak. Biz de seni yine sevgi ve gururla izleyeceğiz...

    Sana ve Nehir'e güvenen bir anne..
    Tuna'nın Annesi

    ReplyDelete
  25. Arzu (Özişbakan) Hanım, cok uzuldum evladiniz icin. Basiniz sagolsun. Bu aci hic bitmeyecek ama azalacak. Kesinlikle azalacak. Birkac yil gecmis bir bakmissiniz, iciniz eskisi gibi acimiyor ama sevginiz hic azalmamis, tam tersi artmis. Artik aklinizda daha ziyade Ali'nizin en mutlu halleri, en saglikli halleri, en guzel gunleriniz olacak. Ve melek Ali sizi hep koruyacak ve hep yaninizda olacak.

    ReplyDelete
  26. zeynep hanım,umuyor ve istiyorum ki dahaa çok güzel günleriniz olsun ve bizde buralardan tanık olalım o günlere.
    nehiri çokk seviyor ve kucaklıyorum.

    Sizinde anneler gününüz kutlu olsun daha nicelerini tatmanız yaşamanız dileğiyle.

    sevgilerimle...

    ReplyDelete
  27. Zeynepcim bütün kalbimle dua ediyor ve herşeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Anneler günün kutlu olsun, kızlarınla beraber bir sürü başka anneler günü dileklerimle.

    ReplyDelete