Thursday, May 21, 2009

Tiger: Chilling


Sabah Nehir karnı ağrıyarak uyandı ama ben üzerinde durmaz haldeydim..."bacağım ağrıyor" dediğinde Mahmut, ki sırtı dönük derin uyku görünümündeydi, ve ben sıçradık. Ben panik olmadan, sol bacağını da sordum, kolunu...tutarsız cevap verince, rahatladım. Yani...

Sonra estimate emailleri uçuştu.

Hala havadalar, görürseniz siz de bir okuyun, ama anlaşılmıyor, yuvarlak, karışık...

İçinden çıkacağız. Valla Seda ve Soner Seattle'a fena yüklendiler. "Paramız yok, olsa dükkan sizin" uzantısında gittik. Tabi şimdi durum farklı, dışarıdayız, seçenek var gibi.

Gibi: NY az ihtimal, kanser merkezine gitmemizin iyi olacağına karar verdik.

Fort Worth ise hala bir tahminde bulunamadı. Aslında anahtar yer, kıyas için özellikle.

Hayırlısı.

Sırayla.

Önce scanler. Canım arkadaşlarım beni elimden tutup yukarı çekmenize bayılıyorum. Bu kez gençler de, gayet centilmence yardım ellerini uzatmışlar. Hem de Nurgün'den önce!

Ruhumun bulutları var ama hele şimdi Seda'nın Seattle'a yazdığı e-maili okudum, yüzümde bir gülümseme oluştu. Gerçi bir an, "Eee yeter gelmeyin" demişse Seattle'daki kadın diye endişelendim ama o hiç bozmadan sakin sakin yinelemiş, bu rakam yuvarlaktır ve bu haliyle değerlendirin diye.

Sabah posta kutusuna gittik, Nehir Berna Hanım ve Duru'nun gönderdği paketleri görünce çok mutlu oldu, biraz taşıdı, sonra ben taşıdım. İçinden çıkan çiçek çıkartmaların biri elinde uyudu. Parmak boyalarını ise yarın balkonda yapacağız. Teşekkür ediyoruz.

Öğleden sonra ise, as tweeted by dad, hayvanat bahçesine gittik. Nehir'cim bazen ayakta, bazen arabasında, bazen koşarak, bize hangi hayvanlara gideceğimiz konusunda önderlik ederek, "aktif" gezdi. Bu çok hoşuma gitti, büyüdüğünü görmek. Bugün daha önce görmediğimiz tavşanları gördük, meğer çok varmış, herhalde akşamüzeri ortaya çıkıyorlar, biz hep sabah gidiyorduk.

Leyla'sız gittik ilk kez. Ama Nehir Leyla'yı dilinden düşürmedi, tüm hayvanat bahçesi boyunca. Hatta bir ara "Leyla bak flamingolar" diyerek olaya dahil etti. Canım Nehir'im, ablanın okulunun bitmesine az kaldı, gelecek.

Bugün Leyla'yı SKYPEde tesadüf gördüm, aradım, akşam TR'de saat sekiz buçuk, bizimki yukarıda "Club Penguin" oynuyormuş, ki bilmiyorum ne olduğunu, biraz konuştuk, hadi artık kapatalım dedik, yatsın diye...kapattık...baktım hala online...yine aradım, "Hadi yatağa"dedim. Bu kez off line oldu. Şimdilik kendini SKYPEde offine göstermeyi bilmiyor. Bu iş çok hoşuma gitti. kızıma annelik yapabildim. Kilometrelerce uzaktan. Ona "Hadi artık yatma saati" demeyi özlemişim. Tatlı tatlı söz dinleyişini de.

Bugünün başlığı hayvanat bahçesindeki Leyla yaşlarındaki bir kızdan: Annesine banyo yapan kaplanın önce fotoğrafını çektirdi, "mom, you may wanna take a picture of the tiger" diyerek. Sonra da. "You could send it as a card even, tiger chilling" dedi. Ben bayıldım.

Deepnot: Hayvanat bahçelerini kapatmak lazım, çok acımasız bir iş. Düşünen izleyici der ki, neden çocukları götürüyor insanlar? Siz? Doğru söze ne denir. Leyla ile gezerken bunu düşünmemiştim. Yaş-lan-makla ilgili herhalde.

4 comments:

  1. Zeynebim, ben o mesaji yazdigimda saat gecenin 3 uydu. Senin ogrencilerinin mesajini gorunce ben bile sok oldum! Ha ha, dusun halimi, ama ama be be benn...Saka bir yana, gencleri gencme cabam hic olmadi, hem onlar her zaman insana genclik asiladiklari icin de cok sevdigim icin enerjilerini. Zaten mumkun de degil.

    Devam cocuklar, ben sizi takip ederim:)

    Neyse, sizin scandan once ben, bugun, 40 yas ustu check-upima gidecegim. Hatta birazdan cikacagim icin, uzun yazamiyorum. Aksam anlariz hanyayi konyayi...

    Esas itibariyle diyecegim o ki, ben senin daha bir kac sene cekecegin bu heyecanlar icin endiseliyim, hani karni agrimis da firmalissiniz ya, insanin basindan asagi kaynar sular dokuluyordur eminim. Yoksa ne tedavi, ne estimateler, nede Nehir'in nasil olacagi konusunda hic endisem yok. Ha birde su agri kismi can sikici, ama ne yapalim onun icin de yapacak bir sey yok! Her sey hallolacak...

    Biz burdayiz, emrine amadeyiz, her yastan her saatte. Baska bir arzunuz????

    ReplyDelete
  2. Gencler derken benden bahsediyordun degil miiiii ? Ama ben Nurgun'den sonra yazmistim :( genclik ikinci hayata kaldi :) sagligimiz bol olsun !! Bright Red Hat sana da geldi mi Hande'den, bayildim, ilk 40 seneyi dogrulayabilirim, ay ne korkunc geliyor kulaga ...

    14 Haziran Mezunlar gunuymus Bogazicinde, ilk seneler nasil keyifle giderdik dedil mi? Seneye coluk cocuk kocaman bir grup ortada tuplu, kofteli, kocaman bir piknik yapalim da hatirlasinlar 91 mezunlarini :)

    Hayvanat Bahceleri olayi iki tarafli aslinda, bir yandan evet yazik oluyor, kendi dogal ortamlarinda olmadiklari icin ama bir TV programinda izlemistim, bir zoolog diyorduki degerler olculmus ve bu hayvanlarin cogu zaten hayvanat bahcesi ortaminda dunyaya geldikleri icin bizim dusundugumuz anlamda "tutuklu olma" stresi yasamiyorlarmis ... bilime hizmet ediyor olmalari da uzuyor ama bak Nehir'cigimiz gibi cocuklarin kurtulmalarini sagliyorlar ... hem hayvanat bahcesi gercek ortamlarinda bu hayvanlari gorme sansi olmayan cocuklar icin cok buyuk bir nimet; yeterki sartlari iyi olsun, iyi bakilsinlar ...

    Gecen gun comment edemezken okudugum timsah olayi ilginc geldi; Florida'da icinde timsah olan gollerin etrafina tel ceviriyorlar, orada yapmiyor olmalari ne kadar urkutucu ... ben vahsi dogaya asik olmakla beraber orada gezintiye cikmakta zorlanirdim saniyorum. Nursen Teyze kollayin kendinizi ha !

    Saglik dolu cok guzel bir haftasonu diliyorum herkese !

    ReplyDelete
  3. Icimde bir his sizin yolunuz Seattle'a diyor; malum da oluyor olabilir :) ... Seda ve Soner bunu basaracak bence ! Birarada olmak hepinize ne kadar iyi gelir, Nehir kuzenlerinin arasinda sular seller gibi Ingilizce konusur buraya donene kadar ... Leyla da sevinir bu destinasyona ... en iyi fiyat, en iyi koruyucu tedavi, en guzel sartlar, en kisa zamanda karsiniza ciksin insallah !

    ReplyDelete
  4. Hello Arkadasim,

    Club Penguin son zamanlarin en gozde oyunu. Disney yapmis. Acayip yaratici grafikler, konular ve super missionlar ile Ingilizcelerini ilerletiyorlar ama Demir cok takmis vaziyette. Deniz bile oynuyor her gun. Kendi adiyla uyeligi falan var. Nehir'e de Leyla alir bir uyelik kesin geldiginde:)

    Bu arada Leyla ile Demir'in sene sonu gosterileri ayni gun ve saat 6 Haz. saat:16:00. Ben video isini ayarladim. Okul cekiyor ve annene verecek. Ben de cekecegim insallah. Bizimkileri yakin plan tabii...

    Zeynep arkadasim, lutfen icinizi ferah tutun ve kotu seyleri atin kafanizdan. Hep iyileri guzellikleri cagirin. Hepimiz tek yurek olumlu dusunelim. Nehir saglikli ve mutlu, biz de mutluyuz!

    ReplyDelete