Wednesday, May 6, 2009

Mütevazi Mutluluk

Aslında hiç mütevazi değildim, umutlarımla ilgili, ama şimdi bir başka 2 yaşındaki kız çocuğunun zorlu mücadelesini okudum. Halimize şükrettim. Biz ch14.18 için Fort Worth dışında da olabilecek yerlerle bağlantıya geçtik, geçiyoruz, finansal olarak, ve kabul edilmek için neler yapmamız gerektiğini araştırıyoruz.

Ama tüm mücadele eden küçük bedenlerin şu anda yaşadıkları zorluklara ve ailelerinin içinde bulundukları "hissiyatı"a saygımdan bugünlük başka bir şey yazmayacağım.

Sessizlik.

Bugünlük, bu kısa satırları okurken tüm çocuklar için dua edelim.

Allah çocukları şifasız bırakmasın, bedenlerine mücadele gücü versin, ailelerine çocuklarına destek olacak bedensel, zihinsel, ruhsal güç versin.

Hadi tüm çocuklar gayret! Nehir gibi siz de başaracaksınız!

5 comments:

  1. ...vede maddi...
    ...ne yazik ki!

    ReplyDelete
  2. Tum cocuklara saglik ve mutluluk..!!

    ReplyDelete
  3. "Herseyin bir yolu bulunur" herkes icin gecerli olsun; Allah kimseyi caresiz birakmasin !

    ReplyDelete
  4. Merhaba Hocam,
    yazınızı okuduktan sonra şunları düşündüm. İnsanın elinden hiç bir şey gelemese bile dua ediyor en azından kimine göre pozitif enerji yolluyor ya da elimizden gelebilecekleri araştırıyoruz sürekli.
    İnsan olan insan yerdeki karıncayı gördüğünde ezmiyor. Aslında farkettim ki insanlık ne büyük bir şey. Kıymetini bilmiyoruz bazen ya da unutuyoruz işte kim olduğumuzu ne olduğumuzu.
    Düşündüğüm şeye gelince; -elimden gelebilecekleri zorlamaya çalışıyorum bende- mesela siz öğretmenken -hani saygın bir yerdeyken bile- ne kadar zorlandınız. O izinlerin şartları neler bilmiyorum ama bir sürü yazışmalarınız oldu yabancı dillerde. Kendinizi ifade ettiniz, derdinizi anlattınız. İşte çocukları yada bir yakınları hasta olan ve yurtdışı ile ilgili görüşmelerde dil gerekliliğini gideremeyen aileler muhakkak vardır sanırım.
    Portal gibi bir şey olsa. Gönüllü öğrencilerin yer aldığı. Mesela İngilizce bilenler, Almanca bilenler, hatta ülkemde bölümü olup eğitiminin verildiği diğer diller de okuyan öğrenciler bu portala kayıt olsa ve hasta yakının yurtdışı ile yapacağı yazışmaların çevirilerinde gönüllü olarak yardım etse?
    Çok bir maliyetle kurulacağını sanmıyorum. İş sanırım duyulup yayılmasına gönüllüler bulunmasında kalır bir tek.
    Fakat böyle bir şey olsa hocam, siz daha iyi bilirsiniz -sonuçta ne yazıktır ki içindesiniz- faydalı olur mu?
    En azından 14 haziran sonrası dua etmekten başka bir şey de gelir elimden diye düşündüm ben...
    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  5. Dualarım Nehir ve şifa bekleyen tüm çocuklarımız için...

    ReplyDelete