Thursday, May 28, 2009

Sırada, Sonuçları Beklerken

Sabah dörtte Nehir'i kucağıma alıp, kanepeye gittim. Bagel yer misin dedim, "Yerim" dedi, ve saat beşe kadar bir bütün bagel ve bir de stick cheese yiyip yattık.

Sabah 7 buçuk gibi biraz mızmız uyandık. Saat 10'a geliyordu, erkenden vardık hastanaye. meğer yine CT scan için boyalı/ilaçlı iki bardak su içmeliymiş. Saat 10'dan 11.30'a kadar içti. Ben ve babası bol bol teşvik ettik. Ama en çok, "Bak bunu içmen gerekli, yoksa burnundan bir boru sokmaları lazım" işe yaradı. Artık anlattıklarımızı anlar hale gelmiş olması harika!

Saat 14.30'tu hem CT scan, hem de MIBG bitmişti. Bu arada oradan oraya giderken, gökte ararken yerde, yani koridorda Dr. Russell'a rastladık. Biz heyecanlı lafa başlayacakken, yeni hastayı gördüm. O da anneyle beni tanıştırdı, ve bu olan biten arasında ancak, "scans, gak guk" diyebildim, o da "Fingers crossed, I'll call you" dedi.

Şimdi sonuçları bekleyeceğiz. Ama peşinden koşmayacağım.

Nehir biraz, ve haklı olarak, mızmız uyandı. Biz de hoşuna gideceğini düşünerek "İstanbul"a gittik. Doğrusu Murat Abi'yi görene kadar mızmız olan, çocuk Murat Abi'yi görünce gülümsemeye başladı. İşe yaradı yani. Biraz çorba, biraz pilav ve sütlaç yedi. Sütlacı paylaşıyordukki, benim büyük kaşıklarımı görünce, paylaşmamaya karar verdi. Ben de bugünlük, halanın sözünü tuttum.

Ardından eve gelişimiz saat 5!i buldu. Hepimiz yorgunuz.

Nehir sağlıklı ve mutlu.

Anne ve baba huzurlu. Sakin.

"Bak bak anne, böyle yapacaksın-oyuncak şırıngaya ilaç koyuyor, pretend play-...derken vitamin koyacaksın...Baba sen şeker istiyor musun...Anne baba şeker istiyormuş. Azıcık anne...let's explore (bu vtech bilgisayar taklidi)...kenara çekiil, ben şuraya oturacağım. Kendim ilaç yapıyorum. Sone lö matinö, ding dang dong. Boyun uzuyunca çıkarıyorsun. Hepsi ilaç yapıyor bana. İlaçlarını böyle yapınca çıkıyor. Birisi çıkınca ilacın içinden, ı ıh demiş, ben oraya çıkıcam demiş. Doktor dedi ki, hadi bunu için dedi doktor. Hah. Doktor dedi ki bana, hadi bunu için dedi, hadi az kaldı dedi, aferin dedi, hadi yatın dedi birazcık, yatakta dinlenin birazcık, kahvaltı edin birazcık, oyun oynayın birazcık, şunu yapınca, babaya kahvaltı yapalım..."

İşte Nehir'in oyun hali. Tüm duydukları, hayal ürünleri "medley" olmuş.

Nehir sağlıklı ve mutlu. Annesi onu dinlemeye, izlemeye doyamıyor. Bugünlerde "serpildi", hem fizik olarak büyüdü, hem de konuşması çok gelişti.

Fotonot: Fotoğraf yok çünkü dördümüzün fotoğrafını koymak istedim. Bende pek yok, derken fotoğraflara daldım. Seçemedim. Şöyle bir fotoğraf hayalimde: dördümüz birlikteyiz, gülümsüyoruz.

6 comments:

  1. Hadi bakalim, en azindan test isi bitti. Simdi guzel sonuclarini alinca da bir guzel huzur bulacaksin. Nehircigin yaptiklarini ben de okumaya doyamiyorum Nehir'in. Sen nasil doyasin ki seyretmeye.

    Zeynepcigim o fotograf hepimizin zihninde oyle kanli canli ki, sen golunu ferak tut. Bu kis, birlikteyiz.

    Guzel haberlere az kaldi, Doktor Nehir saglikli ve mutlu!!

    ReplyDelete
  2. Mahmut Bey in hesabinin bulundugu bankanin sehir ve eyalet ismini de bildirebilir misiniz?

    ReplyDelete
  3. Tertemiz cikacak sonuclar, icim cok rahat. Sizin sesiniz de huzurlu,iyi gelince kulagima, daha da bir mutlu oluyorum.

    Benim icin de seyret Nehir'imi... Itiraf edeyim mi ben Mehmet'i boyle seyredememistim, neden bilmem sanirim o zaman daha bir telas icindeydim. Simdi daha dingin mi derler, oyle oldum. Yasemin'i seyrediyorum ben de, zira Mehmet'i degil seyretmek takip etmek dahi imkansizlasti :)

    Doya doya koklayin guzelimi... Kendinizi de ihmal etmeyin lutfen!!

    ReplyDelete
  4. Yerim ben bu fıstığın oyunlarını. Sizin de desteğinizle ne güzel sembolleştiriyor, kontrol sahibi olup dönüştürebiliyor deneyimini.Ve farkında mısınız sözcükleri ne denli destekleyici,yüreklendirici.. Sizleri ne güzel de modellemiş;yüreğini endişelere boğmadan ne de güzel becermişsiniz bunu, hem de olabildiğince gerçekçi, kandırmadan.NEHİR'ciğimiz sağlıklı ve mutlu, çok kısa bir süre sonra kanıtları da elimizde olacak . Öpüyorum ama özellikle bu sefer en çok Nehir'i. nergis

    ReplyDelete
  5. masallah Nehir´e... insallah scan´in sonuclarida iyi olur, bol bol dua edecegim Nehir icin!!! iyi haberler almak niyetiyle sevgilerimle - Ebru

    ReplyDelete
  6. Buradaki hesabımız, Houston, Texas'ta...

    ReplyDelete