Monday, May 11, 2009

Shopping, Park-ing

Sabah yine "kalk" "kalk" sesiyle uyandım. Gerçekten anlayamıyorum, nasıl bir uyanma şeklidir bu?? Nasıl bir aciliyet hissi?? Toddler toddler deyip geçmek lazım ama güzel uykum arkada kalıyor hep. Onu bırakmak zor geliyor zor.

Kahvaltıdan sonra, hazr pazartesi sabahı, etraf tenhadır diyerek, ne zamandır Nehir'e almak istediğim, "crocs" sandalet alma seferine çıktık. Önce, mall'a, yani AVM'ye girmeyeyim diye, sanki varmış gibi hatırladığım bir ayakkabıcıya gittik. Yokmuş. Ama Nehir'le girmek kolay, tabi çıkmak zor. "Anne bunu", "bunu", "bunu"...diye diye, o aldıkça, ben yerine koyarak ama en sonunda hadi sandaletlerini alalım diyerek çıktık.

Galleria'ya gittik, kolayca park yeri bulduk, tam indik, bir baktım, arabasını almamışım. Akıllı bir anne olarak, arabasız büyük bir alışveriş merkezine girip, sonra da kucakta yürü yürü bitmeyen bir dönüş yolu yaşamaktansa, eve geri dönüp, arabayı almaya karar verdim. Babaya da bizimle gelmesini teklif etim. Zarif teklifimi kabul etti. Onun da hatırladığı başka bir mağazaya gitmeye karar verdik, mall a girmektense.

Bu kez çok yaklaşmıştık almaya, sadece lacivert rengi olmasına rağmen, ayak numarası tutsaydı, sonuca ulaşacaktık ama büyük geldi. Nehir "sıkıştı" diyordu ama... Eh, iş yine internete düştü. Rengini de Nehir seçti.

Şimdi bu uzun "sandalet "alışverişini anlatınca aklıma klinikte rastladığım bir anne geldi. Nehir'in ikinci ya da sonraki, bizim nispeten şoku atlattığımız sıralarda onlar yeni teşhis olmuşlardı. Biz kemoterapiyi beklerken onlar da bekliyorlardı. Ve yüzlerindeki ifade "yeni" öğrendiklerini belli ediyordu. Neler hissettiklerini anlamıştık.

İlik nakli öncesi yine rastlamış, ve hastalığını sormuştum. İstatistik bilgisi de olmayan az rastlanan bir türdü. Biz sohbet ederken, bir hemşire geldi. Ve kızının ayakkabısının ne kadar şirin olduğunu söyledi. Halbuki hemşireler hep böyle "şirin" cümleler kuruyorlar, öylesine, ya da gülümseme sağlasınlar diye. Bu tatlı anne de uzun uzun nasıl aldığını, kızının ne kadar çok sevdiğini, naıl giydiği her giysiye uyduğunu falan anlattı...Ben izledim...Bu tür durumlarda, kafalar karışık, kalpler sıkışıkken insan böyle küçük konular üzerinde nasıl duruyor. Tedavisi iyi gidiyordur umarım.

Benim gibi. Aklım sonrada. Nehir'in normal günleri bile çok da normal değil. Bu bizim normale en yakın halimiz ama.

Ben öğlen kafamı yastıktan kaldıramadım. Nehir uyandı ama ben kalkamadım. Hastanedeyken eve gelip uyuduğum o iki geceden beri yorulmuşum anlaşılan.

Sonra bulutlu günden istifade edelim diye parka gittik. İki buçuk saate yakın kaldık. Bunu uzun süredir yapamamıştık. Nehir önce, hiçbir şey yapmak istemedi, hatta "eve gidelim" dedi...sonra açıldı, oynadı, oynadık...

Bekleyiş sürüyor.

Not: Nurgüncüm, nbhope.org ama bir şekilde bugün ben de açamadım. N-Myc faktörü önemli, aşaması erken de olsa, hücre tipi, agresif mi değil mi bilmek gerekir.

4 comments:

  1. Zeynepcigim, aslinda bugun yazamayacagim diye kafama koymustum, seninle telefonda konusmus olmaninda verdigi rahatlikla...ama...baktim ki, hic yorum yok...Olamaz, yorumsuz blog, ciceksiz bahceye benzer diyerek, basladim yazmaya... Huuu huuuu, Ayda nerdesin??? Nehircigim, ilerde bu sayfalari okudugunda, bu cabami da takdir eder umarim:)

    Bugun crocs almak icin bile internete basvurmaniza olan hayranligimi dile getirmek istiyorum. Su internet alisverisi benim gibi tez canli birisi icin hic bir zaman uygun olmayacak herhalde. Bir seyi almayi kafama koydum sa o sey, ya hemen alinacak yada alinacaktir! efendim. Asla beklenemez, hele ki crocs icin. Burada neredeyse bakkallarda bile bulunacak kadar her yerde gozume carpan bir "meta" oldu artik crocslar, hani utanmasam, istedigin bir renk varsa buradan yollayalim diyecegim...ama orada sistem herhalde bugun siparis ver yarin elinde seklindedir.

    Her neyse bunu yazmamin sebebi, Nehir'i crocslar icinde hayal etmis olmam. Tabi bunda gozumun onundeki Pelin'in silueti de cok yardimci oldu:) Iki cöp bacak, altinda dunyanin en kaba, ama en hafif, Hollanda tipi takunyalari. Kesinlikle, uc ugur bocegim, annen sana terlik pabuc alacak...daki terlikler crocslar olamaz degil mi. Her neyse, cok sirin gorunecegine eminim.

    Gule gule giy Nehircigim, ayaginda paralansin crocslarin...

    ReplyDelete
  2. Crocs,lari daha ucuza bulabilirsiniz..suan TJMAXX ve MARSHALL gibi overstock giyim kusam esya gibi Magazallar zincilerinde bulmaniz mumkun. ben ogluma gecen sene almak istedigim crocslar 30 dollar civarindaydi ama bu tarz overstock magazallarda 7-8 dollara buldum ve aldim.Eminim Nehire cok yakiscak Gule Gule giymek nasip eder Insallahh onun tatli yanaklarindan opuyorum..

    ReplyDelete
  3. Iyi geceler Houston,

    Dun gece 'connection' problemi yasadim, yazamadim. Bu sabah da problem devam ediyor ama evin sadece bir kosesinden komsulardan birinin siber dunyaya baglantisini kullanabiliyorum. 'Elektrikler kesildi, mum da yoktu ogretmenim, ondan yapamadim odevimi' bahanesine benzedi ama... :)

    Dun yazdiklarimi post edemedim, sanirim baglantinin gucu yetmedi, nedense arada bir kesiliyor, insallah bu gelecek!! Dun yazdiklarimin anafikri su idi.

    Zihinsel yorgunluk bedensel yorgunlugu da beraberinde getirir. Uyumak istiyorsan uyu, onun(m)uzdeki 5-6 ay oldukca hizli tempoda gececek, dinlenmek icin en uygun vakit.

    Hepinizi opuyorum... Birbirinize iyi bakin.

    Simdi 'ha gayret' deyip post comment tusuna basiyorum.

    ReplyDelete
  4. Sevgili Afiyet Olsun!!

    Babanın yüreğine iner bu fiyat farkı şimdi, oldu mu ama.

    Nurgüncüm,

    Eee follower olmak da sorumluluk tabi bir nevi, bak Hande kaçak maçak "post "etmiş!!!

    Sevgiler sevgiler sevgiler

    ReplyDelete