Sunday, May 31, 2009

Leyla'dan Haberler


Tatlı Leyla'mı çok özledim. Gelmesine az kalınca daha da keyifle özlüyorum.

Bugünlerde internete kendi bağlanıyor, bizi arıyor, club penguin'den zaman ayırırsa. Geçenlerde, "Seni "tick" gördüm, üzülürsün diye aradım" deyiverdi. Bak bak bak. Bu yıl o kadar büyüdü ki. Muhtemelen her yılki kadar ama bu kez ben uzaktan izleyince, Leyla'nın annesine dermiş gibi, bu durumda kendi kendime, "Kocaman olmuş gör-e-meyeli" diyesim geliyor.

Okuldaki öğretmenlerine sık sık teşekkür ettim. Gerçekten de okul çok çok destekleyici oldu bu yıl. Sınıf öğretmeni, ki sadece 15 dakika konuşmuşluğumuz olmuştu sene başında, çünkü her yıl sınıf ve öğretmen değiştiren bir sistem var okulda, çok destekledi. Beni e-maille bilgilendirdi. Yola çıkmadan önce telefon etmiş, durumumuzu anlatmış, tabi ağlamaya başlamıştım, o da ağlamıştı telefonun diğer ucunda. meğer yeni bir anne imiş.

Bugün Leyla yine aradı SKYPEden, yanında sınıf arkadaşı (üstelik kuzen torunları oluyorlar), ilk kez bizde yatacak bir arkadaşı geldi. Biz, bu durumda, tabi anneanneler. Seda ile benim yattığımız yatakları birleştirip birlikte yatacaklardı. Yaşlanmanın, zamanın aktığının güzel bir işareti bu sanırım. Bizim odamızda, cıvıl cıvıl şimdi başka iki kız. Biz de bir nevi cıvıl cıvıldık, ama teenager idik.

En son annemi, "Durun, başınızı çarpacaksınız diye" yataklara yönelirken gördüm kamerada. Ve kapattım.

Anneme de çok teşekkür ediyorum, dede ile birlikte, şimdi dede der ki, "Çocum tabi ne sanıyordun", kızıma çok iyi baktılar.

Bu hafta Leyla'nın piyano resitali var, cuma imiş. Cumartesi ise yıl sonu draması. Yılsonu dramasına zamanı olup da okulun yakınından geçenleri ama özellikle Ayda'yı davet ediyorum!!! Ayda senden dinlemek isterim performansı. Çünkü Leyla, Kleopetra, en sevdiği, buddy'si ise Sezar olacak. Leyla bu eşleşmeyi söylediğinde, ben de Mahmut da, "nassı yani" dedik. Çünkü zaten sınıfta "Anne kendimizi tutamıyoruz gülüyoruz" diye nasıl güldüklerini anlatırken, yıl sonu gösterisi nasıl gelişecek merak içindeyiz. Komedi olacağı kesin de, doğaçlama kısmını merak etmekteyim.

Leyla'mızın gelmesine az kaldı, bu iki hafta onun için hareketli geçecek.

Biz ise, sabah baba-kız park, öğlen baba-kız uyku, akşam ise yemekteydik.

Günümüzün Kahkahası: Ben diyorumki, "İstanbul da herkes uyuyor"...SKYPEde kimse yok, Leyla da yok anlamında, Nehir yanıt veriyor, "Bağırmayalım, gürültü yapmayalım herkese".

FotoNot: Tam da doğumgünüm yaklaşırken bu akşam itibari ile sevgili, bu yıl hakkını ödemiş, blogu renklendirmiş, fotoğraf makinam iflas etti. Sevgili zevceme duyurulur. Bu ise bu makinanın son fotoğrafı. Akşam Erin, Parla, Mete ve Mehmet ile yemek için buluştuk. Tabi, bir noktada Erin Nehir'e dokunmak istedi ve Nehir yine kaskatı kesildi.

8 comments:

  1. Hocam,
    Ben okumaya başladıktan tam 8 dakika önce yazmayi bitirmissiniz. Yatmadan önce bir şansımı deneyeyim dedim, sevindim şimdi yazdığınızı görünce.

    Yorum yapmak istediğimde zaman dilimi avantajımı kullanarak ilk yorumu yapan kişi olabilmek hoşuma gidiyor (Türkiye'deki takipçiler alınmasın, biliyorum haksız rekabet söz konusu!).

    Şimdi söyleyeceklerim blogunuzun okurları ve sizle aramızda kalsın: Benim de Club Penguin'de bir Penguen'im var :) Yıllar önce tesadüfen ablamla internetten oynamıştık. Geçende gene burada okudum sanırım, ondan olacak; bugün aklıma geldi ve hesabımı aktifleştirdim. Benim Penguen'imin adı Yunuspenguen, Leyla'ya söyleyin bana oyundan her zaman mektup yollayabilir :) Ya da küçük bir kar topu savaşı yaparız karşılaşırsak!
    Bakalım Nehir ne zaman katılacak bize?
    Ayrıca "İstanbul'da uyuyanlara" karşı hassas davranışıyla yeniden saygılı, iyi bir kız olduğunu göstermiş Nehir gene. Aferin ona!

    Fotoğraf makinenizle ilgili olarak da, isterseniz probleminizi buradan daha detaylı olarak anlatırsanız çözümünü bilen bir okuyucu çıkar belki. Kodak dijital fotoğraf makinelerinde çıkan envai çeşit sorunu çözmek konusunda ben yardımcı olmaya çalışabilirim örneğin.

    Kuzey Amerika'dakilere iyi geceler, Türkiye'ye de kocaman bir günaydın ve güzel haftalar..

    ReplyDelete
  2. Zeynep Mayis da bitti. Inanilir gibi degil, oyle yada boyle, gunler geciyor biteviye. Lale, zambak cicekler, Leylacik seni bekler...
    Leylayi senden once, haftaya son bir kez dogumgununde gorecegiz, bakalim neler hissediyor. Eminim cok heyecanlaniyordur. Cok endiseleniyordum, ya tedavi zorlasirsa Leyla ile orda nasil hallesecekler diye. Simdi icim cok rahat, guzel bir yaz sizi bekliyor bliyorum. Nehir'in o geldiginde arabada Leylaya bakan fotografini hatirliyorum da, kimbilir nasil mutlu olacak. Baska cocuklarin ona dokunabilecegini de birak Leyladan ogreniversin. Daha senin bir turlu beceremeyecegin ne cok sey ogretecek Leyla ona bak gor. Dun Aydo cok uzun yaziyorsun, okuyamıyorum, bazen atlıyorum dedi. Bir blog buyugune (her anlamda buyugune aslında) boyle konusulmaz ya neyse:))) Onun hatirina kisa kesecegim bugun.Ayrica da tek paragraf yazdim, daha da kisa gorunsun diye. Cok operim, hepinizi keyfiniz hep daim olsun...

    ReplyDelete
  3. Zeynep'cim,
    Tum guzel haberleri, normal hayata donusunuzu, keyifli yorumlari takip ediyor ve gulumseyislerinizi gozumde canlandiriyorum ... yorum yapacak zaman bulamadim bugunlerde, sabah basladim ve Ege ile onun yataginda uyuyakalana kadar kosturdum hep ... simdi onumde daha keyifli bir telas var; dort gozle Leyla'nin ozel gunune hazirlanacagiz ... Gulnur'dan detaylari alip resitale ve gosteriye de gitmeye calisacagim.

    Gecen haftaya bir kisa donus: Hala Zeynep sagolsun mujdeli haberleri asagi yukari seninle ayni zamanda (ve ikiniz de Twitter Baba'dan once)verdi ve havalara uctum! Icım cok rahat bir haftasonu gecirdim, harika bir hafiflik vardi uzerimde ... Leyla ile bulusacagimiz gunun yaklasiyor olusu, onun senin kollarina kosacagi gune ceyrek kala bir konumda olusumuz herseyin daha bir keyifli olacagini mujdeliyor ... tek korkum Nurgun'un de dedigi gibi Nehir'le birarada sana daha fazla yuk olabilecegi ama oradaki muhtesem dortlu olarak bunu dert etmeyeceginizi de hissediyorum ... senin gucun bir yana sabrin ve anlayisin, minimum da olsa zorlanacagin gunleri kolaylikla cozecegin ve herkesin yuzune huzurlu gulumseyisler getirecegin konusunda icimi rahatlatiyor ...

    Her ne kadar bekledigimiz sonuclar da olsa, "temiz" raporunuzu bir kez daha kutluyorum, guzel ve huzurlu gunlerinizin daim olmasini diliyorum ! Bir "Sukurler Olsun!" da benden ...

    Nurgun'cum senin de raporlarinin tertemiz oldugunu hissediyorum; yine de bize bir onay versene, merakta kalmayalim ...

    Herkese iyi haberler ve huzur dolu bir hafta diliyorum !!

    ReplyDelete
  4. Sevgili Zeynep,

    Nehir'in haberleri harika! MASALLAH!Biliyorduk, bekliyorduk bu güzel haberleri ama gerçekleşmesi ayrıca harika! Haftasonu ben blogu cepten takip ediyorum ve yazamiyorum, o yüzden gecikmeli olarak kocaman, YUPPIII!

    Bu hafta sonu ben bir kız bir oğlan ikiz annesi oldum. Yasemin ve Bora ilk kez bir hafta sonunu bizde birlikte gecirdiler. Hepimiz icin güzel ve yorucu oldu :) Bora dogacagi zaman belki ikiz olur diye heveslenmistim; siz iki couk annelerine bir kez daha sapka cikariyorum!

    Sen arada Nehir'ciğin tantrumları diyorsun ya! Yasemin Bora'yı bisiklette, merdivende ya da cimenlerde kosarken gecince (ki hep oyle oluyordu) :) Bora'nın yasadigi (ve bana yasattigi) tanrumları şu kadar anlatayım. Arada evler, ağaçlar, dereler, göletler olmasına ragmen, balkonda keyif surmekte olan Babamiz, oğlunun sesini taniyip, ne oluyor diye bisikletine atlayip bizi aramaya cikmis :)))) Benim komsularin gozunde ne kadar "iyi" bir anne olduğumu bilemiyorum artik... Yasemin de butun bunlara ragmen yine gelmek istedigini soylemis, cok sevindim, korkup gelmez sanmistim... Kizlar o kadar daha uyumlu ve guclu ki!

    Leyla ile miniaTurk gunu birlikteydik, cok keyifliydi. Yaşgunu pastasini da o gun secti :) Gelmesine bu kadar az kalması ne güzel! Sana yas gunu hediyeni biz gonderelim buradan, dordunuzun resimlerini bekliyoruz. Senin yazılarını okumak da bambaşka bir keyif olacak artik...

    Ben ise donmeliyim... Oysa uykuya donmek istiyor bir yanim... :)

    Nehir sağlıklı ve mutlu...
    Sevglerimle...

    ReplyDelete
  5. Sevgili yorumcular,

    Yorumlarınız konusunda herhangi bir problem yaşarsanız lütfen bana mail adresimden ulaşınız..
    aydonat@gittigidiyor.com
    Ayrıca Nurgün bugün de çok kısa yazmışsın doyamadım...eee alışmışız bir kere sen gene eskisi gibi tatlı dilinin ile devam et lütfen...

    Sevgili kızımız Nehiri çok öpüyorum..

    Birde şu devamlı yediğiniz sütlaçın tadını çok merak ediyorum :))

    Sevgiler

    Aydonat

    ReplyDelete
  6. E Aydonat cigim, bekliyoruz oyleyse!!!!! Sicak micak dinlemeyiz.

    ReplyDelete
  7. Zeynep'cim,
    Birkac gundur blogdan uzak kaldim. Ama inan donup hepsini okudugumda kelimenin tam anlamiyla sesinde neseyi duydum. Hersey yolunda, Nehir saglikli ve mutlu. Bundan daha guzel ne olabilir ki? Hersey daha da guzel olacak.
    Sevgiler

    Aysen P.

    ReplyDelete
  8. Sevgili Arkadaşım,

    Ben ve çocuklar! emin misin? Ama sen istiyorsan gider gerekli gözlem ve analizi yaparım tabii ki. Bu arada daha iyi bir fikrim var; Ali'nin annesi Jülide benim yerime bu gözlem ve analizi yapabilir, benden daha başarılı olacağı kesin :) Jülit blogu takip ediyor bu yüzden bu dahi fikri okur birazdan, di mi jülit?

    Sizden ve Nehir'den güzel haberler geldikçe biz de burada mutlu oluyoruz. Şimdi sıra Leyla'nın aranıza katılması, Leyla'nın gelmesiyle daha da güçlenecek moral ve enerjinizle herşey kolayına gidecek ve bitecek, inan arkadaşım... Nehir sağlıklı ve mutlu üstelik kızkardeşinin gelmesiyle daha da neşeli olacak :)

    Sen Istanbul'a döndüğünde biz de sana "gör-e-meyeli büyümüşsün" diyeceğiz, malum 40 haneler geliyor, önce bir gariplik hissedeceksin sonra alışıyorsun, tecrübe konuşuyor :)

    Zeynep'ciğim bu yazdığım ikinci koment oluyor, ilkinde virüs darbesi yedim galiba. Teknik özürüm nedeniyle ne nasıl oldu anlamadım ama blogda acaip birşeyler oldu, blog sayfası kontrolsüz olarak birsürü açılıp, üstüne bir de garip bir comment (18+ içerikli) belirince derhal "imdat" şeklinde Nurgün'ü aradım, o da Aydonat'ı buldu ve sorun çözüldü. Ben ne oldu hala anlayabilmiş değilim ama aylardır ihmal ettiğim Norton'u online satın alıp kendimce bilgisayarı temizledim, Nurgün ve Aydonat'a tekrar teşekkürler :))

    Eh şimdilik bu kadar olsun, mesajı post etmeye korkuyorum valla tekrar bir gariplik olacak diye, bir şansımı deneyim bakalım...

    Çok sevgiler ve öpücükler,
    Ayda

    ReplyDelete