Saturday, May 9, 2009

"Hol Fudz"


Sabah görev değişikliği ile, anne dinlendi, baba kız parka gittiler. Erkenden. Birkaç gündür sabahları bulutlu oluyordu, 11.00'e kadar, bugün ise güneş kendini erkenden göstermişti.

Artık cümleler paragraf oldu, hikayeler anlatılıyor. Ama ne kadarı gerçek, ne kadarı başka bir günden işte orası meçhul. "Salıncaklara gittim. Kardeşler topumu sevdi. Abiler vardı....". Örneğin bugün salıncaklara gidilmemiş.Bir top olayı var ama.

Nehir'in uykusu artık düzensiz, kuralsız, ipin ucu kaçtı. Bugün "ailecek" öğle uykusu uyuduk. Tahminen Nehir en geç uyuyanımızdı.

Sonra babayla aramızda markete gitme ve Nehir'i boşuna götürmeme kararı alırken, kulak misafiri olmuş muhtemelen, "Markete gidelim mi" diye geldi. Ne yapalım, tantrumlardan dize gelmiş, rutinini kıramamanın verdiği suçlulukla, "ailecek" gittik. Bir de güzel "hol fuudz" deyişi var. Bugün düşündüm, "gep" demesinden daha iyi herhalde. Ya da "mol"...hiç değilse sağlıklı bir yeri öğrenmiş oldu.

Giderken anne kız elbise giydik. Bu işe çok memnun oldu.

Bugün 95 dereceyi gördük. Evin içi şahane ama dışarısı...ki nem hala yazki kadar değil.

Dönüşte ise yol üstündeki parka gittik. Uzun süredir ilk kez aynı günde ikinci kez parka çıkabilmiş olduk. Eve döndüğümüzde yorulmuştu. Eve çıkarken, havuzdaki kendi yaşıtı kız dikkatini çekti. "O ne?" sorusu -hala "o kim, bu kim"i öğretemedik- geliverdi. Ben de "Doktorlar sana da bana da havuza izin vermiyorlar, biz sonra gireceğiz" dedim.

Yemek yedikten sonra, yine üç dört kez kalktıktan sonra, en sonunda uyudu, yani sızdı.

Yarın anneler günü. İlk kez Leyla'dan ayrı bir anneler günü geçireceğim. Bu hafta ise "scheduling" nedeniyle pazartesiden beri konuşamadık. Çok özledim. Nehir bugün yine soruyordu, "Leyla nerde" diye...arabaya bindiğinde yanını işaret edip, "Leyla buraya otursun" diyor. "Az kaldı" dedim, "Yakında ödevleri, okulu bitecek, uçağa binip yanımıza gelecek".

İki kızım da sağlıklı ve mutlu. Bendeki -biraz- hüznün ziyanı yok.

Anneler gününüz kutlu olsun, bol çiçekli geçsin!

12 comments:

  1. Hocam anneler gününüz Can'larınız kadar güzel olsun:) Siz gibi olsun:)

    Tüm annelerimizin anneler günü "annelik kadar" güzel olsun, kutsal olsun..

    ReplyDelete
  2. Zeynep'cigim anneler gunun kutlu olsun, bu kutlamayi en cok senin hakettigini dusunuyorum bu sene. Leyla'dan ayri ilk ve son anneler gunu olsun bugun. Iki kizinla beraber nice mutlu anneler gunu kutlamani dilerim.

    ReplyDelete
  3. Anneler gününüz kutlu olsun hocam

    ReplyDelete
  4. Hocam anneler gününüz kutlu olsun.

    Sayenizde annelerin ne muhteşem ve yüce varlıklar olduğuna bir kez daha şahit olduk.

    h.ibrahim demir - ogrenciniz

    ReplyDelete
  5. Zeynep'cigim,

    Iki kizina da ayni anda sarilmadan gecirdigin tek ve son Anneler Gunu olsun bu, seneler boyu keyif ve huzur icinde ailecek sarmas dolas olmanizi diliyorum.

    Hepimize ornek olacak muhtesem bir annesin arkadasim ... hem yanindaki, hem binlerce kilometre uzagindaki meleklerine ayni sefkati, ayni ozeni, buyuk bir vefakarlik icinde gosterebiliyorsun... ve bunlari zerre kadar sikayet etmeden beceriyorsun ... Bugunlerde yetisemedigini, ulasamadigini dusundugun herseyin karsiligi kocaman bir anne sevgisi olarak hayatinin sonuna kadar geri donecek sana ... Allah hepimizin gucunden, sabrindan, enerjisinden biraz alip sana versin; anneler gunu ciceklerimiz onlar olsun buralardan gonderdigimiz ... tum dileklerin gercek olsun !

    Seni cok cok cok opuyorum,

    ReplyDelete
  6. hocam,
    anneler gününüz kutlu olsun.
    yüreği kocam olan annelerdensiniz, her güzellik sizinle olsun. yüreğinizden geçen her şey gerçek olur umarım. daha nice nice bol çiçekli, "çiçeklerinizle" birlikte günler dilerim size.
    müge orgun,öğrenciniz

    ReplyDelete
  7. Anneler gununuz kutlu olsun...
    Sevgi ve selamlarimla

    ReplyDelete
  8. Canim Zeynep'cim, her gun en anne olan arkadasim benim!!!

    Hem bugununu hem de bundan sonra iki kizin iki yaninda gecirecegin tum gunlerini kutluyorum!!!! Iki yaninda olmadiklarinda da onlarin saglikli ve mutlu olduklarindan emin, yuzunde bir gulumseme ile aklinin kocaman bir kosesinde olacaklar. Eh oyleyse, en anne arkadasimin tum gunleri kutlu olsun!!!!

    Kendinize iyi bakin...

    Not: Mahmut'cum seni unuttum sanma, babalar gunu de geliyor, hergun en baba olan arkadasima da soyleyecek cok seyim var!!!

    Biz Dumrul'lar hepinizi cok seviyoruz....

    ReplyDelete
  9. Anneler gununu hic bir zaman sevmedim!

    Bunun nedeni, gencligimden kalma, annemin haftalar oncesinden baslayan "bana sakin bir sey almayin laflari" olabilecegi gibi, bu kadar degerli bir varligi hatirlamam icin birilerinin bana bir gun belirlemis olmasinin sinirime gitmesi de -kuvvetle muhtemel bu ihtimal- olabilir. Bir gun hatirlayacaksam da birakin bari kendi sectigim gun/gunler olsun demisimdir hep.

    Onun icin Zeynebim, umarim cok uzulmemissindir, boyle sacma bir gunu Leyla'siz gecirdigini dusunerek. Sen ne gunler gecirdin onsuz, bugunun farki da neymis? Senin gibi inanilmaz badireler yasayan birisine bu gun komik gelmistir diye dusunuyordum. Bugun ozellikle yazmayacaktim, ama...baktim huzunlenmissin...

    Canim Zeynepcigim, gonuller bir olsun yetmez mi? Bedenler nasil olsa bir gun bir araya gelir ve o gun geldiginde de ayri gecirilenlerin hic bir anlami kalmaz emin ol.

    Sen ve kizlarin 2009'un her bir gununu "annelik'in" ve "anne'nin" ne demek oldugu yasayarak gecirdiniz...

    Bizde seninle empati kurmaya calisarak, sayende, annelik'in "baska" bir boyutunu kesfettik. Bilinmezlik denizinde yuzerken, bogulmadan, sag ve "akli selim" kalmak nasil basarilir,en sig sularda bile yavru baliga nasil bir okyanusdaymiscasina ozgur ve guven icinde yuzmesi ogretilir hep senden ogrendik...Senin icin her gun anneler gunu, degil mi? Kucuk Ne-HERO, bugun olsun Ne-MO.

    Bu anneler gunune sadece "biraz" huzunle girmeni saglayan, yasadiklarini "sevince" donusturen tum kosullara, sana dayanma gucu veren Nehir'cige, Leyla'ciga cok cok tesekkurler...

    Her defasinda dolu dolu anneligini hissedecegin, binlerce on binlerce anneler gunun olacak, insallah bir daha da boylesi yasanmayacak...Senin ciceklerinin biri yaninda, digeri de telefonun ucunda. Her ikisi de piril piril parliyor ve bahar cicakleri gibi mis kokuyorlar, sayende...

    Tum anneler, bildigim, bilmedigim, ne acilar yasiyanlar yada yasamayanlar, vede benim canim annem,hepiniz,hepimiz...harikayiz...sahaneyiz!

    Bedenimizden bir beden yarattik, bunun muhtesemligini hatirlamak icin bir gulus yeterli iken, ozel gunler de neymis????

    ReplyDelete
  10. Zeynep'cim,

    Yilin annesi sececeklerse, bu sene oyumu sana veriyorum. Mahmut'a da sira gelecek Haziran'da. Bugun turkish team'e de yazdim: anne olmayana da Nehir ogretti annelik ne demek...O icimizi pir pir ettirtten, bazen hickiriklarla bazen de mutlu bir esinti hissiyle titreten duygulari... Guzel Nehir'imiz de tatsin bu duygulari insallah mutlu gunlerde, saglikli gunlerde...Tek bir gunu yok her gunde...

    Sevgilerimle...
    Gulnur

    ReplyDelete
  11. Anneler gununuz kutlu olsun. Seneye ve bundan sonraki senelerde iki kizinizla birlikte gecirecegiz cok daha mutlu ve saglikli anneler gun-leri diliyorum ve bu gunlerin gelecegine tum kalbimle inaniyorum.

    Aylin

    ReplyDelete
  12. Sevgili Zeynep Hanım

    Sizi ve ailenizi tanıdığım ilk andan beri, bir çok yakınınız gibi,umut,sevgi ve güzel dilekler içerisindeyim...

    Yaşadığınız mücadelede,dualarımı,umudumu,inancımı ve enerjimi uzaklardan size yollayan bir anneyim.Sizin gücünüze hayran olmamak elde değil.Büyük bir sınavdasınız ve kazanan siz olacaksınız.
    Bunu hepimiz biliyoruz...
    Nehir ve Leyla sizinle gurur duyacaklar ve çocuklarına anlatacaklar anılarınızı...Belki de onların meslek seçimlerine yön verecek bu mücadele.
    Yıllar sonra bu yaşananları,gücünüze güç kattığınız deneyimler olarak hatırlayacaksınız.
    ANNE olmanın gururuyla...

    Ben ve kızlarım LARA ile SERA,
    Siz ve kızlarınız NEHİR ile LEYLA 'yı sevgiyle kucaklıyoruz.İst'da sizlerle tanışmayı ve eğlenmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz...


    Kalpten sevgilerimle..

    Yasemin Balaban

    ReplyDelete