Wednesday, May 27, 2009

Erken Erken Beklerken


Bugünümüz güzel geçti, geçiyor.

Öğlen 2'de hastanede randevumuz olduğu için, sabah erken çıktık, hastane yakınındaki "yeni" parka gittik. Nehir de biz de iyi zaman geçirdik. Bu yeni park gerçekten tam Nehir'e göre, büyük çocuk yok. Nehir yine "kendim başına" dolaştı. Biz ilk (yani ikinci kez) bankta oturup, uzaktan Nehir'i izliyor olmanın tadını çıkardık, babayla sohbet ettik. Babayla birlikte nehir uyurken yaptığımız kaçamak Starbucks kahvelerinden beri bir şekilde vakit geçirmenin keyfini sürdük. Yani ben şahsen!

Öğlen, "İstanbul"a gittik, parka çok yakın olduğu için.

Ve Murat Abisi, Mehmet Abisi servis araları sohbet derken yemek yedik. Yemeğin sonunda Nehir "sütlaç istiyorum" deyince, bir an düşündüm ve kutlamayı bugün yaptık, erkenden. This is the attitude! Pozitif düşünmek diye ben buna derim! Ya da sütlacı görünce pozitif düşüncemiz geldi.

Sonra da hastaneye gittik. İnjection işi yine de bir saatimizi aldı.

Yarın 11.30'daki ilk randevu için, saat 10.00, 10.30 gibi gitmemiz gerekliymiş. Ve saat 4 AM itibariyle yemek yemeyecekmişiz.

Ah işte hiç özlemediğim aç kalma durumu.

Nasıl bir çözüm bulsam bilemedim. Akşama sevdiği patates yemeğini yapıp, sabah dörtte uyandırıp bagel yedirmeyi düşünüyorum. Bakalım.

Önemli olan alacağımız iyi sonucu duymak, biran önce. Ama bir an acaba hastane saatiyle ne kadar sürecek bilmiyorum. Dr. Russell'a "freaked out" durumdayız, n'olur çabuk haber verin diye e mail attık ama email'e bile cevap yok. Bakalım.

Foto: Bugünkü parmak boyası enstantanesi. Enstantane çünkü bir dakika sonra etrafı ve beni boyamak isteyince son verdik. Yıkandığında çıkan bir boya olmasına rağmen, Nehir'e çıkan boya ve çıkmayan boya ayrımını öğretemeyeceğimizden, yarın öbür gün etrafın pastel, suluboya, gazlı boyayla boyandığını görmek istemediğimden izin vermedik...ve küçük bir mutsuzluk yaşandı. Sonra geçti tabi. Ah şu benim vazgeçemediğim huylarım. Ama şimdiden sonra bir anda bir Californian kadına dönüşemem (kategorizasyon nasıl ama) ya, "gel kızım duvarları boyayalım, kendimizi ifade edelim özgürce"...ııh, neysem oyum işte.

FakülteArkadaşlarımaNot: Hoşgeldiniz. Zaten ilk günden destek veren mesajlarınızı okumuş ama tek tek yanıtlayamamıştım. "Geç" duymadınız, küçük bir grup başladık. O zaman "hadi beni takip edin" demeyi uygun görmemiştim. İşlerinize iş katmamak için. Derken kalabalıklaştık, şimdilerde topluluk olduk. Artık iş güç dinlemiyoruz, Nehir'e destek olan herkese, iyi ki varsınız diyoruz.

7 comments:

  1. Sen soyle Zeynepcigim, bence onlar ayrimi cok iyi anliyorlar yikaninca cikan boya ile cikmayanin arasindaki farki. Kendini degistirmene gerek yok, birazcik da Nehir degissin yani! Hep senden beklemek olmaz degil mi, nereye kadar?:))

    Neyse iste beklenen gun geldi. Rahatlamana bir kac saat kaldi. Aslinda sonucu hemen vermeyeceklerini dusunursek, belki gene bir kac gun daha ama olsun. Belki Russell'i gorup bir seyler konusabilirsin.

    Sutlac isi iyi olmus, biraz mutluluk, herkese iyi gelmistir. Cocuklar nasil kucuk seylerden mutlu oluyorlar, Nehircigimin yuzunu tahmin edebiliyorum. Bir de senin icindeki firtinalari dusun. Canim benim, ha gayret, bu sefer alacagin iyi sonuclarla "ne kadar, ama ne kadar cok" rahatlayacaksin! Diger seferden bile cok bence. Gercekten tertemiz oldugumuzu, onca sıkıntıların bosuna cekilmemis oldugunu, tedavinin ise yaradigini goreceksin ve koruyucu tedaviye buyuk bir moralle baslayacaksin. Ben kendi adima boyle hissedecegim. Ohhhhhh diyecegim. Yola devam Nurgun diyecegim ve islere daha buyuk bir hevesle asilacagim...

    Nehir Harvey gibi olmayacak! Onun ki gercekten de sanssizlik olmus, Allah ona da tekrar gucu versin.

    Nehir saglikli ve mutlu, oyle de kalacak!

    ReplyDelete
  2. aslinda bu yazacaklarimi Nehir'in Twitter kosesindeki son update'ine cevap olarak yaziyorum.

    Askim Canim Birtanem Nehirim. Butun sanslar senin olsun. Hayirlisi ile iyi sonuclarla cik MIBG den ve Scan den. Ve guzel guzel ye sutlaçlarini hatta annesi elleme onunkini kendi kendine yesin butun tabagi...

    Seni cok seviyorum...kalbim ruhum dualarim hepsi seninle su saatler....kocaman kocaman opuyorum....MUCK...
    Nehirim saglikli ve mutlu...

    ReplyDelete
  3. Bugun hep aklimda olacaksiniz. Kalbim ve dualarim sizlerle. Hayirli haberlerinizi dort gozle bekliyor olacagiz. Sevgi

    ReplyDelete
  4. Butun sanslar senin olsun Nehir'cigim!!

    Tertemiz bir gun olacak senin icin!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Gec bir comment ama butun gun internet disi ortamlardaydim ... twitter'dan yeni bir haber okurum diye baktim simdi ama anlasilan hastanedesiniz ... iyi sanslar Zeynep'cim, Mahmut'cum, iyi sanslar Nehir'cim; biz iyi haberler alacagimizi biliyoruz ama su gergin bekleyisler yine de yapacagini yapiyor insana ... hersey cok guzel olacak ! Nehir saglikli ve mutlu ! Sizi cok seviyorum, hem de dunyalaaaaaaar kadar !!

    ReplyDelete
  6. Bütün şans melekleri seninle olsun Nehir'ciğim...

    Sağlıklı ve mutlu haberlerini bekliyoruz

    Fahri teyzelerinden Ayda

    ReplyDelete
  7. bütün dualarımız seninle.inşallah en iyi sonuçlarını alacağız.canım nehircim arkadaşın berfin beliz de slm yolluyor.sağlıcakla...

    ReplyDelete