Sunday, May 17, 2009

En Sosyal Günümüz


Bugün Nehir gezdi de gezdi, ve keyfi pek yerindeydi. Anne bu işe çok sevindi...kafiyelendi.

Sabah Nursen Teyze'nin arkadaşlarına kahvaltıya gittik. Güzel bir Türk kahvaltısı, demli çay, tost, "börek", tahin-pekmez, zeytin, domates, omlet...ve harika bir sohbet. Çok güzel bir gruptu, çok duyarlı, çok içten. Çok sevdik, ve uzun uzun oturduk. Nehir daha da oturmak istediğini, iyi vakit geçirdiğini yine avaz avaz dile getirdi. Arabada koltuğuna oturtamadık-ki bu iyi haber, güçlenmiş, istemeyince oturtamıyoruz-, 100 metre gittikten sonra, "oturmak lazım, polisler bize kızar" diyerek, oturdu. Ve uyudu tabi.

Saat dörtbuçuktu uyandı. Kendine gelene kadar Yeşim'in bir ay kadar önce göndermiş olduğu yavru kirpi fotoğraflarına, bir sanatçının elleri boyayarak yapmış olduğu hayvanlara, ama en çok meyve ve değişik yemekleri tabağa dizerek ortaya çıkan hayvan şekileri ve yüzlere bakarak eğlendik. Yemek tabaklarına sesli tezahürat yaptı. "Ayy" diye heyecanlı heyecanlı. "Gülümsüyor", diye gülüyordu. Teşekkür ederiz Yeşim.

Daha sonra, bu kez Parla, Mete ve küçük kızları Erin'le "İstanbul"da buluştuk. Mete'nin kuzen Mehmet ve bir kez daha rastlamış olduğumuz Serpil (hanım) de katıldı bize. Derken Murat Abi'si de geldi. Son bir iki kezdir rastlamamıştık. Ona cilveler yapıldı.

Yine eğlenceli, bu kez açık havada güzel bir erken akşam yemeği. Saat dokuzdu kalktık.

Eve geldiğimizde, Nehir yolda uyumamıştı bu kez. Kitap okudu bana. Bir türlü videoyaya çekemiyorum. O kadar güzel okuyor ki: " Tavşancık varmııış...derken....o da....sonra...robot gelmiş...o da...n'omuş n'olmuş demiiiş...Annesi gelmiiiş..."duydukları, hatırladıkları, resimde gördükleri biraraya geliyor ve anlatıyor da anlatıyor.

Anne çok mutlu. Ah nasıl unuttum, Canan, sabah kahvaltıdaki evsahibemiz, bir de güzel kahve falı bakmaz mı...bakar bakar. Fincan da resim gibiydi. Ortada kocaman nefis bir gül vardı. Belki de içimde açan gonca güldü.

Hadi artık bu hafta iyi haberleri alalım ve yola nerede devam edeceğiz ortaya çıksın. İşin kötüsü Leyla'ya uçak bileti alamıyoruz. Neyse sakin olacağım. Panik olmayacağım. Sakin sakin sakin...sabırlı.

Foto: Murat Abimizle. Murat Abi şaka bir yana, Nursen Teyze'de sonra, Nehir'in en düzenli gördüğü ikinci kişi.

Sonnot: Yazdıktan sonra, okudum. Türkan Saylan hayatını kaybetmiş. Çok güzel işler yapmış, çalışkan, örnek insan. Herkese böyle dolu dolu bir hayat sürmek düşer umarım. Ben cenazelerde "hakkınızı helal ediyor musunuz" lafını severim. Helal olsun!

3 comments:

  1. Guzel gunlerin yaklastiginin habercisi, harika bir gun.Iste Zeynepcigim, bu sadece bir baslangic. Unuttugun, siradan gunlerden biri. Seni bu gunlerden daha oyle cok bekliyor ki.

    Inanamiyorum, transplant ve nerdeyse onun karantina donemi bile bitti ve insan icine cikmaya basladiniz!!!!

    Nehir'in mutlulugu yuzunden oyle guzel okunuyor ki. Masallah. Nehircigim saglikli ve cok mutlu! Annecigi de oyle, ne guzel:))))

    Bana da bu gunler cok moral oluyor, bunun icin de ayrica tesekkurler...

    ReplyDelete
  2. Harika haberler! 3 gün okuyamadım, simdi ise başlamadan ne guzel moral oldu bana da...

    Yeni "tahmini rakam" daha olumlu, sevindim, ama insana (pardon ama) "yuhh!" dedirtiyor. Ya tutarsa diye bu kadar bol keseden de atilmaz ki... Kapali carsi pazarligi yapmak lazim demek ki...

    Resimler ve tabaklarin sizi eglendirmesine sevindim. Tabaklar beni de "heyecanlandirmisti" Hatta oglum Bora'dan cok ben sevmistim. Kim daha cocuk belli degil...

    Sevgili Zeynep,
    Bilinmezlerin bir an once netlesip, plan yapabilmeyi istemeni cok iyi anliyorum. İnan ki "che sera sera, whatever will be will be". Sen de icini ferah tut, emin ol hersey Nehir ve tüm aileniz icin en iyi sekilde cozumlenecek...

    Sevgilerimle
    Yesim

    ReplyDelete
  3. hocam 'güsel' haberler çok sevindirici:) daha doğrusu güsel durumumuzun üzerine güsel vakitler geçirmeniz çok sevindirici:)

    en sosyal gününüz umarım her geçen günden daha da güsel günlerle devam eder:) bu arada ara sıra video da post edin:) güsel gülen resimlere bakmak çok keyifli oluyor:)

    annemize, babamıza, Leyla'mıza, NeHero'muza ve bütün nehir fan kulübü üyelerimize sevgiler:)

    ReplyDelete