Thursday, May 14, 2009

Ch14.18 Yaşam Şansını Arttırıyor


Bugün yine Nehir'le uyuyakalmışım.

Kalktım ki bizim "bedava" havuzbaşı internet bağlantımız kesilmiş. Şimdi başka bir yerden bağlandım ama neresi bilmiyorum. Komşuda pişer bize de düşer oldu sanırım.

Yeni bir haber yok, New York geç bir saatte, "çalışıyoruz" diye bir mesaj attı. Bize bir fiyat verin ama indirimli olsun demiştik. Bakalım. Fort Worth'den hala bir ses yok, cumaya kadar döneriz demişlerdi. Seattle da sessizleşti. Seatte'ın biraz düşünüyor olması iyiye bir işaret!

Biz CBS'te bir şey bulamadık ama Özlem ch14.18 ile ilgili kısa haberi izlemiş. Yani bugün çalışmanın sonuçlarını "kamu"ya duyurdular. Yaşam şansını %46'dan %66'ya çıkardığını söylemişler.

Çalışma ile ilgili TCH'tekiler şüpheler belirtse de bu sonuç gerçekten Neuroblastoma da çok çok iyi bir gelişme. İlik naklinin eklenmesinden sonra ortaya çıkan en iyi tedavi olasılığı. Nehir'im de yararlanacak. Yapacağız. En büyük şansımız açılmaz derlerken açılmış ve "eligible" oluşumuz. Şimdi düşündükçe bu, her şeye değer.

Şu ağrı işi biraz korkutuyor. Şimdiye kadar her aşamada korktuğumuz gibi yan etkiler olmadan geçirdik. Nehir'in biyolojisi ona çok yardım etti. Şimdi durum farklı. Hala anlayamıyorum, neden ağrıyı idare edemiyorlar. Bakalım.

Mark Dungan'ı okurken bir de şu gerçekle yüzleştim, karşılaştım. İşitme kaybı sonradan oluyormuş, %60 çocukta. Yani maaelsef henüz atlatmamışız. Şimdilerde Nehir' şarkı söylerken dinleyince aklıma geliveriyor. Ama teknoloji çok ierliyor. İşitme cihazları gitgide daha küçük ve iyi ses alan bir hale gelecektir. Detaylı ses. Hiç şüphem yok. Nurgün'ü duyar gibi oldum. "Zeynep, Nehir % 40'da olur, boşuna üzülme" diyor sanırım. Evet, olmadan üzülmeyelim. Ama bir noktada daha önce yapamadığımız işitme testini yaptırsak iyi olacak.

Artık, yarıda bıraktığım uykuma döneyim. Kurbağa sesleri arasında. Bizim ne bu ses, motor sesi mi, site yötecisine şikayet ettiğimiz, "Geceleri çok ses olluyor, havalandırma motorları mı" diye şikayet ettiğimiz meğer, Ilgın ve Tekin'in teşhisi, kurbağalarmış. Hala göremedim. Ne bilelim, İstanbul'daki kurbağalar öttü de biz mi duymadık.

Foto: Elindeki kırmızı saçlı lego Leyla, sarı saçlı Nehir. Oyun oynarken şakacıktan ikisi birlikte uyuyorlar, ve Nehir. İkisini biraraya getirişi çok şirin oluyor. Bugün ikisi önce televizyon izlediler sonra da doktor oldular.

Dipnot: Yatmadan gazetelere bakayım dedim, Vatan Gazetesinde bugünkü haber çıkmış!
http://haber.gazetevatan.com/Kanser_tedavisinde_yeni_gelisme_/238478/7/Yasam
Dipnot2: Benim yan tarafa da düşmüş haber, Dr. Özkaynak'in adıyla. Aaa, haberin videosu da varmış! Nehir'in deyişiyle "Aydo"cum en sonunda iyi bir haber düştü şu kenara!!!!!!! Ben hiç bakmıyordum.

8 comments:

  1. Zeynepcigim, benim icin de tarihlere kafayi takmis diyebilirsin ama, gercekten de baktim Mayis 14 olmus ve senin ya eligible olamazsak diye yana yakila dertlendigin koprulerin altindan bir suru sular akmis ve bir de bakmisiz ki eligible oluvermisiz!

    Her sey yolunda, tedavinin tamaminin bedava olacagini beklemedigimize gore,uzulme, her yerden makul bir cevap gelecek ve sen gene en cok istedigin yere gideceksin merak etme...Sen o kadar cok soyleyerek, yazarak, isteklerini bu evrene iletiyorsun ki onun olmamasi imkansiz hale geliyor. Secret! da burda iste.

    Tabiki her anne evladinin iyi olmasini ister diyenleriniz olacaktir ama, birde olmasi yolunda calismak lazim ki, istegi gerceklesmeyenlerin eksigi burda bence. Sen arastiriyorsun, ariyorsun, soruyorsun, ve sonunda basariyorsun/uz:)

    Bu hep boyle oldu, bundan sonra da boyle olacak. Ama madem, sesimi duyar gibi oldun, bende soyleyeyim o zaman: "Nehir zaten %40 da bosuna hic kendini uzme:)))".

    O kadar guzel kivrilip uyumus ki, kucuk melegim, temsili ablasi ile...gelince onu hic opmedigim kadar cok opesimi getirdi!!!

    ReplyDelete
  2. Zeynep'cigim, aman ne kadar keyifliydi yandaki son 3 yazıyı okumak. Tabii, Nurgun arkadasinin soyledigi gibi, "You made it happen!"

    Simdi, bu yeni surec icin yeni bir enerji tazelemesi gerekiyor. Umarim kendinizi bir sekilde 'reset'leyebilir ve yeni, taptaze bir enerjiyle baslayabilirsiniz bu asamaya.

    Biz buradan izliyor olacagiz guzel gelismeleri.

    Sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Sayfanızı ve mücadelenizi takip ediyorum. Bedenen oaralarda olamasak da çocuğumla isimdaş olan kızınıza bayılıyorum. Yanınızdayız gönülden. Sayfanızı boğuma ekleyeceğim izninizle.

    ReplyDelete
  4. Hocam merhaba,

    Mücadelenize yürekten desteklerimi iletiyorum ve Allah'tan şifa diliyorum.

    Sevgi ve saygılarımla,

    İTÜ MBA öğrencilerinizden Murat Erdiş.

    ReplyDelete
  5. hergün bu sayfaları okuyupda nehir için dua eden birileri var.bende onlardan biriyim.yüzyüze tanışmamış olsakda sizleri çook iyi tanıyorum.Güzel Nehire bol sağlık,sizlere de güç diliyorum.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  6. Teşekkür ediyorum herkese, Nehir'in sayfasını yayarak ve dualarını eksik etmeyerek bize destek olanlara.

    Murat Bey! En çalışkan MBA öğrencisi sertifikası elimizde yoktu, teşekkür ederim yazdığınız için.

    ReplyDelete
  7. Hocam Merhaba,
    Bu blogu Bahçeşehir'deki Mba öğrencilerinizden duyduk tesadüfen...hoş, tesadüf diye birşey var mı gerçekten emin değilim .Ama iyiki size ulaştık , sizden habersiz kalmadık.Nehir günbegün iyileşiyor Maşallah ,akşamları kaçırdığım yazılarınızı da okuyorum.Nehir çok şanslı hocam ,neden mi?because- you are the best mommy -...ve ben de sıkı bir ''secret''çı olarak inşallah herşey çok güzel olacak diyorum .
    Saygılarımla,

    Rabia Rana-İTUMBA

    ReplyDelete
  8. Sevgili Rabia, teşekkür ederim! Biz de olumlu düşüncelerle ilerliyoruz, arada düşersem burada topluyorlar beni :)

    ReplyDelete