Sunday, May 10, 2009

Anneler Günü



Tüm anneler günü mesajları için teşekkür ederim!

Sevgili kocam bugün bana "woman of the year" sertifikası verdi. Ben ona teşekkür ederken Nehir, "Anne, bana da sev" diye ilgi istediğini belirtti. Ve hep birlikte kahvaltı ettikten sonra, SKYPE'de Leyla ile konuştuk. Bana yapmış olduğu el işi hediyeyi verdi (resmen yanlış yazmışım, gösterdi yerine, alışkanlık işte). Artık gelmesine az kaldığını konuştuk. Göndermiş olduğumuz anahtarlık kolleksiyonuna anahtarlıkları beğenmiş.

Az kaldı.

Biz kutlama görüşmelerinden sonra, babanın yine mi demesine rağmen, anneler günündeki ağırlığım nedeniyle, "İstanbul"a gittik. Keyifli bir yemekten sonra, "Mehmet Efendi Kahvesi" kalmamış, yani öğle vakti, anneler günü Türk kahvesi içemedimmmm. Önce şaka yapıyorlar sandım, ya da Mehmet Efendi yok, Ahmet Efendi kahvesiyle yapalım mı diyeceklerini, hayır. Neyseki sütleri bitmemiş, sütlaçları vardı!

Hava bugün 95'i buldu. Gidip gelmemiz ise 14.30'u buldu, Nehir'in uykusu kaçmış, gitmişti. Evde, oyun moyun derken, banyo saati, ve "azıcık" ağlamanın yankılarıyla "dressing change". Bütün günü keyifli geçirip, dansedip, giysiler deneyip, oynayınca, şu "dressing change" hiç olmuyor. Nehir'in tepkisine katılıyorum ama yapacak birşey yok.

Bugün bir ara Mark Dungan'ın eski günlüğünü okudum. Ch14.18 nasıl olmuş onlarda diye. Ağrısı 3F8 gibiymiş, biraz daha fazla sanırım. IL-2 ile yoğun bakım tecrübesi yaşamamışlar. Bu iyi. Bakalım, bu hafta Seattle'daki doktora ve Cook's a yazacağım, taramalar ile ilgili, ve tedaviye başlamak ile ilgili düşünce ve "tahmini" tarihler nedir diye.

Ve bizim tipik süreç, bir medikal, bir finansal...bu hafta finansala başlıyoruz. Önümüzdeki iki hafta konuşma, yazışma, pazarlık, pazarlık, pazarlık ile geçeceğe benziyor.

Foto: Visualization. Yine, yeniden.

6 comments:

  1. Yine yeni, yeniden...

    Bugun Oguz'un bir arkadasinin arkadasinin 2.5 yasindaki kizina NB teshisi konmus...Duyunca cok kotu oldum...Her seyin yeni basladigini dusundum, onlar icin...sureci dusundum, bir an ama sadece bir an belki kendimi senin yerine koydum, onun annesinin yerine koydum, neler cektigini anladim, onlari bekleyenler tuylerimi urpertti...sadece bir saniye ama...yetti.

    Ben kurtulduk saniyordum, Nehir iyi, butun cocuklar iyi saniyordum...Offf, Allah yardim etsin, Nehir gibi onun da, ve bilmedigim nicelerinin, yolunu acik etsin...

    ReplyDelete
  2. Anneler Gününüz Kutlu Olsun. Sevdiklerinizle mutlu, sağlıklı nice yıllar...

    ReplyDelete
  3. Nurgüncüm...bizim e maillerimizi, blog adresini, İngilizce sorun değilse mutlaka NBhope adresini!!!! verseniz o aileye. NBHope daki aileler için rehber gerçekten çok iyi. İnşallah n-myc amp. değil, ve önceki bir aşamadadır.

    ReplyDelete
  4. Arkadaslar, Zeynep'cim,

    Bir gun gec kaldi ve hepimiz atladik sanirim. Her ne kadar blogu takip edecek gucu her zaman kendisinde bulamasa da aslinda o cok guclu, o cok guzel, eli opulesi, torununa her turlu kucak acan, torununun her turlu konusunda-generasyon farki, catisma ne derseniz deyin olsa bile, kizinin dediklerinin disina cikmamak icin elinden geleni yapan, bir torunu NB, bir torunu annesine, ailesine hasret... Kendisi ayni Zeynep'in yasinda esini kaybetmis ve bu durumda iki harika cocugu yetistirmis, degerler katmis ama simdi boynu bukuk. Zeynep'in annesi Sevgi Teyze size de sonsuz tesekkurler, bu guzel insanlarin annesi oldugunuz ve bu zor donemde destek oldugunuz icin. Anneler Gununuz kutlu olsun.

    ReplyDelete
  5. Zeynepcigim, babasi ile konusamadim. Oguzdan tek ogrendigim -erkekmis bu arada, adi da Ali imis, ismi ile yasasin insallah-, 3. evrede imis, 3-4 cm capinda imis, ama onun diyaframina baski yapiyormus ve nefes almakta zorluk cekiyormus. Bu arada onun doktoru da birsey yok diyormus, ama babasinin israrlari sonucunda bu testler yapilmis ve iste durum ortaya cikmis...
    Ben ilk ulasabildiklerime senin ve Mahmut'un e-maillerini ve blogu zaten soyleyecegim, ama NBhope ile ilgili google da cikan tum adresler kullanilamaz durumda. Baska bildiklerin olursa lutfen yaziver onlari da.
    Su anda yeni acilan Maslak acibadem hastahanesindelermis ve orada da galiba Inci Hn. varmis. Oda Cerrahpasadandi galiba. Bakalim...

    Hadi kucuk Ali, sende basaracaksin!

    ReplyDelete
  6. Allah Nehir'in ve bütün hasta olan çocukların annelerine sabır ve dirayet versin. Geçmiş anneler gününüzü kutluyorum.Girişteki resme baktımda öylece bakakaldım. Ne güzel bir çocuk bu Neh,ircik. Öpüyorum.

    ReplyDelete