Tuesday, May 12, 2009

Abzurdistan Birleşik Devletleri

Yazmayacaktim ama steam off edip offlamakta yarar var.

Yatmadan.

Kısaca

Telefon çalıyor arkada. Yetişiyorum.

"Alooo, ben sizi Seattle'dan ariyorum"
"Ne iyi ben de sizi düşünüyordum"...zira aramış ve ulaşamamıştım.
"Ben Ms Wendy, finansal sipeşilist"..."Sizin için rakam oluşturduk, 1 milyon dolar"

Hayır bugün bir nisan değil, Halloween desem değil. Kamera Şakası??? Iııh, etrafta gülerek koşan kameramanlar da yok.

"Kocam da güldü bu rakama, bir yanlışlık yapmış olmayasanız, biz sadece bir deneysel araştırma tedavisi olmak istiyoruz..."
Diye başlayıp, I tried to put sense into Ms Wendy, yani Ms Wendy'i sarsıp kendine getirmeye çalıştım.

Bakalım, bize bu muhteşem, yusyuvarlak rakamı nasıl elde ettiğini "olabildiğince" anlatmaya çalışacak, e-mail kanalı ile. Biz de stratejiler üzerinde çalışacağız. Kozumuz yok. Koz yaratmaya çalışacağız.

"Öğretmene şikayet edeceğim" hakkımı hatta daha da iyisi, "Anneme söyleyeceğim" hakkımı kullanmak istiyorum ben bu durumda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ana Strateji: "İnşallah" Cook's "makul" bir rakam hesaplar, ya da eğer aradığımız numaradaki "adam" bize geri dönerse, New York da.

Kıssadan Hisse: Amerika'da kapitalizmin dip noktası sağlık sektörüdür. Bazı alanlarda serbest piyasa mekanizmaları işletilirse işte sonuç budur.
Kıssadan Hisse 2: Bu düpedüz insanları çocuklarıyla olan ilişkileri, çocuklarına olan sevgileri, bağlılıkları, sorumlulukları üzerinden sömürmektir! (bu kıssadan hisse katkısı için Hande'ye teşekkür ediyorum)

Ama bu moralleri bozmasın, Nehir sağlıklı ve mutlu!!!! Bugün parka gittiğimizde arabadan inmeyi reddetti, ve bize ona değişiklik olsun diye kitapçıya gittik. Çok keyifliydi. Çıkışta da kitapçının tam karşısındaki "hol fuudz"a gidip yemek yedik.

7 comments:

  1. Ozur dileyerek yaziyorum ama bilmedigim icin. Çççüüüüüşşşşşş deyiminin ingilizcesi nedir sayin mutercim tercumanim? Kimse bilemedi, en iyisi dediler, size yonlendirdiler. Bir soylerseniz, bir arkadasim icin birisine yazacagim!

    Bu amerika bitmis de aglayani yok yahu. Tek gecimleri zaar bu sektorde, bizim gibi 5th elementden yapilmis gezegenlerde yasadiklarini sandiklari, hastalardan saglamak derdindeler galiba. Bu is bittiginde Nehir'e kac milyon dolarlik kiz diyecegiz onu merak ediyorum. Bizim zamanimizda 6 milyon dolarlik adam vardi. Hani Nehirime deger bicemem ama, baskalarinin bictigini de giyemem misali, can sıkıcı bir durum olmus. Neyse,eminim bir yolu bulunur hayatim, zaten baskalari da teklif verecekler, ne yapalim...en iyisini seceriz, pazarlik ederiz, kitapcilarda gezeriz...

    Hadi bakalim, hava cok guzel, bugun sahane bir gun oacak, simdi Sevgi teyzeyi arayayim da bir ise koyulalim bakalim:)

    Nehircik hizmet bekler!

    ReplyDelete
  2. Yok artık!!! Tekel konumda falanlar mı da böyle fiyat verebiliyorlar?! Bunların çolukları çocukları yok mu?!
    Her şeyden önce konuştuğunuz kişi insandı değil mi hocam eminsiniz yani bu duruma?
    Ay bön bön bakıyorum ekrana başıma ağrı girdi yemin ederim sinirden.
    Neyse şimdi sinirlenmenin yeri değil pozitif düşüneceğiz, anladığım kadarıyla bir kaç yer daha fiyat verecek.
    Yardım kampanyası başlatamıyor muyuz hocam? Ya da o tarz bir şeyler. Yani tamam turknorthamerican.com dan bir şeyler yapabiliyoruz ama bunu Türkiye de duyuramıyor muyuz?
    Elimizden gelenlere göz atalım bakalım...
    Dersten geldiğimde bir umut Uğur Dündar a falan mail atmayı düşünüyorum durumu izah eden... Belki işe yarar?
    Hocam gerçekten de kafam durdu şu an. Benim aklıma gelen ilk şey bu oldu -saçma mı değil mi onun bile kararını veremiyorum şu an- eğer sizin buralarda yapabileceğim(iz)e inandığınız bir şeyler varsa lütfen yazın. Ama mailden ama buradan.

    Nehiri öpüyorum.

    ReplyDelete
  3. Zeynep'cim,

    1. Bu isin sonu kesinlikle degil. Bu gelen ilk rakkam ve yazili bile degil. Yani geri donmesi cok kolay. Insanin kanini donduruyor ama 'belki oderler' mentalitesi ile telaffuz edilmis bile olabilir. 'sorry, our financial specialist made a mistake' soylemesi zor bir cumle degil....

    2. Benim kanimca eger diger merkezlerden cok farkli rakkamlar gelirse, Seattle'i da o rakkama cekmek mumkun olur. Ozellikle bir hukukcu yardimi ile. Bunu tercihiniz Seattle oldugu icin soyluyorum.

    3. Her ne kadar 'indirim yok' dedilerse de bence mutlaka yaparlar yuz yuze konusunca. Tip, TR'de en pazarlik yapilmayacak sektor ama o memlekette pazarlikla calisiyor.

    4. Soyledikleri rakkam 'worse case scenario' rakkami. Bunun altinda kalma olasiligi cok cok yuksek, hem de oldukca altinda kalma olasiligi....

    5. Hic aklindan cikarma fiyati ne olursa olsun Nehir bu tedaviyi ALACAK!!! Baska yolu yok.

    Opuyorum hepinizi...Birbirinize iyi bakin.

    ReplyDelete
  4. Zeynep'ciğim

    Bence de telefon şakası olması gereken bir rakam ama bu onların ilk teklifi! Hande'ye katılıyorum; diğer merkezlerden gelen rakamlarla tahmini bir rakam belirlenecek ve üstünden pazarlık başlayacak. TCH nın çıkardığı ve kabul ettiği rakamları düşünürsek, gerçekten "pazarlık" önemli, üstelik TR de bile en basitinden bir MR çektirmeye gittiğinde sigortan yoksa rakamı %60'lara kadar indiriyorlar "serbest piyasa ekonomisi" demek bu mu acaba? Pazarlık yapmadan domates almamaya alıştık ama sağlık işlerinde bu duruma gelmek çok acı. Kıssadan hisse bölümde yazdıkların çok doğru "yaşasın Castro ve Küba" demek geliyor içimden...

    Moralimizi bozmayacağız ve kozları sırasıyla oynayacağız, önemli olan Nehir'in en önemli tedavi sürecini bitirmiş ve sağlığına kavuşmuş olması. Seattle olmazsa başka merkez olacaktır ama bence Seattle hala alternatif. Ekonomi derslerinden aklımda kalan "bir malın bedeli talebin vereceği fiyattır" diye birşeyler vardı, bunun TCH da uygulandığını hep beraber gördük, üstelik bu sefer tecrübeli ve güçlüsünüz. Şimdi önemli olan diğer merkezlerinde tekliflerini almak ve strateji geliştirmek. Eninde sonunda Nehir bu tedaviyi olacak, Nehir ve siz neleri başardınız, yendiniz...

    Vallahi sıkı bir takipçi olmakla birlikte bu aralar zayıf bir "komentçi" oldum, üstelik Cuma'dan Salı akşamına kadar internet olanağım kısıtlı olacak, "idareden izinli" olabilir miyim?

    Sizleri çok öpüyorum,
    Çok sevgiler :)
    Ayda

    ReplyDelete
  5. Valla...tabi ki bu acilis konusmasiydi da, basladiklari noktadan geri in in... %60 indirimli hali 400bin dolar oluyor. Bu bizim halıcıların basit taktikleri gibi. "Aaa süper idirim aldık, bakın, 400 bin dolar, buyrun tabi" ye geliyor.

    Bakalım, "oyun"lara başlıyoruz. Miray Yaw Uğur Dündar çok iyi fikir ama onun uzmanlık alanı "mutfak"lardı : ))) Yok yok panik olmadık henüz, teşekkürler ama, sen 14 Hazirana hedeftesin unutma.

    Aslında sadece Ayda için yazacaktım. Yok izin mizin!! "Normal" hayatlar, su üzerinde dolu dizgin gitmeler falan!!!

    Arkadaşım, internetsiz olacağına göre, en heyecanlı birkaç günü döndüğünde okursun, heyecanlı olacağına eminim.

    ReplyDelete
  6. Bakiyorum da, afiyet olsun'un belirttigi crocslardaki fiyat farkindan sonra, kitaplar indirimden alinmis:)))

    Gayet up to date im, yani goruyorsunuz. Her cephede, her an...

    Yarin Zehra Hn.la da gorustum mu bu is tamam demektir...gerci esas zafer o "is" halledildiginde kazanilacak, ya neyse!

    ReplyDelete
  7. Bir Izmirli ve uzun suredir Amerikada yasayip artik iyice bu ulkeden sogmus bir turk olarak bisi yazmak istiyorum kusuruma bakmayiniz ..Insallah Nehir kizimizda buyudugunde aa ne kadar ayip yazmis bu kadin commenti diye dusuncek ama kusuruma bakma Nehircigim simdiden senden ozur diliorum ama cok sinirlendim... cushhhh yani Manyakmi bunlar 1 milyon dollar ? hicmi vicdan hicmi utanma yok bunlarda ?
    bunlar herhalde simdi batti balik yan gider oylede battik boylede isteyenin bin yuzu vermiyenin bir yuzumu ne varya o misal cikdilar yola ..
    ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN CANIIII GONULDEN DUA EDIYORUM SIZIN VE SIZIN GIBILER ICIN ALLAH DERMANSIZ DERTLER VERMESIN YARABBIM BUYUKDUR GUN DOGMADAN NELER DOGAR
    Bence bir kac daha Turk ve Amerikan sitelerine durumunuzu izah edin biz Turkuz vicdanliyizdir varsa herkez ya duasi ile yada maddiyati ile eder
    Ben Nehiri tesadufen NORTHAMERICADAKITURKLER Sitesinde turkiyede konut ilanlarina bakarken buldum.. daha bir suru siteler var amerikadakiturkler sitesi ozelikle cok girilen site ve Mezun.com suan aklima gelen siteler
    umarim daha akla hitap eden fiyat veren yerler arar sizi.
    dualarim sizin icinde..

    ReplyDelete