Tuesday, July 13, 2010

GCSF devam: 17.doz

Bu sabah geç uyandık. Nehir geç uyandı yani. Saat 10 gibi kliniğe gittik.

Kan değerlerine bakıldı. Şaşırtıcı ve iyi haber, trombosit (platelet)lerin pazar gününden beri düşmemiş oluşları!! Ama WBC ve ANC aynı, hatta bir basamak düşmüş. Yani onca GCSF'e rağmen...İlik hala toparlanamamış ama bakalım.

Yemiyor da yemiyor deyince, "Ama neden ilaç vermiyorsunuz?" deyince, biz de "Sıvı ilacı almıyor, biz de zorla vermek istemedik" deyince, sevgili Ester "Tableti neden denemediniz?" dedi....Aghhhh...."Söylesenize, nurse practitioner kardeşim, biz eczacı değiliz ki"...Ama anlaşılan, her ilacı sormalıyız, ağızdan var mı tableti, damrdan mı, yoksa ağızdan sıvı mı diye.

Neyse ben bir koşu gidip, aldım. Ve vermeye başladık...Sonunda. Bakalım etkisi birkaç gün sonra çıkarmış.

Amma vellakin, yazmam gerekli, sevgili Işıl, TR'ye gitmeden bize köfte bırakmıştı, ben de buzluğa koymuştum. Nehir bu öğlen iki buçuk, akşam da üç tane yedi!!!! Teşekkür de teşekkür.

Baba öğlen, havaalanına yola çıktı. Gitmeden yemek yemek istedi, ama ne Işıl'ın köftelerini, ne de Sandra'nı Türk bakkalından almış olduğu nefis böreklerden vermedik. Eee, TR'de Aydo ona bir mangal yapar artık!!!

Yola çıktı derken, arkasından su dökmemize gerek kalmadı, çünkü başından aşağı "şiddetli sağnak yağmur" boşandı!!! Tez gelsin diye. Malum, bizim yağmurla yolcuları yolcu edişimiz çoktur.

Babayı öperek yolcu ettikten sonra, yağmur da yağınca, odaya çıktık. Bu kez anneannenin gelişini bekledik. Ben odayı olabildiğince topladım. Malum ilk misafirimiz. Derken uyumuşuz. Uyandıktan kısa bir süre sonra, aşağıdan telefon geldi, misafiriniz geldi diye. Çocukların ikiside heyecanlı, anneanneyi aldık, lobiden.

Anneanne, simitler getirmiş, yufka getirmiş. Büyük toruna araba almış, küçüğe bilin bakalım pırıltılı elbise!! İkisi de pek memnun, hafiften bir ilgi mücadelesi...Akşam yemeğinden sonra, dışarıda yürüyüş yaptık. Nehir son hamle ile, "Anneanne itsin beni" dedi!! Babasıııı : )

Şimdi Leyla'nın deyişiyle, bu kez "Kızlar" uyuyoruz.

Yarın yemek alışverişi yapacağız. Süper zamanlama, anneanneden önce sulu köfte bekliyoruz. Anlaşılan bu kez "köfte" zamanı.

Baba hoş gitmiş, anneanne hoş gelmiş. Dedesi siz olmayınca takım eksik ama bir dahaki sefere!

Not: Bu arada iki gün üstüste paketler geldi. Nurhan'dan yeğenlerine ve bize. Nehir bugünkü paketin bana gelmiş oluşuna çok güldü!! Alışmamış. Nurhan'cım harika kitaplar göndermiş. Teşekkürler. Hele kartlar çok ilgi gördü. Nehir alıp alıp "okuyor". Sanıyorum bu kez anlaşılıyor yakınlarda kitapçı olmayışı. Nedense yok. Bu New Yorklular tırnak bakımı yaptırmaktan kitap okumuyorlar sanırım. Ha ha ha.
Not2:Keyif ibrem yukarıya dönmüş yine.
Not3: Nurgün!!! Bu tatil Mahmut'un gelişine rastladı. Biliyorum, "Eee ne var ne yok, hangi makaleyi çalışıyorsun bugünlerde?" sorusundan kaçtın sen!!!
Not4: Elim "translate" tuşuna basmış yanlışlıkla... Bir an biri "hack"ledi herhalde dedeim, şaşkın şaşkın. Ama çok komik oluyor. Nehir "Rivers" olmuş....

13 comments:

  1. Ah Zeynep bunu demeyecektin, simdi daha da cok uzuldum. Bu sefer verecek cevabım da vardı halbuki:( "Bugun gonderdigim makalenin reviewlari üzerinde calisiyorum diyebilirdim mesela!"

    Aman Zeynepcim simdi sakin heveslenme hemen benim adıma, bir makale yolladım, bir sayfa review gelmiş, yeniden mi yazsam dedim valla, ama sonu soyle bitiyor: "Despite its shortcomings, the manuscript leaves the impression that the authors can be capable". Ekim'e kadar sure vermişler, bakalim Agustos ayında bir caba daha sarf edeceğim gibi...ama pek umutlu degilim. Aradan onca sure gecince, ne yazdığını hatırlamak da iş.

    Gene de Mahmut'a verecek iyi bir cevap olmaz mıydı be tatlım??? Ah ki ne ah.

    Neyse keyfinin iyi olası, sesinin iyi gelmesi, anneannenin gelmesi, Mahmut'un islerini halletmek icin Turkiye'ye gelmesi, hep iyi haberler. Hava ve misafir degisikligi hepinize cok iyi gelecek, ama sen hic hayal etme. Sen Nehir icin demirbaş oldugun sürece, olsa olsa oje surdurmeye falan gidersin ancak...

    TX'da hastanedeyken yazdigin cok hosuma gitmisti, "Nehir'in Tedy Bear'ı seklinde yaşıyorum demiştin"...Devam et canım arkadasim, moralini yüksek tut, Tedy bilir cocuklar için ne kadar önemli oldugunu degil mi? İyi bir uykudan muhimi var mı?

    Sen bu ailenin bel kemigisin, omur iligi, beyni en önemlisi de yumusacık atan kalbisin...

    Moralini hep boyle yuksek tut tatlım, inan basaracaksiniz. Inan.

    ReplyDelete
  2. Güzel bir güne uyanmış olmanıza çook sevındım.. hep keyıfle.. hep guzel gunlere uyanın.. meleklerınızle...aılece...

    Sevgıler..
    Senay ve mınık kurbaası

    ReplyDelete
  3. Anneanne hoşgelmiş. Babayla Allah kavuştursun. Bu yeni hafta çok güzel geçsin :)

    ReplyDelete
  4. Sevgili Zeynepcim, geçen gün kırmızı ojelerle ilgili yazmıştım ama olmamış. Yani yollanmamış. Kısaca bende de müthiş bir pedikür ve kırmızı oje düşkünlüğü başladı. İda'nın kırmızı oje ve topuklu ayakkabı ısrarlarının ötesinde oje durumuna kendimden de bir yatkın oldum. Bu merak nasıl gelişti diye düşünürken senin yazını okudum! Bir gece önce Tomas da pedikür merakımı sorgulamıştı... 40ından sonra ancak mı hatırladık? Uzun zamandır sana yazamadım. Arada İsveç'e geldim. Biraz dağıldım. Ama esas olarak çok çalışıyorum :)) Valla cidden.. sabah akşam yazı yazıyorum. Damara işi gerçekleşiyor. Yazılacak çok şey her yazının da bir çevirisi var. Hem çok zevkli ve bana şu anda ihtiyacım olan bir görev duygusu veriyor hem de gözlerim ekrana bakmaktan kıpkırmızı ve gerçek bir kahve müptelası oldum. Neyse azimliyim bu işi dengelemenin yolunu bulacağım. Size kızkıza harika bir hafta dilerim. Nehir'i Leyla'yı kocaman kucaklıyorum. Ha bir de cosmicnavigator.com 'un ana sayfasında astrolog Gahl yengeç burcunu çok güzel anlatıyor. 5 dakikanı ayırırsan çok hoşuma gitti. Ay güneş tutulmasıyla birlikte yengeç'e girdi geçenlerde. Size güç akıyor demekmiş. İyi ki doğdun Zeynepciğim! feride

    ReplyDelete
  5. Zeynep'cim, nasil ozlemisim sizi, neredeyse dogumgununden beri takip edemiyordum hayatinizda olanlari - korkunc bir tempoda calistim, haftasonu 2 ay olacak ise basladigim, gec cikip cocuklarla uyuyakaldim her gece ... neyseki destek kuvvet birini aldilar ise Agustos'ta basliyor.

    Ben de Ayda'cim gibi iyi gun dostu oldum, keyif ibren yukarida bir gunune denk geldim ve gulumseyerek yaziyorum. Dun gece komsu evdeki parti uyumama izin vermeyince geriye donuk kacirdigim tum yazilarini ve commentleri okudum. Bu sabah da bir "hello" demek istedim ise baslamadan once.

    "Kizlar takimi" guzel bir uyku cekmissinizdir umarim; insallah keyifli, kocaman istahli, bol bol kikirdamali guzel gunler gecirirsiniz kan degerleri de cikisa gecmisken. Canim arkadasim, hersey iyiye gidiyor, senden cok daha guzel haberler alacagimiza cok cok cok inaniyorum.

    Yaz yagmurlari orada da birakmadi pesinizi demek, neyse berekettir, iyi tarafindan bakalim ...

    Hande'cim size Londra'da cok keyifli gunler, cocuklari ve seni cok opuyorum.

    Gulnur'cum, Zeynep'le bulusmaniz beni de cok mutlu etti; ne iyi ettin gittin ... sirketten izin alabilecegim ilk firsatta borekleri, dolmalari bavuluma doldurup 4-5 gun de olsa gidecegim Nehir'le Central Park keyfi yapmaya.

    Nurgun'cum tatile gideceginizi buradan ogrendigim icin, size de iyi eglenceler, keyifli bir tatil diliyorum.

    Feride'cim, senin email'ine de bugun mutlaka yanit verecegim, kusura bakma gercekten firsat olmadi. Ne guzel senin de haberlerini Nehir sayesinde okumak ...

    40 Yas Notu: Kirmizi renge Zeynep hep duskundu neyseki ama biliyorsunuz degil mi daha parlak renkler, daha carpici degisiklikler yaslanma belirtisidirrrrrr ... uuupps tamam geri aldim ben de 2010 itibariyle 41lik oldum veee gurur duyuyorum yasimizla !!!

    Herkese cok sevgiler, sizi cok ozluyorum,
    Bilge Alkan (Bir Bilge daha yaziyor, ben degilim :))

    ReplyDelete
  6. Mahmut'a mangal işi kolay ...Zaten pek içki de içmez iki duble şarap 5, 6 tane köfte tamamdır :))..Hafta sonu Nurgün çalışıyordu Oguz,Pelin,Mercan'a yaptım güzel mangal bol bol da şarap verdim hem de sevdiğinden kırmızı...Sana da en kısa zamanda güzel bir mangal sözüm olsun zeynepcimm...ama sanırım o açığıda Cengom kapatıyor orada :))..

    En kısa sürede kocanı geri göndeririz merak etme :) kendinize iyi bakın ..

    ReplyDelete
  7. Keyif ibrenizin yukarıya dönmesi süper...
    Umarım hep böyle devam eder...
    Nehir'i ve Leyla'yı bizim için öpün..

    ReplyDelete
  8. nehir ciğim kısa zamanda sağlığına kavuşsun benim kızım derin le ankarada birlikte köfte yesin gerç, derin hiçbişey yemiyo ama:))))yinede teklif tekliftir annesiii

    ReplyDelete
  9. Allah tez kavustursun babaya, anneanneye hosgeldin! Nehir'e iyi gelecek bu aksiyon, degerleri toparlayacak insallah kisa surede:)
    sevgiler. Arzu sami

    ReplyDelete
  10. Anneanne ve Leyla Nehir'e de Tedy'ciğine de iyi gelecek... Hadi sevgili ilik sen de bundan faydalan, biraz hızlan, nazı bırak...

    Babanızla da allah kavuştursun...

    Çok iyi haberler alacağız bu hafta...

    Aklımız, kalbimiz, dualarımız sizinle...

    PEDINOT: Bu sene kırmızı, pembe, bordo v.b. pedikürlü ayaklar demode-pardon "out"- (imiş). Sarı, mavi, yeşil, turuncu vizon gibi alışılmadık renkler de "in". 46lık abladan ilgilenenlere... Ben 30larımda iken mavi, yeşil filan sürerdim... aramızda kalsın :)

    Sevgilerimle
    Yesim

    ReplyDelete
  11. Bir kırmızı ojedir gidiyor:)) Bendemi denesem nedir:)))
    yasemin

    ReplyDelete
  12. Merhaba,
    Blogunuzu yeni gördüm ve birçok postunuzu okudum hemde kalbim çarpa çarpa.
    Ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten..
    Daha geçen gün Lösemi olan bir kızın kitabını okudum ve çok ağladım ama çok şey aldım o kitaptan hayatıma. Ve şuan yazdıklarınızı okurkende öğrendiğim çok şey oluyor, çıkardığım dersler dahada çoğalıyor.
    İğneler trombositler tedaviler sonuçlar..
    Gerçekten çok zor.Çok çok geçmiş olsun,en kısa zamandada geçer inşallah.
    Kocamann öpüyorum Nehir'i.
    Allah O'na bol sağlık sizede sabır versin.
    Sevgiler..
    Ezgi

    ReplyDelete
  13. Zeynep'cim, ne cok sevindim keyifli olmana anlatamam.

    Yarin Mehmet'i yatili kampa birakiyorum. Bavul, camasir falan derken saat cok gec oldu. Ama buradayim demeden de edemedim.

    Opuyorum hepinizi... Kizlar haftasi harika gececek eminim. Bol gida diliyorum hepinize, ozellikle de Nehir'ime...

    Kan degerleri icin ise endiseye mahal yok, onlar ne zaman yukseleceklerini cok iyi biliyorlar. Sabir lazim sadece.

    Oje meselesi de soyle; en moda olan kum rengi (imis), en azindan Londra'da. Ama ojeyi bulana aferin, sold-out durumu varmis her markada.... Bulan bana da bir tane alsin :)

    Keyfiniz hic eksilmesin. Birbirnize cok iyi bakin.

    ReplyDelete