Thursday, July 8, 2010

Devam: 12.GCSF (doz arttı)

Tik tak tik tak...

WBC 0.4 yine. ANC 0.1'den 0.2'ye çıkmış. Diğer öncü değerlerde de kıpırtı var. Bir yandan, düşüşler devam. Bugün hem kan (HGB 7.9) aldı, hem de trombosit (11).

Bugün attendee çok hoştu doğrusu. Bakalım yarın, 0.5, 0.6 olabilir deyince, gözlerim açıldı benim, biraz inanmaz şekilde. Güldü. Olumlu düşünelim diye. Bu doktoru da sevdim. Bırakmıyor. Vazgeçmiyor. Kök hücreler kıymetli, gerçekten gerekmedikçe kullanmamak arzusunda. Bugün GCSF dozunu arttırdılar.

Ben dün gece dördüncü gece sonunda, uzun ve deliksiz uyudum!! Yani uyum sağladım, RMH'ye. Bu gece artık babaya dinlenme verdik. Aslında bu, Nehir'in de kendini iyi hissettiğinin önemli bir belirtisi. Benden uzak kalabilmek yani. Yoksa koala ailesi gibi oluyoruz. Çok şükür.

Tüm dualarınıza da teşekkür ediyorum.

Sona sakladım.

Dr. Souweidane geldi. Der ki, "kitle" çok küçük. Ama ne olduğu ancak girince anlaşılır. Canlı tümör mü değil mi yani. Ve fakat derinde. Yani girince alabileceği kesin değil. Orada bazı önemli damarlar var imiş, onlara dokunmak riskli olabilirmiş.

Eeee, doktor beyciğim?

Haftaya biraz daha farklı bir MR çekecekler, damarları anlamaya yönelik sanırım.

O da bize eeee, siz ne diyorsunuz dedi?

Hoppala ki ne hoppala.

Benim fikrim: Bu nöroblastomu orada bırakmak iyi değil. Biliyoruz ki 8h9 mikroskopik hastalıkta etkili oluyor. Yani bence hiç görmememiz ideali. Ve ideale yaklaşmalıyız. Doktora da bunu söyledim. Anlaşılan onlar da, doğal olarak, bu konuyu tartışacaklar aralarında. TR'deki doktorların aksine, bizi dinliyorlar, ve diyebiliyorlar ki, "She is tough" ve "Sizi de bizim tümör kuruluna alalım" esprisi yapıyorlar. Bu hoşuma gidiyor. Yani küçük görülmeden, dinlenmek, "adam" yerine konup, danışılmak. Saygı hep karşılıklı.

Dr. Souweidane'e de dediğimiz gibi, eğer karşımızda başka bir cerrah olsa, güvenmediğimiz, o zaman biz de ameliyattan kaçabilirdik, ama bu durumda alınabilcek ne varsa almak iyi fikir gibi duruyor. Güldü yine, "Beni abuse etmek istiyorsunuz yani" diye...evet dedik. O kadar yol bu farklar için geldik dedik.

Aslında eninde sonunda Dr. Souweidane'in kararı olacak. Geçen ameliyatta zor olan kanayan bir tümör olmasıydı. Şimdi ise yeri sorun. Sonuçta her ameliyat bir risk. Bakalım haftaya MR sonuçları ne diyecek.

Adım adım. Önce, yarın ne getirecek, onu görelim. Benim ileriyle ilgili düşünme arzum, bir şekilde aklım yerindeyken hazırlık yapma isteği. Sonuçta bu uzun bir yol. Sadece önümüze bakarsak, atlayabiliriz...Yoksa bugünkü haberler de bir kez daha gösterdi ki, kesin plan yok, her şey Nehir'in bedeninin verdiği yanıtlara bağlı.

...

Derken, akşam yatmamıza yakın, Gülnur geldi. Gelebildiğine çok sevindim, Nehir'i de görebildiğine. Ve Nehir'e getirdiği bileziği kendisinin verebilmiş olmasına. Hem de enerji vermesine!!! Nehir'in akşam yorgun halinden çıkıp, neşesinin yerine gelmesine yardım etti. Teşekkür ederim arkadaşım. Nehir'in melekli bileziğini takışını görmeliydiniz, çok hoşuna gitti. İlk takısı!! (boncuk olmayan yani).

Gülnur gidince ise, elindeki bileziği, İngilizce şakımaya başladı:

I expected this, I expected it

How would you like this

Would you like this

A present

What is the ocean like

Probaby like this

What I can do it

I want my Daddy…

My momy and daddy

What I say, I made it

That…ıhı.

Hold it and hold it.

...

İyi geceler, bizim keyfimiz yerine geldi, yine. Yarına daha iyi uyanacağız. Biliyorum.

9 comments:

  1. Hımm...
    Bu paragrafta çok iyi bir haber var: kitlenin çok küçük olması. Bu bir veri, gerçek, data, bilinen. Diğer ihtmaller, damarlar, canlı tümor vs. bunlar ise şu anda bilinmeyen, tahmin. Sevinelim hepbirlikte elimizdeki güzel gerçeğe, onu çok iyi ağırlıyalım ki diğer ihtimaller de güzel gerçeklere dönüşüversinler birer birer:))
    Çok şükür ve MAŞALLAH!!!
    Yasemin

    ReplyDelete
  2. Muthis bir insansiniz. Baska hic birsey soyleyemiyorum. Bu yurek, bu guc... Annesinin kizi Nehir de. Tabii ki kazanacak bu mucadeleyi. Tabii ki...

    ReplyDelete
  3. Şükürler olsun "...kitle çok küçük..."
    Şimdi...Hadi bakalım Nehir'in WBC, ANC, HGB, Trombosit'leri! Mızmızlık yok, hadi eller havaya, kıpır kıpır, kıpır kıpır olun, oturmaya mı geldiniz haydi, haydiii...
    Dün gece kandildi ve ben büssürü dua ettim Nehir için. Yarın çok güzel haberler okuyacağıma eminim burada.

    ReplyDelete
  4. Derinde Merinde değildir o ne demek kardeşim...zaten küçücük birşey kaldı içeride onu da alalım uğreştırmasınlar bizi :)))....

    Vallahi bizim fazla bu işi uzatmaya niyetimiz yok en kısa zamanda temizlenip bitirelim işlerimizi, daha mangal yapacağız şarap içeceğiz Cengiz amcalarda ..NY u hep beraber çoluk çocuk gezeceğiz anlayacağınız işimiz var hem de çok :))

    Hadi bakalım doktor amcalar atın bir el daha bitirelim şu işi artık ...

    AYD...

    ReplyDelete
  5. en kısa sürede iyileşmen ve mutlu yaşaman dileğiyle hergün takip ediyorum yazılarını...kısa sürede şifa bul nehir ciğim esra gürbüz

    ReplyDelete
  6. iste sihirli ve beklenen doktor yorumu...
    "cok kucuk kutle"....derin merin bence bunlarin hepsi ameliyatta orataya cikar.

    karnindaki kutle yi hatirlayin...doktor dememismiydi tahminimden kolay temizlendi diye...
    bu sefer bu "kucuk" kitle de aynen oyle olacak...ve temizlenecek...

    yanlis hatirlamiyorsam radyoterapinin etkisi hemem olmuyormus...6 hafta miydi...ameliyatin hemen olmaması (kan degerleri yuzunden) bile hayirli bir sey olabilir. Belki de ameliyatta acip bakilinca alacak bir sey bulamayacaklar...

    bilemiyorum...ama ben umitliyim...hersey iyi olacak...

    hepiniz cok opuyorum...
    kendinize, birbirinize ve Nehirime cok iyi bakin...

    Zeynep the Hala.

    ReplyDelete
  7. Doktorlar, hastane, ilaclar, gelenler, gidenler, arkadaslar, dostlar, Leyla, Leyla ve Nehirin annesi, Leyla ve Nehirin babasi... Gunler geciyor, genis ailenizin her parcasi cabaliyor ve en onemlisi Nehir tum gucuyle mucadele ediyor. Iste takim calismasi diye ben buna derim :)

    Harika gidiyorsunuz. Nehircim en cok da seninle gurur duyuyoruz ve tezahuratimiza devam ediyoruz... NEHIR NEHIR NEHIR!!!!!

    ReplyDelete
  8. Sevgili Zeynep,

    Süper haber!... Gerisi de geliyor...

    Ve ne güzel bir hediye! Melek Nehir'in Meleklerinin hep yanında olduğunu görmesi için...

    (Bu kısımda uzun bir "olasılıklarla boğuşmayı boşvermeli" tiradı vardı sildim, ama anafikri kalsın...:) )

    Siz şimdilerde ana-kız, sakin bir gecenin sabahına uyanmak üzeresinizdir...Günaydın!... İyi bir güne uyanıyorsunuz...

    Aklımız, kalbimiz, dualarımız sizinle...

    Sevgilerimle
    Yesim

    ReplyDelete
  9. "She is tough". Hayal bile edemezsiniz doktor beycigim hem de ne "tough". Bunu anlamış olmaları bile cok iyi bir isaret Zeynepcigim, yaptıkları işe dikkat ederler:))

    Tatlım küçülmüş bir tümor, üstelikde canlı mı değil mi belli değil, harika bir haber. Her şey yoluna giriyor, yavaş yavaş, bebek adımlarıyla belki ama olsun, sen de sindire sindire bir sonraki adımlarını plan rahatca, sorularını hazırla kafanda...

    Hem unutma, artık ekiptesin.

    Yerli Mark Dungan!!

    ReplyDelete