Thursday, July 1, 2010

Bu Gece

Uzun süredir hastanede değilmişim yalnız. Ve bu gece uyku tutmadı. Nehir uyuyor yanımda. Blogu yazmaya başladığım ilk gece aklıma geldi. Ne çok gece geçirdik böyle, ne çok gün. Yorulmuşuz. Ama düşününce hep aynı şey...çok şükür bu gecelere demek gerekiyor. Nehir'im yanı başımda. En çok uykuya dalmadan önce, yanına uzandığımda, elini boynuma doladığında, benimle diye gözlerinin içinin hala güldüğünü görünce, "Tamam" diyorum, "Doğru bir şey yapıyoruz". Nehir'le geçirdiğimiz günlere yenilerini eklemek, biriktirmek, bu işte yaptığımız. Her anı sevgiyle yaşayarak.

Bugün bir ara Nehir bir eliyle beni, diğer eliyle babasını tuttu, yatarken.

Yanındayız kızım.

Bana bu tedaviyi yazan bir babanın mailine baktım. O ilk günlerde ayırdına varmamışım. "Mini transplant " demiş bu bölüme. Ve meğer okuduğum makaledeki 7 yıldır hayatta olan çocuğun babasıymış.

Hadi bakalım.

Bugün başka iyi bir haberi de, bana yazmış olan diğer anneden adım, taramalarda temiz çıkmış kızı. Öncesinde, nasıl heyecanlı olduğunu, ama aradaki dertlerin önemsiz olduğunu, esas olanın kızının sağlığı olduğunu yazmış.

Nehir'imin iliği toparlayacak kendini, bir kez daha iliklere kadar temizleniyoruz. Hadi kızım, birlikteyiz.

Tüm çocukları seviyorum, hepsi birer savaşçı!

6 comments:

  1. kesinlikle katılıyorum.hepsi birer savaşçı.Allah Nehir inizle beraber tüm ailenize sağlık ve uzun ömürler versin.çok iyi yapıyorsunuz.

    ReplyDelete
  2. Sevgili Nehir’in Annesi ve Babası,

    Nehir bu zor gunleri, size dokunarak aldigi enerjiyle daha da cabuk gecirecek.
    Bugunlere yine guzel, daha kolay gunler eklenecek.
    Tek tek ve uzun uzun!
    Emin olun.

    Sevgi ve dostlukla,

    Zeynep - Nehir’le aynı yaslarda bir Leyla’nin annesi

    ReplyDelete
  3. Bunuda atlatacaksınız hayırlısıyla. Vazgeçersen kaybedersin lafı çok doğrudur. Siz vazgeçmemekle ümidinizle bu günlere geldiniz. Kızınızın elini hiç bırakmamakla en doğrusunu yapıyorsunuz. O sizin sayenizde daha da güçlenecek...Onun sizlerle paylaşacağı daha bir sürü mutluluğu olacak.

    ReplyDelete
  4. Zeynep'cim,

    "Doğru bir şey yapıyorsunuz"

    Güzel haberler de geliyor, o ailelere ve minik savaşçılara da ne mutlu. Sizi yakından takip ediyoruz ama Nehir'le birlikte tüm çocuklarımıza dua ediyoruz. İyi haberler hepsini bulsun inşallah.

    Sevgiyle kalın,

    ReplyDelete
  5. zeynep,

    anı yaşıyorsunuz, birlikte, beraber, nehir'in canı içinde çok çok şükür. gözleri ve yüzü gülüyor, annesine sarılarak uyuyabiliyor. ne çok seveni var. herşey daha da güzele doğru gidiyor. hep diyorum aklımda, iyi niyetlerimdesiniz her daim. çok sevgiler

    ReplyDelete
  6. Zeynepcigim,

    "Dogru birsey yapiyorsunuz" o kesin. Ama en onemlisi oylesine yuksek bir bilinc, sevgi, sabir, birlik ve kararlilikla yapiyorsunuz ki hem hayran oluyor hem de cok sey ogreniyoruz.
    Nehir icin cirpan yurek, edilen dua sayis cok yuksek. Sakin merak etme hersey cok iyi olucak. Zaten iyi haberler de ardi ardina geliyor.
    Gucunuz bol olsun.
    Hep guzel haberlere ve iyi gunlere uyanin.
    sevgiyle,
    natali

    ReplyDelete