Thursday, March 19, 2009

Kavuştuk



Bu sabah Nehir ağlamadan girdi radyoterapiye..."Ton Ton Amca anne baba gibi fılaş yapacak" diyerek. Demekki, on gün sürdü alışması.

Bu kez çıkışta eve geldiğimizde de ağlamadı. Sanki bize "break" veriyor aralarda.

Sonra baba kız, bahçeye, sonunda, bisiklete binmeye çıktılar. Ve ben "misafir"lerimiz gelmeden evi toplamak istedim. Hastane deyimiyle almost done, almost did. Derken, eve geldiler, telefon, şu bu, evden çıkıp yemek yememiz, saat 14.30'u buldu. Yani uçağın iniş saati. Ama biz alışmışız dört buçukten önce kimseyi görmemeye. Aaa, bir telefon, gümrükteyiz..."Önümüzde, dört beş kişi var, her biri on, onbeş dakika süreceğe benziyor"...rahatlama...trafik...bir telefon, saat 15.10, "Biz çıktık"...Biz ise varış yerine 15 dakika uzaktaydık henüz.

Gidene kadar arabanın içinde gecikmenin kimden kaynaklandığı ile ilgili istişare ettik.

Bilmiyoruz halen. Kara kutunun açılması lazım.

Neyse vardık ve kavuştuk. Gerçekten tuhaf bir his, insanın kızına bakıp, "büyümüş" demesi. Hele Nehir'in minikliğine alıştıktan sonra, Leyla genç kız sanki. Ama değil, unutmamalıyım. Hatta şaşırıp, Nehir diye seslenince, en fenası. Gerçi hadi ben neredeyse (!) 40, Leyla da bana "anane, ay, şey, anne" dediği için bol bol SKYPEde...ödeştik diyelim.

Sonrası, Nehir Leyla'ya yapıştı, her zamanki gibi, Leyla Nehir'e karşı anlayışlı, her zamanki gibi. nasıl tatlı bir abla oluyor. Gece Leyla ile yatınca, sabah erkenden kısacık gideceğimizi, röntgen çekmek gibi olduğunu, kıpırdamasın diye uyutuduğunu, yeni bir yer olduğunu anlatırken, Leyla ekledi birden, "Kıpırdarsa yanlış yere yaparlar değil mi," sonra, "Mercan'la Pelin'in doğduğu yer mi" ded, ve ekledi, "Ya işlerini düzgün yapmıyorlarsa". Texas Children Leyla'nın onayından geçmişti ya. Ben de buradaki doktoru TCH'tekilerin tanuıdığını söyledim, "Hmm" diyerek onay verdi.

Bilgeeee, fotoğraflar için çok teşekkür ediyoruz!!!! Ve simit ve yufkalar için de!!! Nehir'in hediyelerini sonra verelim dedik, doğumgününde. Hande'nin Nehir'e pasta seçtirme çabası, hala sürüyor. Bizimki, "Bunu alalım mı" diyor..."yapılma" fikrine aşina değil ya!

Canlarıma kavuştuk, şimdi iş yatakta yer bulmakta!

Nehir'in fotoğrafını Leyla çekti, kavuşma anı...nasıl da heyecanlı bakıyor. Diğerinde ise, Amsterdam'dan aldıkları eş örnek t-shirtller var...ayaklarını yakalayamadım, ayakta da eş örnek terlik...

7 comments:

  1. Zeynepcigim, cok harika fotograflar. Nehirin dikkatilice ablasina bakmasina, yaptiklarini incelemesine hayran olmamak elde degil.

    Hos gitmis Leyla'cigim.

    Hande, ne iyi yaptin Leyla'yi goturmekle. Simdi gene transplant oncesi bu moralle, Nehircigim canavar gibi getirir tedavisinin sonunu. Bizde tatli sekerimize kavusuruz...

    Zeynepcigim, fotograflara baktikca, nelerden gectigin kafama yavas yavas dank ediyor! Bende biraz idrak guclugu var artik eminim, bir arkadasimla dalga gecerdim, ama o sakaydi, bendeki ise gercek:( Ne guclu, ne dirayetli kadinmissin! Emeklerinin/nizin, teki bile bosa gitmeyecek, biraz daha gayret. Bol bol op kizlarini, benim icin de. Bir an once eski gunlerinize donmeniz icin var gucumle dualar ediyorum artik.

    Nehircigim, guzel kizim, pazar gunku dogum gunun oncekilerin en guzeli olacak, ablacigin da yaninda bol bol eglen, keyfine bak. Leylacigim dogum gunu fotograflarini da bekliyoruz artik:)

    Her sey gonlunuzce olsun, Nehir saglikli ve mutlu...Leyla ve Zeynep ve Mahmut da oyle...Sevgiler...

    ReplyDelete
  2. harika fotograflar..nehir'deki bu cool yaklasim oldukca Zeynep.. senden almis ne de olsa :)
    sizlerin yaninda gibi hissettim bir an, Hande'nin giderkenki gozlerinde hissettigim heyecanini ben de bir anda yazini okuyunca yaninizdaymisim gibi yasadim, kucuk bir isinlanma ani ishte.. elinizi tuttum var gucumle, sarıldım soyle uzuncana sana..
    guzel gunler geliyor.. pazar gunku kutlama icin kucak dolusu sevgiler..

    ReplyDelete
  3. O Leyla nin yaptıgı herneyse Nehir'in dikkatlice izleme haline bayildim...soyle yanaklarindan tutup icime cekesim geldi...Ve yesil bu kadar mi yakisir...

    Leyla cigima hosgeldin diyorum...Pazar gunu saatini tutturabilirsek baglanip hediyelerini acisini seyrtemek isterim acikcasi...

    Bu arada BTW diye bir sey post etmissin burada gorunmuyor...ilk iki satirini gordum gerisini merak ettim dogrusu...

    Televizyon dizilerinde dizi bitince yazilardan hemen sonra bir sonraki haftadan goruntuler verirler ya...ay ne dedi ne oldu diye kursaginda kalir ...aynen oyle oldum...

    Hepinize iyi hafta sonlari diliyorum...Hersey gonlunuzce olsun...
    Hepinizi opuyorum...

    ReplyDelete
  4. Gozun aydin Zeynep'cim,
    Gecen cumartesi Nehir Skype'de Leyla'yi gordugunde yuzunde guller acmisti. Simdi kavusma anindaki tepkiside aynen oyle. Leyla'nin orada olacagi sure hem senin icin hem de Nehir icin guzel bir doping olacak.
    Guzel bir haftasonu ve parti dilegiyle...

    Aysen P.

    ReplyDelete
  5. Sevgili Zeynep & Mahmut ve Nehir'cik!

    Gozunuz aydin! Leyla hepinize simdi ilac gibi gelecektir..Pozitif moralin ve dunyanin her yerinden gelen yuzlerce duanin etkisi, mucizeler yaratmaya devam edecek , bakin goreceksiniz...
    Bu arada,kizlarin- "a day at the lab"- konulu!:) fotolarina da bayildim..

    Birisi size Pazar gunune kadar "Crash tehcnology course" verse cok yerinde olur; Skype'a baglanip nasil "conference call" yapildigini n'ooolur ogrenelim, Mark ile partiye!! katilmayi cok isteriz:)) Tabii ki stres yapmayin:O))biz ne de olsa yabanci degiliz..baska zaman da konusuruz..

    Simdiden size iyi eglenceler, hediye acmacalar..

    Hande'ye helal olsun!! Ikiniz de hos gitmis, hos gelmis olun..

    Sandra

    ReplyDelete
  6. Canlar ne mutlu berabersiniz. zeynep'ciğim inan kendi kızıma kavuşmuşum , sevdiklerimle buluşmuşum gibi içim neşeyle doldu. Keyfini çıkartın birbirinizin. Fotoğraflar da bir harika, iyi eğlenceler ve kocaman öpücükler. nergis

    ReplyDelete
  7. Nehir saglikli ve mutlu ! Nehir cok saglikli ve cok mutlu !! Hep inanarak, hep kendimce dua ederek dusunuyorum bu cumleyi ve ilk defa Leyla'nin cektigi bu fotografta bunun ne kadar dogru oldugunu acikca gorebiliyorum ... inanilmaz bir ifade var bakisinda; ablasina "iyi ki geldin" diyor; Hande'ye "iyi ki kavusturdun bizi" diyor; aileye "bakin ne kadar mutlu oldum" diyor ve isildiyor sevincten ... Allah bozmasin bu guzellikleri, bundan sonrasi her gecen gun cok daha mutlu, cok daha keyifli, cok daha olumlu gelismelerle dolu olsun ... o kadar hissettimki icimde su anki mutlulugunuzu ... Masallah, masallah, masallah !!

    Zeynep'cim ne olur Hande'nin sana orada destek olmasina izin ver; firsat buldukca yat, uyu ... ruhsal oldugu kadar fiziksel guce de ihtiyacin olacak onumuzdeki gunlerde ... onlarin geri donme gunu geldiginde birarada oldugunuz saatler kadar, ayri oldugun, dinlendigin saatlerden de gucune guc katmis ol ...

    Fotograflari sevdiginize cok sevindim. Dilini cikardigi fotografi da cerceveledim, degistirebilirsin istersen; kendini biraz "down" hissettiginde kafani cevirip sana dilini cikarmis bir Leyla gorunce gulumsersin diye dusundum.

    Hande'cim aklina saglik, ne guzel dusundun bu bulusmayi ve bulusturmayi. Zeynep'cigimize cok iyi geleceksin ! Bol bol fotograf cekin, e mi ?

    Mahmut'cum yav, sana da Allah kolaylik versin, ayni evde 4 kadin ! Isin zor ... kacacak kahve yok, mac yok (maclarda da is yok), seminerlerin yogunlugunu artir belki de ...

    Mutluluk rutininiz olsun ! Cok guzel gunler diliyorum, cok cok opuyorum hepinizi.

    ReplyDelete