Sunday, March 8, 2009

Yine Bir Yarını Beklerken



Sabah tahin pekmezli kahvaltı ve SKYPElerden sonra, ama Leyla ile değil, Mahmut'un Adana'dan çocukluk arkadaşı, karısı ve 14 aylık kızlarıyla buluştuk, öğlen. Bize çok yakın ama hiç gitmediğimiz bir yerde yemek yedik. Hava çok sıcaktı. Dönüşte, araba 74 diyordu ama bizce 85 falandı, güneş etkisi.

Nehir benim kucağımda uyuya kalmıştı yemeğin sonunda, eve gelince de hepimiz devam ettik uyumaya.

Yarın sabahki randevu saat 10da, ve Nehir aç olmalı diye bugün geç yemek yemek, ve biraz da geç yatabilmek istiyorduk. Uyandıktan sonra Whole Foods'a gittik. Akşam için balık aldık, derken yeni bir çukulata buldum, içinde mantar olan! Daha önce Feride göndermişti, bu kez de sever inşallah Nehir. Nehir kendine wipe aldı. kayısı istedi. Sonra paketinden tanıyıp, kuru erik aldı.

Eve geldiğimizde wipe paketine "hediye" dedi, ve sanki o bir hediyeymiş gibi açtık, "Aaa, sürpriz, içinden popo bezi çıktı" diye espri yaptık. ki yaşına gelirken büyüdüğünü, çok daha fazla şey anladığını, anlattığını görmek çok güzel. Bir yandan güzel bir humour gelişiyor. Kendiyle dalga geçebiliyor. Leyla'da da hep olan ve çok sevdiğim bir huy bu.

Ve keyfi oldukça yerinde, iştahı da. Tam toparlıyor iken, bakalım radyoterapi nasıl etkileyecek. Belki de çok kötü olmaz. Bakalım, göreceğiz.

Bugün sıcaktan bunalmışken, yaz gözümüzde büyüdü. Benim de içimden düşündüğümü, Mahmut dışından söyledi, "yazın TR'ye dönsek". İkimizin de biraz enerjisi azaldı, sıcak başlayınca daha zor olacağını biliyoruz. Ama aşı programından sıcak nedeniyle çıkamayız. %30'da olduğumuzu henüz bilmiyoruz.

Tüm Houston ne yapıyorsa, biz de yapacağız.

Dün Ilgın'lar geldi. Onlar için de yeni bir başlangıç sayılır. Bugün onunla şakalaşırken, "Yaw, Adana'nın yaylaları var, yok mu buranın bir yaylası, çıkalım" deyince, Ilgın da "Buranın yaylası AC (air condition)" dedi. Evte, yazın evdeki oyunlar önem kazanacak. Aslında bakın doğumgünü bile denk düştü. Oyuncaklar yaz için daha önem kazandı. Bu eve taşınıncaya kadar doğru düzgün oynamıyordu bile. Yeni yaptığım düzenle, o da daha rahat alıp, oynuyor.

Bir tane baba okumuştum, "kemoterapi ve ameliyat sonrası çocuğum gayet iyi, transplant şart mı" diye sormuştu forumların birinde. Ben de "Adama bak, ne sanıyor" demiştim. Ama şimdi ona da relate edebiliyorum. iyi görürken çocuğunuzu, o kadar toxicating bir sürece sokmak sıkıntılı. Köylüoğlu da (NB geçirmiş Türk Aile), "Transplant sıkıntılı" demişti.

Tamam sırayla. yarın radyoterapi başlıyor. Hala Nehir'e kilo aldırma çabamız sürüyor. Akşamki balığı, wholewheat tortilla içerisinde yaptı baba. Nehir bu sabahtan beri banyoda oynamak istiyordu. Eve gelince banyo yaptı, dressing change de oldu. Aslında, nasıl oluyor bilmiyorum ama banyo sırasında central line ıslanmasın diye üzerine yapıştırdığımız koruyucuya rağmen (çıkarırken acıtıyor), sonrasındaki dressing change e de rağmen, hala banyo yapmak istiyor. Tatlı kızım benim.

Bu arada buradaki saatler bir saat ileri alınmış. Tevekkeli değil, sabah Mete'ler saat 11.00'de "Biz geldik" diye aramışlardı. Biz de neden erken gitmişler, 11.30, 12.00 de buluşacaktık demiştik.

Günümüz sıcak, telaşsız, uykulu, ve güzeldi.

Fotoğraflar öğlen buluştuğumuz yerden. Avrupa mimarisine benzetmişler. Sempatik olmuş. Ama tabi nerede Roma Çeşmesi. Derken iki fotoğraf ekleyemedim bir türlü...çeşme is missing.

Not: Kadınlar Günüymüş, unutmuşum. Küçük Kadınlarımın kadınlar gününü kutlayayım ben bu yıl. İkisi de oldukça zorlu ve onları büyüten bir yıl geçiriyorlar.

6 comments:

  1. Sabah gene "post makinesinin" azizligine ugradigimdan, ayni seyleri bir daha yazamayacagim...Degistiriyorum...

    Havanin isinmasi simdiden sizi dusundurmeye basladi ise -ki Mahmut'un Adana tecrubesinden daha fazla beter olmaz herhelde-, yazin bayagi bunalacaksiniz demektir. Ama, Turkiye'ye donme isi ne kadar dusunulebilir bilemedim acikcasi...Bir suru programa angaje olmus olacaksiniz herhalde.Aama siz bilirsiniz tabi ki genede...Ayrica yazin Istanbul'de pek cekilir olmuyor biliyorsunuz.

    Bu istem disi gelisen ara ile birlikte, extra kar taili ile uzatilmis, somestr tatiliniz bitiyor da bugun okulda yeni donem basliyormus gibi hissediyorum...

    Nehircigimin, yeni donemde de karnesinin yildizli pekiyilerle dolu olacagina ianacim sonsuz. Ama, aile calismasi olarak size dusen gorevlerin, sizi cok yormamasini diliyorum. Nehircigim bomba gibi, de siz biraz yoruldunuz diye soyluyorum. Daha simdiden sicak, micak :)

    Sana yeni yayin doneminde, Nehircigime yeni okul doneminde, Mahmutcuguma da house keeping gorevlerinizde basarilar ve kolayliklar dilerim...

    Nehircigim SAGLIKLI VE MUTLU, hepiniz sevgiyle kalin...

    ReplyDelete
  2. ARKADASLAR BEKLEYEMEYECEGİM....EMINIM ZEYNEP DAHA GUZEL ANLATIR AMA, MIBG TERTEMIZ CIKMIS...KEMIKTEDE HICBIR YERDE BIR SEY YOKMUS...


    Beni Hala Zeynep aradi, onu da Sevgi teyze aramis. Zeynep Radyoterapi arasinda arayip haberi vermis...Ben de duyar duymaz size yaziyorum...Eminim heyecanla bekliyordunuz, detaylar yarin Zeynep'de...

    Nehir saglikli ve mutlu...YASASINNNN....

    ReplyDelete
  3. Bugunun en guzel haberi buydu. Cok tesekkurler Nurgun!!!!!

    Sabahtan beri sokaklardaydim. Bilgisayar basina simdi oturabildim. Ama oturur oturmaz da harika haberi aldim.

    Zeynep'cim Nehir'imin golleri artiyor, bu mac sifira karsi bol skorlu bitecek haberiniz olsun!!!! Kupayi hazirlayin kizima!!!!!!

    Sicak falan idare edeceksiniz artik. Dedigin gibi Houston'da dogup, buyuyenler, yasayanlar ne yapiyorsa siz de onu yapacaksiniz. Seneye yaza caniniz nereyi isterse oraya gidersiniz. Bu yaz Houston fatihi olacaksiniz careler yok!! Sicak simdi kotu geliyor ama emin ol bir sure sonra alisirsiniz. Zaten Ilgin da soylemis AC hayat kurtarir merak etme.

    Canim ben yarin aksam uzeri annenlere ugrayacagim. Hem Leyla ile biraz sohbet etmek icin hem de evrak ile ilgili eksik birsey var mi diye. Benden istedigin birsey varsa e-mail lutfen.

    Nehir'imi kokla benim icin. Mahmut'un da ellerine saglik balik durum falan...

    Kendinize iyi bakin..

    ReplyDelete
  4. Harika, bunu duymak super oldu ! Butun gun dusundum Sevgi Teyze'yi bir arasam mi diye ama elim gitmedi bir turlu, rahatsiz etmek de istemedim merakli merakli sorarak ...

    Hadi hayirlisi Zeynep'cim, bunlari sirasiyla halledin de bosver sicaklari dert etmeyin. Erkenden uyanir, parklara kosar, sicak oglen saatlerinde uzun siestalar yaparsiniz Nehir'cik de size uyum saglarsa ... Adana'da annemler de oyle yapiyor.

    Nurgun'cum bu mujde icin cok tesekkurler, sabah bakalim Zeynep neler anlatacak. Herkese iyi geceler !
    Bilge

    Not: Fotograflar beni aldi Mobile, Tampa gunlerine goturdu ... ne kadar hos ve huzurlu gorunuyor bahceniz ... Nehir'cigime annesinin sapkasi da kendi pembe sapkasi kadar yakismis, maasallah !!!

    ReplyDelete
  5. SÜPER HABER,SEVGİLİ NURGÜN NE İYİ ETTİN DE HEMENCECİK HABERDAR ETTİN BİZLERİ,SAĞOLASIN.NEHİR SAĞLIKLI VE MUTLU HEP DE ÖYLE OLACAK.ZEYNEP'CİĞİM DETAYLARI DA YARIN SENDEN OKURUZ .BU GECE HEPİMİZ HUZURLU,GÜZEL RÜYALARLA DOLU MIŞIL MISIL UYURUZ.İYİ GECELER,ÇOK ÖPÜCÜKLER.NERGİS

    ReplyDelete
  6. "Bekleyen derviş, muradına ermiş"!, Süper haber ve M A Ş A L L A H Nehir'ciğe...

    Sevgili Zeynep ve Mahmut sizin çabalarınızla Nehir'ciğin iyi haberlerini alıyoruz ve daha çok alacağımıza inanıyoruz. Bu gelişme ve gelecek iyi haberler sayesinde sıcak-mıcak artık sizi etkilemez. Sağlıklı ve mutlu Nehir'le, yazın size katılacak Leyla'nın da desteğiyle manzaralı yeni evinizde sıcak ama mutlu günler sizi bekliyor (AC'nın desteğini de yabana atmamak lazım tabii). Zeynep'ciğim iyi ve yeni haberleri bir de senin üslubundan "dinlemek" için merakla bekliyoruz...

    Ayrıca, Nurgün çok teşekkürler, bu mutlu haberi hemen paylaştığın için :)

    Öpücükler, sevgiler
    Ayda

    ReplyDelete