Friday, March 6, 2009

Beklemek




MIBGden haber yok, Mahmut takılmamamı söylese de, gerildim. Bahaneye bakıyorsun sen de diyebilirsiniz, Ama elimde değil, gerginliğe meyilli bir dönemdeyim.

Temiz çıkacağını biliyorum, ama yine de haber çıkmayınca...

Bugün kliniğe gittik, ben bir uğramak istedim, belki bir haber vardır diye. Her zaman konuştuğumuz hemşire, Marcelle yoktu, diğer hemşire ise onun kadar yardımcı olmadı. Marcelle olsa, Russell veya Erica'yı arar, sorardı. Ben de zorlamak istemedim, zorlayınca kötü haber çıkabilir diye.

Gelin görün ki, içim içimi yiyor.

Neyse bugüne döneyim.

Hava yine sıcaktı. Sabah SKYPEler bittiğinde, saat 11 olmuştu. kliniğe gidip, belgeleri aldık, with stamps. Yine Village'ye yemek yedik. Her restoranın da bir ritueli var. "İstanbul"a gitmedik, La Madeleine diye bir cafe'de, makarna yedik. Makarnanın yanındaki baget ekmeği daha çok sevdi. Biz de ekmek yemesin diye sakladık. Yutar mı, "Anne, sorsana ablaya, daha" diyordu.

Ben orada yediğimizde, birkaç dükkan da geziyorum. Bunu da öğrendiğinin farkında değilim, bugün Nehir hemen, "gezelim" dedi, bu kez onun için gezdik. Gymboree'ye girdik, pantalon askısı soralım diye, hatun giysileri seviyor, çıkmak istemedi! Çıktığımızda, "Buraya girelim" diye işaret ediyordu.

Çıkışta konsolosluğa gittik, hem evrak için, hem de meğer pasaportlarımızın da süreleri bitiyormuş. Bu ara "extension of stay" için başvuracağız. Nehir de geldi bu kez. Ve konsolosluğu gezdi, herkes Türkçe konuşuyor, ilginç oldu onun için. Nehir'e ilginç gelebilecek kitapları, broşürleri gösteriyorlardı. Bir tanesi de Lozan Antlaşması. Parantez içinde, bunu kendi seçti. Nehir eski bir haritayı görüp, "Buradan köprüyü geçeceksin" diye tarife başladı.

Konsolosluktan sonra ise, Nursen Teyze'lere, "yaşasın" sesleri içinde, ikinci kez börek yemeğe gittik. Ve Nehir'cim, börek yedikten sonra, bir ilk yaparak, Nursen Teyzesiyle parka gitti! Nursen'in yumuşaklığını ve sevecenliğini bir kenara bırakırsak, kızımız büyüyor. Ya da kaç aydır bizi görmekten sıkılmış.

Akşam olmuştu çıktığımızda, arabada uyudu ve yatağına koyduk.

Foto açıklaması: Aslında çok poz poz ama Nehir'in ifadeleri çok güzel. İlkinde Nursen Teyzesi, tam fotoğraf çekilirken, "gül bakalım nehir" deyince, güldü gerçekten de. Bunu diş fırçalarken de yapıyor, "Nehir gül" diyorum, ha ha ha diye yüksek sesle gülüyor.

Bu arada fotoğraftaki yakışıklı çocuk, Murat Abi, Nursenlerin küçük oğlu, Nehir hiç kaçırır mı, "Abi abi" diye kucağına gitti, Murat'ın "Nasıl tutacağım?" 12 puanlık sorusu sonrasında. Daha da hoşu, güneşlenmiş (herkes 20lerinde güneşlenir ya) Murat Abinin kızarmış cildine dokunuyordu, rengini anlamaya çalışarak! Yalnız, gittiğimizde güneşlenen Murat'ı görüp, "Abi ne yapıyor" diye sorunca...es geçtim...Nehir'cim seni beyaz cildin "cool" olduğuna inandırarak büyüteceğim!

İkinci fotoda da Nehir'in ifadesi çok güzel. Fotoşopla bizi kesebilsem keserdim. Altalta estetik olmadı!

Ve Not: Bilge hediyenin paket kağıdına bayılarak açmıştı Nehir. Hemen de oynamıştık. Bugün de Arzu, harika bir alphabet göndermiş. Hemen yapıştırdık. En çok da mesaja bayıldım. "Harflerle başlayan bu yolda üniversite diplomalarını görelim".

Aslında college drop out'a bile razıyım. Şaka. Bir gün kızıma "Yüreğinin götürdüğü yere git" diyebilirim belki.

Cumartesi sabahı: Aaa, post etmeden yatmışım, neyseki otomatik save edip duruyor!

2 comments:

  1. Ehh kadin 2 yasinda da kadindir ve alisverisi sever!!!! Nehir'cigim de kendini bundan sonraki doneme hazirliyor. "Anne bu cok guzel, alalim lutfen!!!!" , daha sonra da "sevgilim bu cok guzel, alalaim lutfen!!!!" . Sakin idealist, her isini kendi basina yapan birini yetistirmeye calistigini soyleme, engellerim Zeynep'cim. Nehir'cigim, bir eli yagda bir eli balda bir kiz olacak. Caninin cektigi gibi naz yapacak ve once bizler sonra da sevgililer ya da baska bir degisle sansli kisi/ler butun bu nazini seve seve cekecegiz kizimin. Yani uzgunum ama prenses olacak o!!!! Hem de en alasindan!!!!

    MIBG gelecek hem de cok iyi gelecek Zeynep'cim ama biraz sabir gerekli, biraz beklemek. Hepimiz cok iyi bir sonuc gelecegini biliyoruz ama gozlerimizle raporu gormek icin biraz beklememiz gerekli. Sabir lazim, biliyorum icinden "oradan soylemek kolay" diyorsun, haklisin... Ama sabrin sonu selamettir. Cok iyi gelecek sonuc, tertemiz Nehircigim!! Nehir saglikli ve mutlu!!!!

    Vallahi afiyet olsun, borekler, makarnalar!!! Nedir kilo durumlari?? Yaramistir eminim Nehir'ime yedigi her lokma. Her lokmasi saglik olsun kizima.

    Cok sevindim Nursen Teyze ile tanistigima, artik merak etmeye baslamistim. Darisi haftaya Nurgun'un basina :) . Cok heyecanli bir toplanti olacak. Sayende cok guzel dostluklar kurulacak gibi gozukuyor. Cok uzun zamandir taniyormusum gibi hissettigim bir suru insani ilk defa gorecegim. 40 yillik hayatimda sanirim ilk defa olacak boyle birsey...

    Hadi bende yatiyorum artik, size guzel bir ogleden sonra!!!!!!!

    Kendinize iyi bakin!!

    ReplyDelete
  2. Internetle olan bas belasi iliskim su siralar bir turlu duzelemediginden, ancak simdi okuyabildim mesajlarinizi...Fotograflar cok iyi geldi, hem bizimkileri gormus oldum, hemde sizleri...Arakesitte de cok neseli bir Nehir...Daha ne olsun...Neseniz daim olsun....

    Bosver MIBG sonuclari de gec geliversin Zeynepcigim, nasil olsa cok iyi gelecek...Nehirin yuzunde, bir isi basarmis olmanin verdigi gurur var, inan tertemiz gelecek her tarafi sekerimizin...

    Nehircigim cuval giyse yakisacak tipte, herkes farketmistir herhalde...O kafa, o boy pos, birde isin icinde zevk de olunca, sahane bir kiz olacak sonucta buyuyunce...Bizde onu gururla seyredecegiz buyurken, ablasi ile birlikte, kiyafet kavgalari yaparken -belki de- de gulup eglenecegiz...

    Handecigim valla bende heyecan ile bekliyorum, hatta hediyelerimi bile aldim bugun, seytan dedi ki git ver. Ama, cok dusunmuyorum ustunde, cunku ne zaman bir seyi cok hevesle beklesem, bir sey cikar...Nitekim de oyle oldu...O gun mercanin okulunda veli toplantısı varmis...Ama neyseki, biz gec bulusacagiz rahat rahat yetisirim. Sadece sinif ogretmenini gorsem yeter, gerisini sonra da gorurum nasil olsa...

    Fakat Zeynep ne guzel soylemissin, ona dunyalari vermek istiyorum diye...Aynen oyle, daha almak istedigim oyle cok sey var ki, artik gelince tutacagiz elinden, ne istersin, onu mu bunu mu, hepsini mi? Peki seklinde gezecegiz...Dunyanin en simarik kizi yapacagiz, biz terbiyesini siz dusunun...

    Kendine haksizlik etme, ikinci fotograftai kizina oyle yumusak ve gururla bakmissin ki, fotoshoplasan yazik ederdin...Keza Mahmut da oyle, sizi boyle nesli gorunce bizim kafalarimizdaki resimlerde daha netlesiyor ve saglik, mutluluk mesajlarimiz daha kolay iletiliyor bence...

    Konsolosluk işlerinin hallolmasina cok sevidim, simdi zor ve yavas bir surec de burada baslayacak, ama en azindan sonucu cok etkileyecegi icin, ugrasmaya degecek...

    Her sey icin, hadi hayirlisi....

    ReplyDelete