Saturday, March 14, 2009

HIP HIP HURRAY!





Bu sabah, Nehir "ben de beğendim çok" diye uyandı. Bu, "Anne, peyniir!!!", ya da, "Anneee, kalk, kalk!!!" a göre çok daha peaceful oldu. Gece de Nehir'den az sonra yatmış ve dinlenmiş uyanınca, doğrusu güne çok iyi başladık. Bir yere yetişme derdi olmadan hem de.

Baba biraz daha uyudu. Biz kahvaltı ettik. Bu ara zeytin yer oldu. Çekirdeklerini arada yutuyor, arada çıkarıyor. Kahvaltıdan biraz sonra İstanbul bağlantımız gerçekleşti. Neyseki baba da uyanmıştı!

ÇOK DÜŞÜNCELİ, ÇOK İÇTEN....HARİKA BİR TOPLANTI İDİ.

Başta, bir parça teknoloji sorunu vardı sanırım ama, sonra bir de perdeyi görünce, kendimi tam deplasmandaki milli futbolcular gibi hissettim. Hani, Avrupa maçları büyük ekrandan seyredilir ya. Umarım kameraya çekmişsinizdir. Aslında toplu bir fotoğraf çektirmemişseniz aşkolsun diyeceğim. AYDO varsa, buraya ekler misin!!!!

Bugün sizin gününüzdü.

Nehir ne kadar algılayabildi bilmiyorum. Bağlantı kurulunca, "anneanne" diyordu, alıştı ya, Leyla'yı, anneanneyi ve dedeyi görmeye en çok. Leyla'yı gördüğünde çok mutlu oldu. Pastada şaşırdı, aslında bir an yüzü bayağı bir buruştu. İlk günlerde, bilgisayardaki fotoğraflara da bakınca kaçıyordu ya keyfi. Sonra toparladı ama.

Bugün, "Leylaa, gel oynayalım" diyordu.

Aslında benim merak ettiğim, siz ne yaptınız?

Umarım birlikte güzel sohbet etmiş, iyi zaman geçirmişsinizdir.

Biz sizinle birlikte olduktan sonra, dinlenmişlik ve keyif içinde, hiç gitmediğimiz bir mağazaya gittik. Aslında benim niyetim, dört aydır, non-stop giydiğim Birkenstocklardan (Nurgüncüm, yaptığım en iyi alıverişti), yazlık bir çift almaktı. Bu kez hastaneye giderken, odada ayrı bir ayakkabı, yine rahat giymek istiyorum, biz de hijyeni arttıracağız. Sonrası da yaz zaten.

Neyse, bu mağazanın önünden Austin'de geçmiş, içerisine girmemiştim. "Whole Earth Provision Co."...çok güzel, bizim tarz "whole" olunca, bu da çok uygun bir yermiş meğer. Bayağı zaman geçirdik. Feride'cim, senin getirdiğin bülbül sesi çıkaran kuşlardan vardı...diğer kuşlarla beraber. Neyse, dışarıda sağanak yağmur da yağdığı için, içeride zaman geçirdik bayağı. Nehir'e çıkarken, kurulup, ayakları üzerinde giden, minik bir civciv aldık. Bu oyuncağı çocukluğunuzdan hatırlayabilirsiniz. Ve kaleidescope...bayılırım ve bu "tin".

Çıkışta, bu kez, "Turquoise" a gittik. Hastaneye yatmıza az kalmışken, dışarıda zaman geçirmek istiyoruz. Nehir yine çorba, pide yedi. Ben, Nehir sever diye mantı istedim, ama yemedi...Çıkışta Nehir uyudu. Eve gelince de uykuya devam etti. Mahmut, arkadaşı Mete ile buluştu, fundraising için konuştular. Bu arada, Nursen gelmişti. Funda Hanım'ın gönderdiği, tırtılla oynadık! Teşekkür ediyoruz. Derken, Mete'lerle, akşam için bizim ilk kez gittiğimiz bir Türk restoranına gittik. Empire Grill. Ben Nehir'i alıp gittim, orada buluştuk. Girer girmez, tam İstanbul'daki kebapçı kokusu dikkatimi çekti. Etlerin iyi olabilceğine bir işaretti. Güzeldi gerçekten. Nehir, kabak mücveri yedi.

Nehir dönüşte uyumadı arabada. İyi de oldu, baktrim ve flush yaptık.

Güzel olmayan bir havada bu kez güzel bir gün geçirdik. Leyla'cığımın gelmesine az kaldı. Hande, ablanın sana yaptığı sürpriz çok güzeldi. Kızım Leyla, Nehir'in kırk yaş partisi senden. Vice versa. Yani Nehir'cim sen de ablan için yap e mi.

İSTANBUL!!!!!!!!!! H A R İ K A İ D İ N İ Z B U G Ü N. SİZİ ÇOK SEVİYORUM.

6 comments:

  1. Gunaydin Istanbul, Iyi Uykular Houston !

    Herseyden once sizinle canli baglanmak, Nehir'in danslarini izlemek; Barney sarkisinda yuzunun ifadesini gormek superdi ! Leylayi gorunce de Nehir'cigin gozleri parlamis, ben fotograf cekiyordum kacirmisim o ani ... Ve onun kadar Zeynep'cim seni ve Mahmut'u mutlu etmis olmak ekipteki herkesin amaciydi ki basardigimizi gosteren seyler yazmissin. Bir kotu haber, fotograf isini ben ustlenmistim ve bir dolu guzel animiz oldu ama toplu bir fotograf cektirmedik :( Ama sana cd'sini gonderecegim, an an yasayacaksiniz tum organizasyonu.

    Cocuklar bekledigimden daha cok eglendiler, hele Leyla - Demir - Sarp uclusu son anina kadar kostular zipladilar, hic durmadilar ...

    Benim gordugum kadariyla guzel bir isbirligi oldu ve epeyce sohbet etti herkes. Ben tipik halimle elimde kamera katilanlarin pesinde dolasmaktan sohbette biraz eksik kaldim, insallah kimseye ayip etmedim ... bahane olsun, bizde bir daha toplanalim Hande donunce, hem bize uzun uzun yaptiklarinizi anlatir ... bir de unutmayalim toplu bir fotograf cekelim.

    Nurgun'un, "Nusen Teyze"'nin, Aydonat'in akraba oldugunu yazilardan anlayamamistim, dun ogrendim ... hatta Nurgun'un esine yanlislikla damat dedim; ama bunun sayesinde cok guzel gulen bir fotografi oldu. Nurgun'cum, bir sekilde Adana'ya uzanan aileler cok iyidir, cok da seker bir aileye gelin gitmissin. Gonulden Adana'li oldugum icin takim taraftari gibi oluyorum duyunca birilerinin orayla alakasini ...

    Ben bugun Hala Zeynep'e birkac fotograf gonderirim, belki icinden guzel birseyler bulur koyarsiniz blog'a ... Nene'nin size el salladigi bir fotograf var mesela, ben cok sevdim. Pastanin uflendigi an olabilir ... uzulme malzeme cok.

    Biz aramizda birkac yazisacagiz gerci ama herkese tekrar cok tesekkurler ! Sizlerle tanismak; Bayazit ve Atan ailelerine guzel bir aksamustu yasatmis olmak, kendi cocuklarimizin da bir arada keyif icinde oynadiklarini gormus olmak cok ama cok guzeldi ... ben gunun heyecanindan gece 2ye kadar uyuyamadim, hatta bir ara kendi kendime Barney'nin sarkisini mirildandigimi farkettim.

    Havaniz duzeliyor, baktim simdi, yarindan itibaren alistiginiz sicaklar geri donuyor. Parklarda keyfe devam ... insallah bu haftaki seanslariniz da kolay ve sorunsuz gecsin Zeynep'cim.

    Cok gevezelik ettim ama hala dunun heyecanini atamadim uzerimden, yazsam yazacam daha, ama susuyor ve cok guzel bir gune uyanmanizi diliyorum.

    Bilge

    ReplyDelete
  2. Herkese merhabalar,

    Zeynepcigim aslinda senin de olman gereken bir toplanti sensiz nasil olursa oyle oldu...

    Soyle ki; herkes birbirine önce kendisini tanitarak basladi, boylelikle ismi olanlarin artik kafamda cismi de oldu. Mesela Bilge'nin gulen mavi gozleri ilk aklima kazinan...Daha sonra ki soru da seni ne vesile ile taniyor oldugumuzdu ki, boylelikle de aradaki eksik baglantilar tamamlandi.

    Bir anlamda, romandaki kahramalarin tam anlamiyla yerine oturmasi gibiydi ve sira katili bulmaya geldi. Ki, acikcasi, ben Mahmut'dan supheleniyorum:-) Orada, arkada, suspicious bir bicimde kendini gizleyerek oturmasi, cok manidar geldi bana...

    Saka bir yana, benim ,icin cok guzel oldu. Bir kere Nehircigimi senin Bloga koydugun video disinda hic gormemistim, dun hem dans ederken, hem de sahane pembe sapkasi ile dans ederken gordum bu bile yeterdi...Herkes cok sicak ve cok ictendi, bu anlamda hic sasirmadim, Blog yazismalari bir sekilde fikir vermisti zaten bana, tahmin ettigim gibi de oldu. Senin de oldugun bir zamanda tekrarlamayi cok isterim bu toplantiyi. Sizin bahce partisi artik farz oldu, Turkiye'ye donuste ona gore...

    Cocuklar cok eglendi, onlarin bu yerden, zamandan, kimlikten, gecmisten bagimsiz hemen kaynasivermeleri ne harika. Biz bu duygumuzu ne zaman kaybediyoruz acaba? Herkesin yanina geliveren bir cocuk vardi, cok hostu, ama en hosu da cocuklarin Nehir orada olmadan, nasil bir dogum gunu olacagini sorgulamalari idi ki, baktim sadece Pelin degilmis, bir suru cocuk da ayni soruyu soruyordu. Tabi kameraya konusmak konusunda, benimkilerin cekingenligi, digerlerinde pek olmasa da, yine de bir tutukluk oldu, belki sizin acinizdan biraz can sıkıcı olustur, ama biz cok eglendik...

    Seni ve Mahmutu gormus olmak da cok iyi geldi bana, kimse aglamadi, biraz gozler sulanir gibi oldu ama akan damla olmadi. En azindan ben gormedim...Buda iyiye isaretdi, herkes mutluydu, Nehircigim saglikliydi, tum cocuklar Nehircigim sayesinde cok eglendi ve tum iyi dilekler ve enerjiler boyle bir ortamda ucustu, kizimizin yanagina kondu...

    Ozetle, herkesle tanistigim icin cok sevindim, herkesin oraya gelip bu ise gonlunu koymasina cok cok tesekkurler...Bilge, Hande, Aysen, Gulnur, Ayda, Ozgecan, Gozdem, ve adini hatirlayamadiklarim, artik yazisirken daha guzel canlandiracagim sizleri kafamda...

    Nehircigim, bu senin sayende gerceklesitirilen toplantilarin ilki olup, her sene, bir sekilde senin de katilman gereken toplantilar haline gelebilir...Simdiden hazirlikli ol, anneeee, gene bu kadinlarla birlikte olmak zorunda miyim diyecegin gunlere...

    Nehir saglikli ve mutlu...Ee bizde oyle...Oyleyse, ''Houston, we don't have a problem!!!''

    ReplyDelete
  3. Bilgecim, fotoğraflar çok güzel (senin bulunduğun bir ortam, zaten fotosuz kalmazdı, endişem yersizmiş), iki taneden sonra yavaşladı, sonra yine ekleyeceğim!!

    ReplyDelete
  4. Zeynep'ciğim ve sevgili dostlar

    İtiraf ediyorum; bu benim katıldığım İLK çocuklu doğum günü partisiydi! Nasıl davranmam gerektiğini pek bilmesem de sizlerin sayesinde idare ettim gibi geldi. Nurgün'üne katılıyorum, artık roman kahramanlarının bir yüzü var, üstelik burada samimi bir şekilde yazışırken aslında tanışmamış olmak garipti. Sizleri görmek, Nehir'in Leyla'yı görünce gözlerinin içinin gülmesi, hoşuna gidip el çırpması hepimizin içine işledi ve çok sevindirdi. Bu arada seni ve Mahmut'un da formunuzda (başka kelime bulamadım, idare et) olması içimizi rahatlattı.

    Zeynep'ciğim haberin olsun, Hande dönünce biz tekrar buluşacağız :) Senin yokluğun tabii ki hissedilecek ama Hande sayesinde sana biraz yaklaşacağız... Yalnız çocuklu parti yaparsak bu sefer ben de kedim "gripin"le katılmayı düşünüyorum, olur mu :))

    Öpücükler, sevgiler
    Ayda

    ReplyDelete
  5. Zeynep'cim, cumartesi ile ilgili hersey yazilmis cizilmis. Tabi herkes normal saatlerde yasiyor benim gibi gece yarilarina kalan yok!!! Benim icinde oldukca guzel bir ogleden sonra oldu. Ama bir itirafta bulunmam lazim!! Pastayi ben yapmadim, Orhan pastanesi yapti. Kisi sayisi bu kadar cok olunca elimdeki kek kaliplari malesef yetersiz kaldi. Daha dogrusu ben yapacagim pasta yetmezse diye endise duydum ve ismarlamaya karar verdim. Ama endisem yersizmis, yapsam idare edermisiz. Neyse bana da tecrube oldu. Bir daha ki sefere korkmayacagim!!!! :)

    Pinar Ataberk bir konferans icin Turkiye'deydi persembe gununden beri. Bugun konferansi bitti ve Arzu Unal onu otelinden aldi, Sali gunune kadar Arzu'da kalacak. Oglenden beri onlarla beraberiz. Aksam yemegini de kocalarla birlikte Arzu'da yedik. Yarin da Arzu ve Aysen izin aldilar, kizlar gunu yapacagiz. Herkesin size kocaman selam ve sevgilerini gonderiyorum.

    Hepinizi cok opuyorum.. Kendinize iyi bakin!!!

    ReplyDelete
  6. Blogu okumak gerçekten son zamanlarda acaip keyifli olmaya başladı :))

    Bazen şu kızların arasına dalıp anlatmaya başlıyayım, duygularımız söyliyeyim diyorum ama tabi ki sonra vazgeçiyorum..

    Hoşuma gidenler Bilge'nin genel akrabalar hakkındaki yorumlar :))..Özellikle Damat Oğuz ...

    Nurgün'ün acaba kimse ağlıyor mu dedektifliği :))

    Hande'nin pasta konusunda ne kadar gel git içersinde düşünceler yaşadığı :))

    Hepsi çok hoş gerçekten çok güzel ...herkesin yüzü gülmeye başladı..

    Herşey çok güzel olacak..

    Sevgiler,

    Aydo..

    ReplyDelete