Tuesday, June 22, 2010

Sakin Bir Gün: "Güzel"

Bugünü çok sakin geçirdik. Ne çok özlemişiz, sıradan günleri.

Sabah kahvaltı için dışarı çıktık. Baba odada/evde kaldı, çamaşır yıkama işini gönüllü üstlendi.

Biz kızlar, yakındaki "diner"a gittik. Daha önce Mark ile gitmiştik. Bu kez Leyla'yı götürelim istedim. Hem de haftaiçi kolayca yer bulduk. Kızlar (!) keyifli kahvaltı ettikten sonra odaya döndük. Bir de ne göreyim, televizyonda dünya kupası maçı!! Ha ha, gönüllülügün nedeni belli oldu tabi.

Biraz dinlendikten sonra hastaneye sadece "meşguliyet" terapisi için gittik. Baba ise yine odadaydı...

Ben ise bugün bir ilk olarak, Leyla ve Nehir'i meşguliyet terapisinde yalnız bıraktım!!! Yalnız derken, ben bekleme odasında, seslerini duyar durumda idim. Yarım saat süren "şen" seslerden sonra, Nehir'in ağlama sesi yükseldi içeriden. Önce, gideyim dedim, sonra, bekleyeyim, acaba ben olmadan, ya da babası, kendi kendine sakinleşebilecek mi diye...Sustu!! Bu çok önemli bir adım Nehir için. Kendi başına kalabilmesi, kendini sakinleştirebilmesi. Derken, Laura, Nehir ve Leyla belirdiler. Laura, Nehir ağlayınca, susarsa, anneye gidebileceklerini söylemiş.

Nehir'im büyüyor. Yabancı biriyle, ilişki kurup, İngilizce üzerinden anlaşıyor. Tabi, Leyla faktörü çok önemli, ama çok mutlu oldum.

Yorumlar üzerine ne zamandır yazamıyorum. Handecim! Seni çok özledik! Haberin olsun. Koçluk deneyimini dört gözle bekliyorum. Yalnız Gamze ve seni yanyana düşününce, Gamze'nin yumuşak yaklaşımı yanında, senin rasyonel, "yapacak bir şey yok" diyerek, "Eee, karar ver bak, zor değil, seçenekler bunlar" deuişini gülümseyerek hayal ediyorum!!! Ha ha ha. Doğrusu hizaya sokacağına eminim!! Yok yok, elini attığın her işte çok iyi olacağına eminim sevgili arkadaşım ama şöyle kahkahalı kızlar sohbetlerini özlediğimden takılmak istedim.

Dedim de. Sandracımla "pek yakında"ki doğumgünümü ve bugünkü "çamaşır" gününü bahane ederek, kadın kadına bir akşam çıkmayı umuyoruz, hem de kadınlar üzerine bir tiyatro oyunu izlemek için. Bakalım, gerçekleştirmek umuduyla.

RMH tatilköyünde bu akşam, önce yakındaki bir yerde alışveriş fırsatı vardı, 7-14 yaş için. Leyla, "Ben alışveriş yapmak istemiyorum" dedi. "Peki" deyiverdim. O yaş grubundan bir biz kaldık RMH'de.

Akşam ise çok yakında, özellikle küçük çocuklara yönelik bir jimnastik yerine gittik. Nehir takla attı, trambolinde zıpladı, denge aletinde yürüdü, top havuzunda oynadı, en sonunda teras katındaki oyun yerinde kaydıraktan kaydı, evcilik oynadı. Prenses tabağında pizza yedi. Çok eğlendi. Jimnsatikte ona yardım ettik ama istekli ve herkesin yaptıklarını yapmak istiyordu. Kısaca...maşallah!!!! RMH'ye döndüğümüzde, "Jimnastiğe yine gidelim mi" dedi. Zaten sahibiyle konuştuk bugün, arada gidebilmesi için. (Bugün hastanenin bize fizik tedavi için biçtiği rakamları görünce!!)

Veee Leyla da akşamüzeri katıldığı, "Christine ile Deli Bilim"de, periskop yaptıktan sonra, RMH'nin verdiği biletlerle, babisko ile WNBA Basketbol liginde New York maçına gitti, Madison Square Garden"da.

Evet, hastanesiz, telaşsız, eğlenceli bir gün geçirdik. Tüm bunları yazınca başlık yanlış olmuş, "Eğlenceli Bir Gün".

Biliyorum MRI i bekliyorsunuz, biz de, ama sormadım bugün!! Jinx!!

8 comments:

  1. Zeynepcim, bugun gene kucuk caplı bir turkish team (nergis,hande,ayda,zeynep ve ben) bulusması yaptık ve kulaklarınızı cınlattık. Herkes o kadar mutluydu ki, icinde bulundunuz kosullardan dolayı...Masallah, masallah, masallah...

    Zeynepcim, Gamze icin yazmissin ya, "...yumusak yaklasimi yanında..." diye, onu tanımıyorum ama, yazın bana hemen seni hatırlattı. Ben de dusununce, senin yumusak sesini de ne cok ozledigimi fark ettim...Insallah cabucak gelirsiniz de su bir turlu gidemedigimiz, asmali mescit yemegini yaparız...

    Nehir'deki muhtesem gelisimi okumak oyle icimi açıyor ki. Aferin kizima, sanki senin yazdıklarını okumuscasına, oyle guzel alısmıs ki bu hastalıkla yasamaya, ondan ogrenecek cok seyimiz var inanıyorum. Tabi Leylacıgımın olagandısı pozitif enerjisini de goz ardı etmiyorum. Kimbilir nasıl tetikliyordur Nehircigimi onunla yasamak.

    Once kızlarının ikisine de, sonra da sana/size kocaman bir MASALLAH. Bu guzel "eglenceli" gune SUKURLER OLSUN!

    MRI da cok guzel gelecek, hic birsey bu sihirli havanızı bozamayacak ictenlikle inanıyorum.

    ReplyDelete
  2. Eğlenceniz, keyfiniz bol olsun... MASALLAH!
    Bir cizik daha atmaya ramak kaldı... MASALLAH!
    Anne ve Baba'nın kendilerine de zaman ayırması "güzel".
    Her gününüz daha güzel olacak..
    NEHİR SAGLIKLI VE MUTLU, SAGLIKLI VE MUTLU AİLESİ İLE BİRLİKTE!!! MASALLAH!

    Sevgilerimle
    Yeşim

    ReplyDelete
  3. En kötü gününüz bu geçirdiğiniz gün gibi olsun. Bunu çoktaaaan hakettiniz, Tanrı biliyor.

    ReplyDelete
  4. Zeynep'çim,

    MR'a ne hacet, sizin NR'ınız var, Nehir Rezodans :) Nehirciğimin bütün göstergeleri maşallah hep pozitifi ve güzeli gösteriyor. MR sonucu bunu sadece resmiyete dökecek o kadar. Hepinize kocaman MAŞALLAH :)

    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  5. Zeynep Hanim,
    Nehir 'in attigi adimlari mutlulukla takip ediyorum. Bulundugu ortama uyum saglayip bir parcasi olmasi , istegi ... MASALLAH.
    Sizin de ongorulerinize ve yaklasiminiza hayranim .
    Nehir 'i ve sizi tanidikca daha farkli bir gozle bakar oldum olaylara .
    MRI 'i de iyi gelecek .
    Bu hastalik mutlu sonla bitecek .
    Tum kalbimle inaniyorum.
    Kizlariniza ve size , ve esinize MASALLAH .
    Sevgiler
    Hasene

    ReplyDelete
  6. Eminin MRI sonuclari normaldir. Allah korusun eger kotu ya da yeni bir buyume gorselerdi, size hemen haber verirlerdi. Filmi okuyan radyolog eger supheli ya da obur MR filimlerden farkli bir sey gorurse hemen aninda doktoru ariyor. Siz hic endiselenmeyin. Amerikalilarin dedigi gibi, no news is good news.

    ReplyDelete
  7. Nurgun yazmis Turkish Team toplandik dun. Vallahi bu kizlar rejim falan birsey yemedi Zeynep'cim. Cukulatali pastalari hep ben indirdim govdeye, 500 kg olacagim yakinda :(

    Bu sabah ilk is okudum, MRI'dan ses var midir diye... Ama sonra dedim ki kendi kendime 'niye sabirsizlaniyorsun, hersey ortada, butun gostergeler positive, bu is oluyor, olacak'. Ben eminim.

    Birbirinize iyi bakin..

    ReplyDelete
  8. Zeynep'ciğim,

    Nehir ve sizin güzel, neşe dolu haberleriniz geldikçe hepimizin ağızı kulaklarında oluyor. Hatta tıpkı senin gibi arada birbirimize takılıp gülüşüyoruz bile :)OHH Çok şükür ve Maşallah bunları okuyabildiğimiz ve bu yorumları yaptığımız için.

    Bol eğlenceli günleriniz daha da bol olsun, siz mutlu biz mutlu....

    Bu arada Nurgün yazınca farkettim, blog sayesinde hergün seni dinliyorum ama canlı kanlı sesini de özlemişim sevgili arkadaşım :) İnşallah oralarda veya buralarda birlikte kız sohbetleri yapacağız.

    Detaylı haberlerini Zeynep the hala ve Hande'den alıyorum/uz. Pek sevindim, göreceksin herşey daha da kolaylaşacak.

    Kocaman öpücükler, sevgiler
    Ayda

    ReplyDelete