Wednesday, June 2, 2010

"Prom"



Sabah radyoterapiye gittik... Sonrasında Nehir önce bu ara alıştığı üzere "egg and cheese" bagel ini yedi. Bu arada zaten sabah çok sevdiği elbisesini giymişti, prom için seçmiş olduğu.

9. kata çıktık. Önce soruşturdu, "Kimin doğumgünü" diye, ben "Bu doğumgünü değil, buradaki tüm çocuklar için parti" deyince, ve 9. kattaki oyun odasına giren çıkan "süslü" çocukları görüne, yemeği biter bitmez, "Hadi gidelim" dedi.

Oyun odasına girdik ki...makyaj yapanlar, bir köşede aksesuarlar, bir yerde taçlar, başka bir yerde gece çantaları, bir diğer yerde yüz boyama...herkes hazırlanıyor.

Nehir'in kefi görülmeye değerdi.

Önce, bir taç ve "wand", değnek aldık. Pembe.

Sonra mor, pullu bir çanta.

Derken, makyaj için oturdu. Allık ve ruj sürdü. Tabi ki pembe. Dudaklarını uzattı, sonra da Teyze nin gösterdiği gibi, pat pat birbirlerine sürtüp, ruju dağıtmayı öğrendi. Ve büyük itinayla rujunu, çantasına koydu.

Ardından, eline pembe bir kalp yaptırdı.

Kendine bilezikler seçti. Çantasını omzuna astı...

Bu arada gelen babasının gözleri açıldı. Hani bir Frankestayn mı yaratıyoruz der gibisinden. Ama benim küçük kızım böyle. Pembe seviyor, elbise seviyor, süslenip püslenmeyi seviyor. Doğrusu ben de itiraz etmiyorum. Seçimleri ona bırakıyorum.

Ve kendiyle böylesine mutlu olduğu başka bir an hatırlamıyorum.

Hele, bir dakika, rujum bozuldu deyip, çantasından rujunu çıkarıp, sürüp, pat pat yapışı vardı...

Anneler ve babalar (babalar yarım, diyelim, şort veya kot üstü gölek gii), de giyinmişlerdi. Biz, baba ile yine azınlık idik veya hiçlik diyelim.

Kafeteryaya indik. Burada idi parti. Yıllık bahar "prom"u. Yemekler, ve dans. Dans çok güzeldi. Üç tane dansçı "animatör" mü desem, belki de DJ, tüm grubu dans ettirdi. Gerçekten çok eğlenceliydi. Hemşireler, idari görevliler de giyinmişlerdi. Kimi çocuk serum sopalarıyla gelmişti. Az katılan, çok katılan...eğlendik...

Moral Gecesi derler ya, Moral Günü bu olsa gerek.

Sonrasında RMH'ye döndük, hava dışarıda durmak için çok sıcaktı.

Ve akşam da pikniğe gittik.

Evet, "ballıyız".

Tuhaf bir bal ama, bal işte.

Piknikten hemen önce Mahmut'un üniversiteden arkadaşı ve kızı geldiler. Nehir yine hediyelendi, dolabımız yine yemeklendi. Bu kez kabak dolması, yaprak sarması!!! Meltem ve beş yaşındaki kızı Mayra, bizim bindiğimiz polis minibüsünü arabayla takip edip, bizimle piknik alanında buluştular.

Hava çok güzeldi. Şurup gibi deriz ya.

Nehir bu kez "tabanca" şeklindeki baloncuk aletiyle kolaycacık baloncuk yapmanın tadını çıkardı. Sonra yerleri boyadı, kaldırım tebeşiriyle. En son kendi üzerini, ve birlikte oynadığı gönüllü ablanın üzerini de boyadı. Sonra beyzbol oynamak istedi. Mayra ile oynamaya çalıştı. Mayra, Nehir'in izlerini sordu, ben anlatınca...Nehir kulak kesilmişti...Mayra'ya da, gönüllü ablaya da nasıl saçlarının çıkacağını ve pembe istediğini anlattık.

Güzel bir gündü. Hatta Nehir, Mayra ve Meltem'le oynarken, babayla biz de frizbi oynadık. Tabi babayı zorladım biraz. Ha ha ha.

Nehir'im mutlu. Annesi ve babası da.

17 comments:

  1. Canim benim, nasil da mutlu ve guzel bir gun gecirmis:) Sizlerin boyle moral depolu oldugunuzu okumak beni cok cok mutlu etti. Nehir tam girly girl, benim arayipta bulamadigim:)) Cok cok opuyorum onu yanaklarindan:)

    ReplyDelete
  2. Güne iyi başlamak için Nehir'in mutluluğunu görmek yeter mi? Yeter de artar bile. Çok daha mutlu olacaksanız. Biz uzaktan da olsa sevineceğiz. Belki Nehir'in kendi bloğunu okuyacağız, modada pembenin yeri ve makyaj hileleri üzerine :) Çocuklarımız büyüyecek ve belki bir yerlerde hayatları bir şekilde kesişecek. Herşey çok güzel olacak, siz Nehir'e 'Yeter tatlım kalk artık aynanın karşısından diyeceksiniz', üniversitedeki dersine geç kalıyor olacak.Bize Nehir'in mezuniyet, düğün fotoğraflarını aktaracaksınız, bir yerlerden. Hatta belki torunlarınızın fotoğraflarını. Hepimizin yüzünde kocaman bir gülümseme olacak. Herşey çok güzel olacak. Aklımız, kalbimiz, dualarımız hep sizinle.

    ReplyDelete
  3. Harikasınız, her gününüz böyle güzel geçsin :))

    ReplyDelete
  4. cok seviniyorum Nehir ve siz Mutlu oldugunuzda.Nehirin yaptiklarini okurken yuzumde gulumseler olusuyor ..o yuzden yuzumdeki gulumsemeler icin Nehire cok ama cok Tesekkur ediyorum .Nehirin ve Sizlerinde yuzlerinizdeki gulumsemelerin edemiyen olmasini diliyorum....Saglicakla ve hep Mutlu kalin... Dualarim sizlerle ..

    ReplyDelete
  5. Çok şükür, binlerce şükür.Devam...

    ReplyDelete
  6. Biz de cok mutluyuz :)
    Tum gunleriniz boyle guzel ve balli gecsin :)

    Keyifli ve iyilesik kalin.
    Hasene

    ReplyDelete
  7. Zeynep hanım merhaba,

    Bloğunuzu 1-2 aydır önce öğrendim ama herşeyi okudum. Okurken neler düşündüm nerelere gittim bir bilseniz. Sizi belkide en çok anlayacak annelerdenim. Ama inanın sizin kadar güçlü değilim. Benim kızımda geçen yaz çok ağır bir ameliyat geçirdi. Koledok kisti ameliyatı sizinle aynı dönemlerde bizde hastanede yatıyormuşuz . O zaman hep çok kötü ama neden benim kızım dedim neden hastalandı , tatile gidecektik , düğüne gidecektik , onun bir yaz boyunca doyasıya oynaması gerekiyordu dedim. Önceleri isyan ettim , kendime kızdım benim yüzümden iyi bakamadım , çalışıyorum ilgilenemedim dedim, sonra zaman geçtikçe sakinleştim sizde çok iyi biliyorsunuzduz insan herşeye alışıyor kendiliğinden herşey akıyor sanki siz hep hastanede yaşamışsınız evinizde hiç yaşamamışsınız gibi oluyor çok da iyi oluyor. Belki merak etmişsinizdir kızım şu an iyi durumda çok büyük bir sorun çıkmadı ama teşhis koymakta çok zorlandılar o süre zarfında da her şeyin olabileceğini her türlü sonuca hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler. 1 ay boyunca ömründen 10 yıl gitti gibi hissettim , boğuldum ölmek istedim ama bir şekilde ayakta kaldım.

    Anlatmak istediğim hayat çok hızlı akarken , gelecekle ilgili bin tane plan yapmışken çocuğunuzun hangi okullarda okuyacağına bile karar vermişken birden öyle birşey çıkıyor ki karşınıza araba çarpmış gibi oluyorsunuz aslında hayat buymuş biz bir rüyadaymışız diyorsunuz ve hayatın taaa içine giriyorsunuz. Size birşey söyleyeyim mi bu olay keşke olmasaydı ama benim hayatımı tamamen değiştirmeme neden oldu , artık seneye nereye gideceğimi ,emekli olunca nereden ev alacağımı , salondaki koltuklar eskiyince hangi renk almam gerektiğini , 2 sene sonra olacak kardeşimin düğününde ne giyineceğimi düşünmüyorum kafam çok rahat bugünü yaşıyorum , yarın ne olacağını bilmiyorum bilmek te istemiyorum. Eminim ki sizde bu kadar rahatsınız , kuş gibisiniz ve görüyorum ki bugünü güzelleştirmek için elinizden geleni yapıyorsunuz çok tebrik ediyorum sizi söylemiştim ben sizin kadar güçlü olamadım .

    Sizin içinizi biraz rahatlatıyım mı , biz seçilmiş anneleriz herkez bu kadar şanslı olamaz niye mi şimdi siz çok yoruldunuz ya deniz kenarında güneşlenmeniz gerekirken hastanedesiniz ya merak etmeyin bizim köşklerimiz hazır cennette en yüksekte çocuklarımızla orada yaşayacağız , hiç hastalık olmayacak hemde sonsuza kadar , ılık bir rüzgar esecek yüzümüze nefes alacağız hemde ciğerlerimize kadar ne güzel değil mi ?

    Songül

    ReplyDelete
  8. Nehir'in kendisiyle boyle mutlu anlarini duymak,okumak, görmüş kadar olmami sagliyor. Cok mutluyum..Canim lokumum, girly girl'umuz..Ayni biz! di mi Zeynep..heheh
    balli olmaya devam..
    Arzu sami

    ReplyDelete
  9. Nehir'imizi ayakta gormek,gulerken gormek ne kadar guzel.Masallah.Devami gelsin insallah.

    A.

    ReplyDelete
  10. Nehir mutlu, biz mutlu:)Maşallah.

    ReplyDelete
  11. Cantasini tasima sekline ve bileziklerine bayildim. Cok cok seker gorunuyor, pembe pamuk sekerler gibi.Dilerim hep mutlu olursunuz.

    ReplyDelete
  12. Bugun ne günlerden derken,
    Kızlar kalkıvermiş erkenden,
    Dediler, dogum günün kutlu olsun,
    Yanağıma öpücüğü koyarken.
    Nehircim,
    Geçmiş koca bir sene daha,
    Seninle kutlamak nasip olsun baska bahara.
    Ben hergün seni düşünürken,
    Uzaklık nedir ki aramızda.
    Bir tanecik anneciğini, kocaman omuzlu babacığını,
    Ve de seni, cok cok opüyorum,
    Benim yaşımdan nice fazlaları senin olsun,
    Yeni yaşımdan bir tek bunu diliyorum...

    Zeynepcim, yeni yaşıma manidar bir şekilde girmiştim geçen sene, bu sene de geleneği bozmayayım dedim.

    Hepinizi cok cok öperim...Bugünümüze şükürler olsun.

    ReplyDelete
  13. Nehir'cik ne kadar guzel olmus. Masallah! Allah onu annesine, babasina, ablasina, tum ailesine, dostlariniza, arkadaslarina ve blog teyzelerine bagislasin. Amin. Aylin

    ReplyDelete
  14. canimm ya,allah size bagislasin kizinizi.
    hersey cok güzel olsun....

    ReplyDelete
  15. Resimler super, Nehir super ... :)

    ReplyDelete
  16. Zeynep, Nehir'e iletiver, Isil ablan obur elbiseden vazgecmis, bunu odunc almak istiyormus kendi balosuna giderken diye :) Saka bir yana, herseyiyle dort dortluk olmus. Tam bir 'prom princess'! Bayildim.
    Isil

    ReplyDelete
  17. Nehircim,
    süper görünüyorsun . Kıyafetine ,çantana takılarına bayıldım bayıldımmmm :)
    Güzel haberlerinizi okudukca çok mutlu oluyorum.
    İyi bakın kendinize. Sevgiyle kalın ....

    ReplyDelete