Wednesday, June 16, 2010

Leyla 9 Yaşında

Leyla ile geçen yıl Fort Worth'de kutlamıştık, doğumgününü, Cheesecake Factory'de, dondurma ile.

Bu kez "Yine dondurmada mum olacak mı" deyince, kolay oldu yine.

Sabah Leyla şort ve tişört antişıklığı yaparken, Nehir pantalon, bluz ve siyah "süslü" ayakkabılarıyla doğumgününe hazırdı.

Ne zamanki hastanenin yoluna döndük..."buraya değil" ile başladı, ve hemşire borularını bağlarken haykırarak devam etti Neyseki çok sürmedi, "Bitince dondurma yemeye gideceğiz" dedik. Ve Ester'i, görmeye gidince, kimin doğumgünü sorularıyla düzeldi.

Hemen her gün gelen palyaçolar, Leyla'nın doğumgünü olduğunu öğrenince, ona takıldılar. Sonra da Nehir kemosunu alırken, "Only Make Believe" adlı üç kişilik tiyatro grubu eğlenceli bir gösteri yaptılar. Çocukların da katıldığı. Leyla tümüne katılmak için eli havada bekledi, sonunda Mona Lina adında bir koala olmayı başardı. Ve gösterinin en sonunda Nehir de katıldı. Hayali bir sopa üzerinde yürüdüler, dengede durarak. Bütün çocuklar yaptı, tam bitti derken, Nehir ben de yapacağım dedi ve bir elini babası tutarken, ben de sopasını yürüdü, ve Leyla'ya sarıldı. Gösteri bittiğinde, izleyen bir büyükanne yanımıza geldi ve, "Ne kadar güzel yürüdün, ve ablana sarıldın" dedi. Nehir pek memnundu halinden.

Hemen sonrasında ağızdan kemoterapi ilaçlarını aldı. Bugünkü daha zordu. Sadece iki gün kaldığına memnunum. Çok geriliyorum, almak istemeyince, ağzından çıkarınca.

Saat 12 gibi çıktık, aslında Sandra'nın söylediği Serendipity'ye gidecektik, ama o saatte dolmuş olacağı için, Dylan's Candy Shop'a gittik. Leyla bitiremese de koca Sundae'yi, mumu üfledi. Ve Nehir ağlamadı. Kaç gündür benim de doğumgünüm diyordu ama o sırada bir şey yapmadı, şarkıyı söyledi Leyla'ya.

Dönüşte Central Park'a gittik, oyun parkına. Benim ve babanın pilim bitmişti. Çocuklar (bu laf da çok güzel) önce kumda oynadılar. Nehir ayakkabısını kova yaptı. Bir ara baktım, hastanenin kimlik bileziğini kuma gömüyor. Sonra da çoraplarının içini kumla doldurmuş idi.

Artık saat dört oluyordu. Yolda Leyla'nın en sevdiği yemek olan mantıyı "Bu, dünyanın en güzel mantısı olabilir" diye keyifle yedikten sonra, RMH'ye döndük.

İki gündür sabahları "hasta", öğleden sonraları "turist" dolaşmak yorucu ama bir o kadar da doyurucu oldu.

İyi ki doğdun canım kızım, iyi ki varsın, ve iyi ki benim kızımsın.

13 comments:

  1. Leyla'nız ve Nehir'inizle koca bir ömür diliyorum sizlere Bayazıt ailesi.

    ReplyDelete
  2. Çok güldüm Nehir'in kimlik bileziğini kuma gömmesine:)) Çok zeki bir tatlı kendisi:)) Ne yapsın o bileziği, o artık iyileşik...
    Leyla'nın doğumgünü kutlu olsun!
    Nehir'e, hepinize Maşallah:))
    Yasemin

    ReplyDelete
  3. Çok güldüm Nehir'in hastane kimlik bileziğini kuma gömmesine:) Çok akıllı bir tatlı kendisi! Ne yapsın bileziği, o artık iyileşik!!!
    Leyla'nın doğumgünü kutlu olsun:))
    Nehir'e, hepinize Maşallah!!!
    Yasemin

    ReplyDelete
  4. Güzeller güzeli Leyla, doğum günün kutlu olsun. Ailen ve sevdiklerinle birlikte uzun ve güzel bir ömrün olsun. İyi ki varsın :))

    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  5. Çok duygulandım, çok farkındasınız herşeyin, bu hayatın vs vs. Tekraren, mutlu yıllar Leyla...

    ReplyDelete
  6. Kızlarınızla mutlu, sağlıklı yıllar...
    Leyla'ya ayrıca öpücük :o

    ReplyDelete
  7. İYİ Kİ DOĞMUŞ LEYLACIM!
    İYİ Kİ NEHİRİMİZİN ABLASI OLMUŞ :)

    ZEYNEP VE MAHMUT'UN KIZLARI OLMUŞLAR..

    EMİNİM SEÇEBİLME ŞANSLARI OLSAYDI YİNE SİZİ ANNE&BABA SEÇERLERDİ!

    KUCAK DOLUSU SEVGİLER,
    ay!

    ReplyDelete
  8. Cok guzel bir ailesiniz . Tadiniz ,keyfiniz hic kacmasin . Hep keyifli buyutun cocuklarinizi , hep keyifli buyusunler , hep keyifle buyuduklerini gorun .
    Iyi ki dogdun Leylaa .
    Sevgiler
    Hasene

    ReplyDelete
  9. İYİ Kİ DOĞDUN LEYLA!
    Nehir de süper bu arada, park maceralarına bayıldım :)) M A Ş A L L A H ! ! !

    ReplyDelete
  10. Iyi ki dogmus Leyla! Birklikte nice dogumgunlerine... Aylin

    ReplyDelete
  11. Evet dondum :)

    Bir suredir yoktum ama is hayatini biraktigimdan beri ilk defa oldukca yogun bir tempo ile calistim!!! Ne kadar mutlu oldum, ne kadar tatmin oldum anlatamam. Bu yogun tempo bitti, sonra da Gamze arkadasim bana bir "coaching" egitimi hediye etti. O da cok guzeldi. Artik soru sorma sanatini kesfe basladim. Zeynep'cim isin var benimle. Gamze odev verdi; 14 Eylul'e kadar 3 kisiye coaching yapmam lazim, birinin sen olmana karar verdim. Nasil, iyi mi???? "koc"un olacagim :)

    Nehir'imin iyi haberlerini, oyunlarini okudukca yuzumde gulucukler aciyor. Daha da bir ozluyorum canimin ici balik kizimi!! Guzel gunler hep sizinle olsun!!!

    Ve sira obur canim kizimda.... LEYLA'CIGIM IYI KI DOGDUN!!!!!!!!! IYI KI VARSIN!!!!!! BUTUN YASLARIN COK AMA COK MUTLU GECSIN!!!!!!
    Hep istedigin pasta gelsin onune, sen ufle mumlarini. Herkes iyi ki dogdun desin, sarilsin, kutlasin seni :) Hep gul, sadece dogum gunlerinde degil ama HEP gul! Hep bugunku gibi nese dolu ol, seni cok seviyorum. Unutmadim, sen 10 yasina geldiginde go-kart'a goturecegim seni ve Mehmet'i, soz! :)

    Zeynep'cim ve Mahmut'cum, cocuklarinizla kocaman bir omur diliyorum size, birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  12. Leyla'cığım iyi ki doğdun. Sen dünyanın en tatlı kızı ve ablasısın. Seni hiç görmesem de çok çok seviyorum. Hep böyle mutlu olun İnşallah.
    ece

    ReplyDelete
  13. Leyla çok özel bir çocuk. Ve pek tabii Nehir de. Fakat Leyla, yaşıtlarına göre bu kadar olgun bu kadar anlayışlı ve ailesine bu kadar destek. Maşallah. Nice güzel uzun senelere inşallah. Yakın zamanda takip etmeye başladığım blogunuzdaki eski yazıları okuyup sabahlamışken yorum bırakmadan gitmek istemedim. Nehir2in en kısa zamanda çok daha iyi olması dileğiyle.. Sevgiler.

    ReplyDelete