Monday, June 21, 2010

Kan Aldık

Bu sabah her zamanki gibi Nehir geri döndüğü için keyifsizdi. Artık anlaşılır oldu. Yapacak bir şey yok. Ama doğrusu iğneyi saplama işi beni de hala sıkıyor.

Yapacak bir şey yok.

Ama en matrağı, sabah giderken, keyifsiz, "Fotoğraf çektireceğiz" e verdiği, neşeli, "Gerçekten mi" yanıtıydı. Sonrasında MR için farklı bir yere gidince, biraz burkuldu ama "Bak yine kucağımda olacaksın" deyince rahatladı.

Ne güzel, MRI sonra boşuz derken, sabahki kan değerleri sonucunda hemoglobin 7.6 olunca, kan alması gerektiği ortaya çıktı ve klinik süremiz uzadı. Gerçi Leyla oyun odasında olmaktan çok memnundu. Genç gönüllü ablalarla oyunlar oynamayı çok sevdi. Hatta artık gitme zamanı dediğimizde, yüzünde hayalkırıklığı vardı!

Nehir ise tam tersi, bağlı olduğu sopadan kurtulunca, "heyy" dedi.

Öğleden sonrayı bulmuştuk, saat ikiye geliyordu dışarı çıktığımızda, sıcak havayı görünce, yine RMH'ye geldik.

Akşam Işıl uğradı, köfte ve pilav ile. Biz ise açılmayan, ama anlaşılan bugün için kullanıma sunulan yeni terasta idik. Işıl ile sohbet ederken, terasın (30unda açılacak) iyi zamanlama ile kullanıma açılacağını farkettim, yani kan değerleri düştüğünde, burada kapalı değil de açık mekanda zaman geçirebilmemiz iyi olacak.

MRI sonuçlarını merak ediyoruz. Ve tüm doktorlar nöroblastom konferansında!! Dr. Souweidane hariç. Bugünkü nurse practitioner hepsine e posta atacağını söyledi. Bakalım nasıl olacak değerlendirme.

6 comments:

  1. Sevgili Zeynep,
    Müthiş bir bilinç ve bilgiyle olacakları zaten aşağı yukarı biliyorsun. Senden ricam, aklına minnacık pozitif karşıtı bir duygu getirme. Sen (ben, o, biz, siz, onlar) ne dilersen o olacak, evrenin gücü böyle birşey.
    Çok badireler geçti, mutlu son'a çok yaklaştık. Bunu birgün hep beraber kutlayacağız inşallah. Ve;
    Hepinize M A A Ş A L L A H...

    ReplyDelete
  2. Dun gece ruyamda gordum, Nehir kosarak boynuma sarilip, pasta istedi benden :) Blueberry'li :)

    Neredeydik hic fikrim yok.. NY mu, Istanbul mu? Bizim ev mi, sizin ev mi?? Yaz mi, kis mi? Hic bilmiyorum. Bildigim birtek sey var; Nehir'im, brace falan yokken bacaginda, kosa kosa bana geldi, gozlerinin ici gulerek boynuma sarildi :) ve blueberry'li pasta istedi :)

    Nehir saglikli ve mutlu!!

    Goreceksiniz bu MRI da bunun ispati olacak. Doktorlarin hepsi sasiracak. Kocaman 'aferin'ler geliyor Nehir'cigim sana!!! Once benden.. AFERIN SANA!!!! Yeneceksin kotu hucreleri!!!!

    Zeynep'cigim biliyorum bu karmasanin icinde kendini pek dusunemiyorsundur ama Sandra ile yazistik. Sana teklifi cok guzel, ben de orada olmak istedim :) Vakit ayir bence!!!!

    Opuyorum hepinizi, birbirinize cok iyi bakin!!

    ReplyDelete
  3. Işıl meleğine de buradan sevgiler...kucaklıyorum hepinizi.

    ReplyDelete
  4. Her şey dilediğiniz gibi olsun inşallah.

    ReplyDelete
  5. Umarım Nehir bir an önce sağlığına kavuşur. Sevgiler.

    ReplyDelete
  6. Zamanlamalar hep çok güzel denk geliyor. Leyla'nın gelişi, terasın açılışı... Nehirim akıyor, Maşallah :))

    ReplyDelete