Saturday, June 5, 2010

Ilk sinema

Nehir iki haftadir "pembe" nintendo istiyordu.. "Leyla gelirken pembe nintendo ve pembe kalem ve Mario getirsin" diyordu. Leyla'ninkiyle oynamaya calistigi icin ogrenmisti.

Bugun RMH'ye Mikey adinda bir cocugun ailesi gelip, elektronik oyuncak dagitti ve Nehir'in pembe degil ama siyah (Leyla'ninkinden) bir Nintendosu var.

Mikey, 15 yasinda az rastlanir bir kanser turuyle savasmaya baslamis. Make-A-Wish vakfi ona bir hediye vermek istediginde, arzusu, 'alisverise gitmek" olmus. Ama kendisi icin degil, hastanedeki diger cocuklara hediye almak icin!! Ailesi onun icin bu dilegi surduruyorlar.

Cok guzel, cok dusunceli, cok olgun bir genc imis Mikey. Harvard"da birinci yilini bitirdikten sonra hayatini kaybetmis.

Nehir bugun cok mutlu oldu.

Westport'a geldik.

Ve bugun Nehir ilk kez sinemaya gitti. Shrek 3. Sonuna kadar oturacagini dusunurken, patlamis misir esliginde izledi!

"Buyumusum" dedi, cikista.

Eve geldigimizde ise Ella bize manikur yapti, oje surdu, diyelim. Ben bari cesur olayim dedim, ve mor sectim, hem de pariltili. Punk! Aklima Uma Thurman ve Pulp Fiction geldi, bu ojelerle dans sahnesi!

Nehir ise "pembe"' Emre'nin tarifiyle lazer pembe, fosforlu pembe secti. Aslinda sonra cikarmak istedi ama Ella'ya ayip olmasin diye yarini bekleyecegiz.

Tum cocuklar mutlu.

Gecenin sonunda, buyukler, "It's Complicated"i izledik. En cok kizarkadas sahnesini sevdim. Nasil ozledim, bir masa etrafinda sohbet edip. gulmeyi.

Cok sukur. "Ev"deyiz. Debra ve Cengiz bize ne kadar iyi, hem de cok iyi geldigini biliyorlar mi, emin degilim. Anlatilamayacak kadar iyi geliyor cunku. Thank you Debra! Cengiz!

5 comments:

  1. içinden geçen,
    istediği herşey(pembe elbise,nintendo) gerçekleşen Nehircik...

    sıra
    "iyileşikim"in gerçekleşmesinde...

    ReplyDelete
  2. Her istedigi sirasiyla oluyor MASALLAH .
    En kisa zamanda, Nehir -im /izin iyilesik olmasi ve arkadaslarinizla , sevdiklerinizle cook keyifli sohbetler icin masa basinda olmaniz dilegiyle .
    Sevgiler
    Hasene

    ReplyDelete
  3. Zenepcim, iki gündür yogunluktan yazarım yazarım dedim, yazamadim. Cengizlerde olduğunuzu da bildiğim için açıkcası biraz da içim rahattı. Dün ablam ile (nam-ı değer Nursen teyze) ile konuşuyorduk da ne kadar işlerinizin yolunda gittiğinden bahsettik -olabildiğince tabiki-. Bu hastane de gidip Califonia'da çıkmadı ve Cengiz'lerin orada bulunması sizin için büyük bir avantaj, hatta nimet oldu değil mi?

    Herşey ama herşey belirli bir puzzle parçası gibi ve konsantre olup düşündüğümde gerçekten de yerli yerine oturuyor. Ben bunca eziyetlerin bir amaç uğruna çekildiğini, ama sonunda bir çok kişinin bundan çok çeşitli hayat dersleri alacağını hissediyorum. Başta da ben! Aldıklarımı ders notu yapsam, iki semestrelik ders konusu çıkar.

    Sen sadece kızına ve yaptığın işe, her ne olursa olsun-oje sürdürmek dahil, konsantre ol, nasılsa ucu, pozitif enerji olarak Nehir'e dokunacaktır. Tedaviniz harika gidior, gerisi de çorap söküğü gibi gelecek. Tüm badireler birer birer atlatılacak, Leylacık da gelince, eksik olan moral parçası da yerine konacak. Bak o zaman gör Nehirciğimi kimseler tutamayacak. Birde brace takılsın rahat bir şekilde, sonra ararsın, peşinden geldiğini sanıp da sonradan Houston'daki evin otoparkından topladığın gibi Nehirciğimi Cenrtal parkın bilinmedik köşelerinden, ya da penguenlerin yanından.

    Nehircim artık çok daha akıllı, kendiyle barışık ve ne istediğini biliyor. Harika bir kız olacak büyüdüğünde, tam anlamıyla, kendiyle ve dünyayla barışık, etrafına neşe saçan, pozitif enerji dolu bir kız olarak herkesin arkadaş olmak isteyeceği, Pembe saçlı bir Nehir'cik olacak o.

    Tüm dilekleriniz gerçek olsun. Bir de bu günümüze şükürler...

    ReplyDelete
  4. "buyumusum" ilk sinema sonrasi icin ne sirin bir yorum :)

    Mikey'e Allah rahmet eylesin. Ne guzel bir insanmis.

    Gonullu konusunda size update vereyim: Aile buyuklerimizden bir kaybimiz oldugu icin ve Haziran ayinin neredeyse tamami sehir disinda oldugum icin, hemen baslayip sonra devamsizlik yapmaktan daha dogrusu cocuklara/hastaneye oyle gozukmekten korktum. Guven olusturamamaktan. O nedenle donusumde(Temmuz) baslamaya karar verdim. Ama aklimda. Ve bu arada birkac hastaneyi aradim, bir vakfa email attim. Henuz cevap almadim. Sanirim en iyi yontem fiziken gidip, yuzyuze konusmak ve baslamak olacak.

    Aylin

    ReplyDelete
  5. Tüm dilekleriniz fazla fazlasıyla gerçek olsun -olacak biliyorum-
    Harikasınız hem de bu şartlarda olağanüstüsünüz m a a ş a l l a h!
    Sevgiler

    ReplyDelete