Tuesday, June 15, 2010

"Hurrayy, Müzeye gidiyoruz"

Bu sabah geldiğimiz ilk gün gitmiş olduğumuz kahvaltı yerine gittik. Aslında yazarken yine farkettim ki yarına da kahvaltılık birşeyler almamışız.

Hmmmm. Nehir'le radyoterapi sırasında hastane kafeteryasından yemeye zorunlu kalınca, buzdolabı boşalmıştı, Leyla gelince alırız derken...bir türlü olmadı.

Kahvaltıdan sonra kemoterapi için baba kızlarla, hastaneye gitti, ben ise pediküre, yine, yeni, yeniden. Beni tanımayanlar için not düşeyim, hiç ama hiç adetim değildir, hele oje sürdürmek...ama NY'un parmak arası terlikli, bilimum sandaletli, ve hepsi bakımlı ayaklı kadınları psikolojik baskı yarattı bende. Ya da kendimi biraz iyi hissedecek, kendimle kaldığım küçük kaçamak zaman dilimleri peşindeyim...

Pembe gönlüm sende ojeleri görünce Nehir çok mutlu oldu. Aslında şaka bir yana, annesini de "süslü" görmek isteyen Nehir'i neşelendirmek, ayaklarımı gösterip "Bak" deyince yüzündeki gülümseme...hoşuma gidiyor.

Neyse bir saatten sonrs hastaneye gidince, ummuduğum aşamada değildiler. Kemo öncesi ilaçlar ancak bitiyordu. Ve meşguliyet terapisi bitmişti. Leyla ile birlikte ipe boncuk dizerek bilezikler yapmışlardı. Ben koridorda yürürken ise, Ester, Nehir'in sevgili nurse practitioner'ı, beni görünce, "Hey, bakim ojeler nasıl" deyince, babanın sağolsun herkese benim pedikür peşine düşüşümü anlatmış olduğunu anladım.

Nehir ise beni görünce, kucağıma gelmek istedi, ve ben onu hemen alayım derken az kalsın borusu çıkıyordu, yani az kalsın bir çuval inciri berbat ediyordum ki, çıkmamış.

Bugün oyun odasındaydık, kemo sırasında ve bu kez Nehir temadarı beş kapsül ki, biri 100lük idi, yani büyük, yutarak aldı. Baba verdi yine.

Saat bir gibi işimiz bitmişti, Nehir "hurray" diyordu, Naural Science Museum'a giderken.

Veee, dinozorlar görüldü, dinozor kemiğine değildi, içi doldurulmuş (!) hayvanlar görüldü... saat dört gibi RMH'ye dönüldü. İlk kez dokuzuncu kattaki oyun odasına gittik. Önce hep birliye oynadık, sonra önce Leyla ile ben, sonra baba ile ben, sonra baba ile Leyla masa tenisi oynadık. Nehir o sırada bebeğini "radiation"a götürüyordu! Bebek uyuyordu.

Şimdi böyle bir güzel gün geçirince, ikinci günü kazasız devirmek üzereyken, çok şükür diyorum ve aklıma ilk günlerdeki "çaresizliğm" geliyor, "Lütfen artık bir iyi haber alalım" dediğim günler. Şİmdi 21 Haziran'a konmuş beyin MRı. Korkmuyorum, iyi haber gelecek çünkü.

Çok şükür.

Nehir'im sağlıklı ve mutlu!!! Şarkı söylüyor. Bugün hastaneden çıkarken, "Mamma mia, hir ay go agen" diye mırıldanıyordu, dünkü "song session"dan kalma. Biliyorum, her fırsatta öpüyorum iki kızımı da.

DilNot."Ki"yi de çok kullanıyorum, acaba bu ne demek?? Ama şu var ki, akşamları çok yorgun oluyorum, yatmadan önce bir çırpı yazıyorum.
LeylaNot:Leyla'cığımın yarın doğumgünü! Bugün masa tenisi oynarken birlikte, ne güzel dedim kendi kendime, 9 yaşındaki kızmla oyunlar oynamak.

10 comments:

  1. Hocam,
    Leyla'nın doğum günü şimdiden kutlu olsun. Sizin de yazdığınız gibi "ne güzel" :) İnşallah iki kızınızın da nice 9 yıllarını gene buradan (ya da başka kanallardan, o zaman ne çıkarsa artık) kutlayacağız...
    İnşallah Nehir'imiz için de çok güzel haberler yakında gelecek. Ben de sizin gibi çok pozitifim bu konuda.
    Mamma mia bizim de favori şarkılarımızdan! Moral ilacı gibi, çok neşeli. Nehir'in ağzından duymak da bambaşka bir güzellik oluyordur eminim :)

    Sınırın kuzeyinden sevgiler, saygılar, mutluluklar...

    ReplyDelete
  2. Mutlu, sağlıklı, başarılı, uzun bir ömür dilerim Leyla'ya; kardeşi, anne-babası ile geçireceği upuzun bir ömür.
    Geri kalan herşey içinse; M A A Ş A L L A H...

    ReplyDelete
  3. 2 kiziniza da Allah uzun omurler versin, 21 haziranda cok guzel haberler almanız dilegiyle...

    ReplyDelete
  4. Zeynep Hanim , yazdiklariniz pozitif dusunce , kisisel gelisim sayfasi gibi . Caresizlik nasil birakilir ,nasil ileriye bakilir , nasil pozitif dusunulur ? Okudukca daha da pekisiyor kafamda, yasantimda .
    Kizlarinizi saglikla buyutmeniz, saglikla buyuduklerini gormeniz dilegiyle Leyla 'ya "Happy Birthday" .
    Sevgiler
    Hasene

    ReplyDelete
  5. Zeynep Hanım,
    Nerdeyse günün ilk işi yazınızı okumak oluyor. Gücünüzü takdirle izliyorum. Nehir sağlıkla büyüyecek inanıyorum. Leyla kocaman olmuş bile nice yıllara, sağlıkla, mutlulukla, aileiyle birlikte, iyi ki doğdun Leyla.

    ReplyDelete
  6. Canım benim ne güzel keyifli haberlerinizi almak. Devamı da böyle olacak şüphemiz yok.Bu arada blogun yeni rengi süper olmuş, müthiş iç açıcı. Leyla'cığımızın yeni yaşını çok ama çok kutluyorum, hepinize öpücükler.

    Not: senin pembiş ojeli parmaklar beni bile neşelendirdi, pediküre- maniküre devam tatlım
    ÇOOOOOk sevgiler,nergis

    ReplyDelete
  7. Leylacigimiza kocaman bir yas gunu opucugu gonderiyorum. Nehircigimiz ise pazartesi guzel sonuclar ile ablasina ( size ve bize de tabi) bu yilin en guzel hediyesini verecek. Size gelince sevgili anne-baba, kizlarin mezuniyetleri mi desem, muruvetlerini mi gorun desem..sirayla ve saglikla, hep birlikte insallah.
    sevgiyle kalin
    Arzu Sami

    ReplyDelete
  8. Zeynepcim,

    Leyla'nın doğum gününde sizlerin yanınızda olması ne güzel. Geçen seneyi hatırladım birden, sizin bahcede Leyla için doğum günü partisi yapmıştık ve sen/siz de sanal olarak katılmıştınız. O zaman çok üzülmüştüm senin adına, uzaklığın, evladından uzaklığın ne kadar iç burucu olduğunu anlamiştim, kendi gözlerimle görmüştüm (gerçi Leyla'nın keyifli olduğunu görüp arada biraz neşelenmiştin ama...)

    Şuraya bak şaka gibi, üzerinden bir koca sene geçivermiş bile...bir de bakacağız dönüyorsunuz:)

    İşte Zeynepcim, günler geçiveriyor, yarın nelere gebe bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. Sadece bugünüme, bu anıma, bir de sizi tanıdığıma şükürler olsun diyorum...

    En kötü gününüz böyle olsun!

    ReplyDelete
  9. Leyla'cigim, bu gun sana yaziyorum ... Yazip yazip siliyorum; yanlis birsey soylemekten cok korkuyorum (Zeynep eyvah diyordur simdi)... Bugun senin gunundu ve seni annenin anlattiklarindan tanidigim kadariyla sen bugunu de kucuk kardesine verdin, biliyorum. Sen gordugun, yasadigin en kucuk seylerden bugun yine mutlu olmakla kalmadin, gulumsemenle seni cok sevenleri de mutlu ettin. Ve sen bunu ozellikle yapmadin, sen busun, sen kucuk kardesinin omzundaki meleksin, elini tutuyor ona hayat veriyorsun; gozunle gulumsuyor annecigine inanilmaz bir guc veriyorsun. Farkinda bile degilsin ama sonsuz bir iyilik ve saglik yayiyorsun. Hic inanmazken, cok sevdigim bir insani kaybettigimden beri nazardan korkar olmustum ama hayir, izin vermiyorum, annen bircok sey gibi bunu da ogretti bizlere. Nazara sirtimi donmus sana ne kadar guzel bir insan oldugunu soylemek istiyorum; ne kadar muhtesem bir ailenin parcasi oldugunu da. Dogumgunu hediyen birlikte gecirdiginiz bu guzel gunler olsun; daha niceleri de sirada bekliyor olsun ... Hep bir arada, sarmas dolas, kikir kikir ve cok ama cok mutlu olun ! Dogum gunun kutlu olsun Leyla'cim ... seni ve seni bugunlere getirenleri cok seviyorum !!

    ReplyDelete