Wednesday, June 30, 2010

Hastane'de İkinci Gün: 4.GCSF

Hastanede olmak konusunda Nehir mutlu değil. Sonuçta sağlıklı bir tepki. Sevmesini beklemiyoruz. MSK'in farkı, genelde tedavileri mümkün olduğu kadar ayakta, "out-patient" verdikleri için olsa gerek, klinik bölümündeki renklilik burada yok. Play Room, NY ölçülerine inmiş durumda...

Bu mimari detaydan sonra:

Sabah baba elinde, sevgili blog takipçisi Ayşe'nin paketiyle geldi! Acaba nedir diye açtık. Yine süper bir seçim ve zamanlama ile Mary Poppins DVD'si!!! Nehir tam da "Yine gidebilir miyiz" derken, ben de kızım belki başkasına gideriz derken, şimdi ona ekonomik olarak, müzikalin filmden farklı olduğunu anlatmak da zor...Pandora'nın kutusu açıldı derken...

Blog sayesinde bir de şu oluyor. Sizler o kadar iyi okuyorsunuz ki Nehir'i, herkes "cuk" oturtuyor doğrusu! Ya da duyarlı kişiler okuyor demek. Çok teşekkürler. Yine.

Günümüz, uyku, biraz oyun, biraz bzzzz, geçti yine. Çok şükür.

Bugün hemoglobin, 9.2 geldi. Yani anlaşılan 6.9 da tam doğru değilmiş, her şekilde belli ki düşüktü ama.

ANC hala sıfır. WBC (lökosit) 0.4. Acaba bu, tutunuyor, hatta hafif bir çıkış var anlamına gelir mi...geliyor gibi. Bu kan değerleri takibinde, TCH'teki ilik nakli ekibini ve doktorları sevgiye anıyorum. Anlaşılan, ya da anlamadığım hala, aynı kritiklikte değiliz (umuyorum) ama o ekip çok çok iyiydi.

Bu sabah, ah Nehir'e söyleyemedim, ama hava o kadar güzeldi ki, RMH'ye gittim, dönüşte yolu uzatarak yürüyüş yaparak geldim. Günlerdir ilk kez serin bir hava yaşanıyormuş. Nehir çıkmak isteyince, "Hava çok sıcak zaten tatlım" diyorum. Dün akşam yatmadan önce, U-tube ile eğlenirken, (Mary Poppins şarkıları izlerken), "Biraz burada kalacağız, ama birlikte eğlenecek birşeyler buluruz" dediğimde rahatlamıştı.

Bugün Nehir'e iyi gelecek bir şeyin de elbise giymek olcağını düşünüp, borularıyla rahat giyebileceği bir elbise aldım. Aslında Nehir standartlarında yeterince süslü değil ama düşündüğüm gibi çok hoşuna gitti. RMH'den tam çıkarken, resepsiyondaki tatlı Joanne, nasılsınız diye sorduğunda, ben de hastanedeyiz deyince, "Oyuncak alsanıza" diye, süslü bir patates kadın verdi. Tam da Nehir'e göre...Uzun süre olmasa da küçük küçük zaman geçiriyoruz.

Ama çok neşeli değil. Neşeli değil. Sabah ise başım ağrıyor dedikten sonra kustu. Bu ikisi birarada iyi olmasa da, kusma şekli fışkırarak olmadığı için endişe seviyesi makul. Gün boyu bir şey yemedi ama akşam bir parça pizza yedi.

İyi haberle bitireyim. Aslında iyi haber Dr. Kushner'dan geldiğinde ben kafeteryadan yemek alıyordum. Tüh tüh tüh. Dün MRI sonuçlarına bakmışlar, "iyi" görünüyormuş. Doğrusu babaya başka bir şey söylemedi mi falan dediysem de, sanıyorum iki erkek karşılıklı minimum konuşma ile bitirmişler konuyu! Kanama görünmüyormuş, bu da iyi haber. Sonuçta bir değişiklik yok. Dr. Souweidane açıp, bakacak, temizleyecek. Bir an önce olsa, ve kalıntıyı alsak çok iyi olacak.

Yani durumumuz aynı. Bu iyi sayılır. Ateşi düşük genelde, ama arada 38 oluyor. Yani 24 saat ateşsizliği tutturamadık henüz. Bekliyoruz. Haydi GCSF, göster maharetini, ve ittir azıcık Nehir'ciğimin bebek lökositlerini!! Bakim Mary Poppins gibi ellerimi şıkırdatayım...

3 comments:

  1. ah cok cok sevindim. Insallah bir suru kez seyreder Nehir hanimcik... Ben de şıklattim parmaklarimi.. just a spoon full of sugar da en sevdigim sarkisidir laf aramizda..

    ReplyDelete
  2. Zeynep Hanim;Ilk once gecmis Dogum Gununuzu en samimi Dilleklerimle Kutlarim.Insallah daha nicelerini Kizlariniz ve Esinizle ,Sevdiklerinizle..Saglikli ve Mutlulukla Kutlamaniz Nasip olur.Nehiriniz cok (Masallah) cok guclu bir cocuk ve en yakin zamanda Allahdan diliyorum tamamen sagligina kavusur . Daha nice guzel haberleri okumak dillegi ile..

    ReplyDelete
  3. Ama kiziyorum Zeynep'cim!!! Neden bu HARIKA haberi son paragrafa sakladin ki?????? Cok sevindim cok. Dr.Kushner'in agzindan "iyi" gorunuyoru duymak bile mukemmel!!!! Ustelik kanama da yok, super!!!! Simdi onumuzdeki hafta Nehir'im tum gucu ve kuvvetini geri kazanmis olarak Dr.Souweidane'in karsisina cikacak ve ondan sonra cerrahimizin maharetli elleri konusacak. Tertemiz yapacak Nehir'imi o eller. Ben eminim!!!!

    Birbirinize cok iyi bakin.

    ReplyDelete