Tuesday, October 6, 2009

Gün 109: Yol Öncesi

Bugün Akşamüzeri Lale Teyze'ye gittik. Yarın hem Lale Teyze, hem de biz yola çıkacağımız için kısa bir ziyaretti. İstanbul'da buluşmak üzere ayrıldık. Mina kuzene bale "slippers" aldık. Derken, otoparkta arabanın altında biraz su gördüm. Hmmm, dedim, acaba bizimkinden mi, yoksa başka bir araba mı dedim. Saat akşam altı olmuştu bile.

Central Market'a gittik. Ve, evet, maalesef, arabanın önünden, su damlıyor. Engin araba bilgim der ki, sabah ilk iş "Ronnie the Mechanic" e git. Motor "su"yu, AC "su"yu ve tabi en güzeli silecek "su"yu aklıma gelenler. Yoksa motorda sadece "yağ" mı olur?

Birlaç zamandır araba durunca duyduğumuz AC bağlantılı, Tekin'in bir boru genleşme sesi dediği, sesin kaynağı boru, hangisiyse delinmiş midir?

Sorun çıkartmamış arabamız sorun çıkartacak zamanı mı bulmuştur?

Yarın sabah 9.00 da Hande'ye verilmek üzere iki "koca" bavul, ve Fort Worth için hazırladığım irili ufaklı sanıyorum toplamda 7 parça eşyayı arabaya taşımak üzere yardıma umuyorum ki sitedeki "maintanance" adamlar gelecek. Peki, ne yapsam, kocacım yetiiişşş, bir "kadın-araba-bavul" üçgeni belirdi!!! Üçgeni dörtgen yapacak kadının fendi erkeği yenmedi cinsinden bir "adam" lazım. Hani "ben evde bekleyeyim, çocukla sen de gidiver tamirciye" cinsinden!

Ya da sexist olmayan bir yaklaşım adına, doğrudan Gözdem'cim de yetişebilir bu duruma! Hay benim lastik de değiştiriveren becerikli, arabadan anlayan arkadaşım. Acaba Yeşim, fotoğraf makinesinde olduğu gibi bunda da sıralar mı olasıkları ve tahmini çözümleri.

Plan: Yola çıkacakmışız gibi, yüklenip, tamirciye gidip, "Bişey yok, su ekleriz seni idare eder" veda cümlesi duymak istiyorum. Yöntem: Ommmmm, rahatla, ommmmmm, rahatla.

Triple A, yani AAA aldım bugün yol için, ama bu yola çıkmadan oldu, güler misin ağlar mısın. Hande'cim de Fort Worth yolunda. Bakalım buluşmak hayal olmadan nasıl gerçekleşecek. Nassı??? Dizilerden daha heyacanlı.

Zeynep Erden Bayazıt, Houston, TX. Nehir'im sağlıklı ve mutlu!

TEKZİP: Yatmadan önce, Mahmut'u bir arayıp sorayım dedim, İstanbul'da sabahın erken işe gitme saati diye...Ne dese beğenirsiniz, "O AC suyu, normal"!!! Telefonda gülmeye başladım, kendi kurmaca dünyamdaki "halloween" etkili araba kabusum nedeniyle. Yani bayağı bi güldüm. Suni gündem yaratmak böyle bişi sanırım!! Yaw bazen kendimi acaip karikatür kadınlara benzetiyorum. Bu o anlardan biri oldu. "Ve Zeynep uyumaya gitti".

2 comments:

  1. The Hala hosgitmis, hosgelmis, bunu mumkun kilanlara tesekkurler, ne kadar mutlu olmus hem Zeynep hem Nehir (fotograf cok huzurlu) ...

    Hande'cige iyi yolculuklar, yol cabucak bitiversin, bir an once kavussun dostlar birbirine ...

    Nurgun'cum o gun sinemada karsilastigimizda seni biraz gergin gordum ve ikinci yarida kafama takildin; dun gece iki gundur okuyamadigim blog yazilarina bakinca durumu anladim ... dilerim hersey hallolmustur cici kizlarinla ... bizim film (Funny People) hayatimda izledigim en kufurlu, en belden asagi espri dolu filmdi; kulturum genisledi diyebilirim ...

    Zeynep'cim umarim cok sansli bir gune ve sorunsuz yolculuga uyanirsin. Dilerim problem The Baba'nin dediginden ote degildir; dvd'nizi koyup, arada cocuk sarkilari dinleyerek gule oynaya gidersiniz Fort Worth'e, ucunda son doktor mudahaleleri ve Hande ile bulusmak var. Keep smiling ! :)

    Herkeslere cooook sevgiler,

    ReplyDelete
  2. Agzini topla bre kadin! Karikatur olmak sana mi kaldi??? Senin kurmaca dunyan yok ki, kurmadigin icin bilmedigin bir dunyan var. Bu dunya da yalniz olmak, hem de Nehir gibi hem tantrum'i, hem de tantumi seven bir cocukla cok ama cok zor olsa gerek. Ama gene de bu durum seni eglendirip guldurdu ise, ise yaramis. Hadi sana iyi yolculuklar, tatli kizinla harika bir yolculugu hayal et ki gerceklessin, digerlerini aklina bile getirme.

    Hem yalnizken tantrumlar daha kolay cekiliyor. Baskasi varken, baba, hala bile olsa bence daha zor. Her kafadan bir ses cikiyor. Ben kendi adima cocuk islerinde yalnizligi tercih ediyorummm...Neyse konu ben degilim, biliyorum sevgili okurlar!!!

    Bilge valla hakliydin o gun gergindim ama simdi isler yoluna girdi. Dun de Pelis'imi goturdum filme Mercan odevlerini bitirirken. Herkes mutluydu aksam yatarken...

    Hadi bakalim Zeynocan, sen bu yolculugu da hallet bir basina, artik kimse seni tutamaz. Tabi orda da biraz zorluklar olacak ama, yuzup yuzup kuyruguna geldin. Donunce yapacagin islerini hayal et, Leyla ile gezecegini, bahcende keyfi yapacagini falan...Buraya donunce Nehir'de de oyle kriz miriz kalmayacak, IMF krizinden gayri, cocuk kendini bulacak merak etme. Baksana arkadaslarinin adi Mahmut ve Zeynepmis, na'apsin cocuk bagirmaktan baska.

    Handecim sana da cok iyi yolculuklar, her nerede yasiyor ve yasatiyorsan. Houston'dan "gene" bildir noolurrr..)

    ReplyDelete