Monday, October 5, 2009

Gün 108: Hala Hoş Gitmiş

Hala evine, evi halaya kavuşmuş.

Biz sabah toparlanmaya çalştık, ama SKYPE derken, bana da çökmüş yorgunlukla, "pesto" soslu -Nehir "sos" kelimseini öğrendi bugün- makarna ile öğle yemeği üzerine ben uyumaya, Nehir de yanımda oynamaya başladı. Benim uyuma çabam Nehir'in değişik baltalama faaliyetleriyle son bulunca, biz de zaten uyanınca gideceğimiz Nursen Teyze ziyaretimize gitmek üzere yola koyulduk.

Biraz oturduktan sonra, Nursen Teyze kurufasulyenin yanına bulgur pilavı pişirirken, biz de Nehir'le parka gittik.

Açıklıyorum: Güvenilir kaynaklara göre Houston'da sivrisinek zamanı. Biz de bugün şahit olduk. Peşimizdeydiler. Nehir'e de bana da sürmüştüm, "repellent", lakin bana mısın demiyorlar idi. Zorlu bir yarım saatten sonra, hava 90 derece, ve fakat Nehir'im "ladybug"larıyla kendimizi yemeğin başına attık.

Houston, nemli, yağdı yağacak br hava ile birlikte sineklere teslim olmuş bir halde.

Anne bu gece erken yatma peşinde...Nehir'im uyudu bile.

"Anne, sohbet edelim mi?"
"Benim bir arkadaşım var, adı Mahmut Zeynep"

cümleleri kayda değer.

Kendince konuşmaya dahil olmak için yarı hayal, düzeltiyorum çoğu hayal hikayeleri karşısında, bugün Leyla, "Nehir'cim senin bu hikayen bir yıla bitmez, ben gitmeliyim" diyordu muzipçe.

Nehir sağlıklı ve mutlu, tantrumsuz bir gün geçirdik.

DipNot: Sahi sabah Nehir'in "Annee pideee, böreeek" diye uyandığını yazmayı unutmuşum!

2 comments:

  1. repellent olarak ne kullaniyorsunuz bilmiyorum, ama ben Off'u hic sevememistim.

    Burt's Bees'in dogal yaglardan olusan bir repellent'i var. Biraz garip kokabiliyor, ama etkili. Eger Nehir'in cildine falan zarar vermeyecekse tavsiye ederim.

    sevgiler.

    ReplyDelete
  2. 16

    Veeeee evet vakit geldi. Ev ahalisi hazir, herkese notlar yazildi. Tum calisanlar gorevlerini ezbere biliyorlar.... Bakalim bu sefer kimler beni arayacak skype'den!!!!! :)

    Saka bir tarafa Yasemin'in bile buyudugunu anladim. Bu sabaha kadarona soylememistim, sabah soyledigimde gayet uyumlu karsiladi. Sadece sticker istedi!!!! Bir de Nehir'e sarilacakmisim!!!! Mehmet zaten simdiden heyecanli NBAstore'dan ismarlananlar gelecek diye :)

    Koca da alisveris yapmayacagim bir seyahate gittigim icin cok mutlu, ben zaten arkadasimla ve Nehir'imle bulusacagim icin mutluyum....

    Eh, daha ne isterim ben, tum ev ahalisi mutlu!!!!!!

    Hadi bakalim sizde son hazirliklari tamamlayin, size de iyi yolculuklar ana-kiz.... RMH'da gorusmek uzere!!!!!!

    ReplyDelete