Saturday, October 3, 2009

Gün 106:

Nurgüncüm, Palin'in tantrumu ile söyleceğim..gülümsedim. Leyla NY'ta sizinle buluştuğunda, heyecanla, "Anne biliyor musun, Pelin de tantruma giriyor" demişti, "Yani aslında ağlayacak bir şey değilken ağlıyor" diye yeni öğrenmiş olduğu bu duruma kardeşi dışında, ve yaşça daha büyük bir çocukta rastlamış olmak onu heyecanlandırmıştı.

Bu sabah ise Sandra nasıl Nehir'le yaşıt oğlunun hala tantrumlarıyla uğraştığını anlattı bana.

Evet.

Zeynep Hala, "Çözücez" diyor. Ben çözmek mümkün olur mu bilmem, bu "dalga" da geçsin diye bekliyorum.

Bugün sabah kısa bir parktan sonra Canan Hanım'lara gittik. Nehir uyumamıştı. Yine de üç saate yakın bizimle, büyüklerle oturduktan sonra, ennn sonunda, hafif bir krizle veda ettik. Doğrusu hala da ben de memnunduk ama. Bugün en kısa tantrumunu geçirdi. Bunda Canan Hanım'ın poğaçalarının ve günlerdir sayıkladığı blueberrylerin de rolü var tabi!

Velhasıl, gün boyu kapalı bir hava, sonrasındaki yağmur ile "sonbahar" günü geçirdik bugün. Yarın halayı yolcu edeceğiz. Nehir'in dilinden "havuza girmek" ve "uçağa binmek" düşmüyor. Ablaların izin vermesini bekliyoruz. "Neden?" "Ne zaman?" "Babanın İstanbul'ua gidelim mi"... aklı başka yerde derler ya. Neyseki, arada "Parka gidelim mi?"ler var hala. Ya da "Ben acıktım, şuralara bakalım, bir şeyler yiyelim" diye restoran aramalar...

Nehir'im sağlıklı ve mutlu!

1 comment:

  1. Zeynepcim, aslinda soyledigin laf cok hosuma gitti. Gercekten de su dalga gecsin diye beklemek galiba en dogrusu. Hala'ya katilamayacagim, cunku cozulemiyor, ustelik cozmeye kalkmak iki kati yuk. Uzerine bir de gorev getiriyor ve cozemeyince iyice stres oluyorsun.



    Ben Pelin o yaslardayken hic oyle tantrum falan gormedim, abla ile yarisdan dolayi vardi bir seyler ama, simdi cok daha fazlalasti. Fiziksel fark da kapaninca, artik, karsilikli oluyor bazi seyler...

    Yani her yasin bir guzelligi var derler ya aynen oyle Zeynebim bekle de gor..:)

    Bende su dalga gecsin diye bekleyecegim, hay aklinla vede Ozgecan'ın deyisiyle "kizlarinla" bin yasa! Tum cocuklar saglikli ve mutlu olsun, biz dalgamizi geceriz onlarin ki gecmezse. Napalim?

    ReplyDelete