Tuesday, September 15, 2009

Gün 86: Ch14.18, IL-2 Second Day

Ay, yazinca daha ikinci gün mü dedim. İlk iki gün sanki bir yıla bedel. Ağır, mızmız, kucakta geçiyor.

Geceyi fena geçirmedik, kan basıncı sorundu ama birkaç kez ölçerek makul sayılara getirip, sonunda da bir miktar "bolus" ile (bu işi bilemiyorum, serum ama içerik olarak farklı olanları var dicem, Özlem ve Esra düzeltsinler beni). Albumin de düşük çıkınca o da eklendi sabah.

Ve sabaha daha iyi başladık. Yine 12.30 olunca başlangıç saati, bir buçuk saat kadar oyun odasına gittik. Oyun oynarken bir yandan Leyla ile konuştuk, sonra Hande ile.

Sonra antibodiler başlayınca, odada kaldık. Zaten Nehir kendi istemişti geri dönmeyi. Ve bugün itibariyle Tylenolu bile kapsul içine koyunca, heyyyyyyyyyy, Nehir'i tutup, zorla ilaç içirme sahnesi sonunda kalktı seyirden! Hay sevgili Teri Hemşire sen çok yaşa! Bu ilaç işinde çok yavaş ilerledik, koca bir yıl, ama sonunda doğruyu bulduk. Tabi bunda biraz da Nehir'in büyümüş ve yutabilir hale gelmiş olmasının etkisi var. Ve anlattığımızda anlıyor oluşunun.

Günün kalanı, akşam altı şu anda, gıdım dıdım, mız mız geçti. Böyle zamanlarda ben yataktaki Teady Bear oluyorum, yakışıyorum da rolüme! Yapışıklık öyle bir hal alıyor ki, örneğin telefonla konuşayım diye odadan sıvışacakken, "anneee" diye yakalanınca, Dora'daki Swiper gibi, "oh, maaannn" deyip, yatağa geri dönüyorum. Nehir'im yakalar!

Şimdi yazarken gülümsedim ama artık sonlarına gelmiş olmayı, biliyorum bunu yazmaya hakkım yok ama bir daha Nehir'imi basit kontroller dışında buralarda görmemeyi diliyorum. Allah tüm çocukları ailelerine bağışlasın.

...

Duygusal anlardan dönelim. Zira bu durumda da Leyla yakaladı mı, başlar "anne ağlamış mıydın sen bunları yazarken?".

Günümüzün neşesi: Hande ve Seda'nın geliş gidiş tarihlerini ayarlamak oldu. Zeynep de tamam. Bilge'ye de mail atayım! Nurgüncüm ise duruma pek yakışırdı ama abartmayalım, zaten yeterince şımarıklık yaptık. Valla Amerikalı ailelere söylesem, "wow" diyecekler! Desinler değişemem, desinler değişemem....

Hadi bugünü geçirince daha rahatlayacağımızı umut ediyorum. Bugün morfinin dozunu yükselterek hızlanan kalp atışlarını normale indirdiler. Hızlanan kalp atışlarının ağrıya işaret ettiğini düşündü-k.

Nehir şimdi oldukça rahatlamış uyuyor sonunda.

Hadi leylekleri havada görenlere selam olsun! Yorumcularımız sağolsun! Bu iş ya bitecek ya bitecek.

FotoNot: Geçen günkü hastane çıkış fotoğrafı üzerine Sandracım, "mahzun gördüm" diye yazmış...Yok yok, notsuz koyunca bakın ne olmuş...Halbuki bizim kız uyuyor taklidi yapıyor idi.

3 comments:

  1. Cok az kaldi... Ramazandan, Astrolojiden, iyi dilekler, olumlu düsünceler ve poztif enerjilerden aldiginiz destekle sizin azminiz ve Nehir'cigin gucu sizi bugunlere ulastirdi. Su anda yasadiginiz yan etkilerin hepsi gecici. Hepimizin dilegi ayni. Nehir'in sagligi ve mutlulugu. Tum cocuklarin sifa bulmasi. Bu son gunler de cabucak gececek meraklanmayin... Trafiginiz de yogun olacak anlasilan, Bugun-yarin derken bir de bakacaksiniz donus gunu...

    Nehir saglikli ve mutlu. MASALLAH

    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  2. Zeynepcigim dusunmen yeter, gidecekler beni bile heyecanlandiriyor, senin halini dusunuyorum da...simarmakta haklisin.

    Ben zaten buradaki bando mizika takiminin basinda olmayi bekliyorum, trenimi de kuracagim ve Nehir gelince isiklarimi da yaktim mi, degmeyin keyfime...

    Hem zaten bizde burada Mahmut'a karsilama yapacak ve onu simartacagiz. Babaya da bravo degil mi? Onu once hamama, sonra masaja, sonra terapiye, sonra sinemaya ve konsere, en sonunda da ise gonderecegiz. Artik insan icine cikma ve calismalara donme vakti geldi. NB uzmanliginizi daha sonra baska islerde kullanirsiniz insallah, vatan hizmet bekler unutmayin:)

    Hadi sonlara dogru daha da zor gelir ama napalim, yapacak bir sey yok!

    ReplyDelete
  3. 36

    Zeynep'cim, biz de seni degisemeyiz!!!! :) Amaaaaa bu hatalarimizi birbirmize soylememizi de engellemez. Arkadasim sen bu 85 ve 86'inci gunleri cok mu sevdin anlamadim, niye 2 kere yasamak istiyorsun??? Senin 2inci 85inci gunun 87 olmali ve ikinci 86'inci gunun de 88 olmali. Senin saatinle bu aksam yazacagin da 89 olmali. Hadi duzelt bakalim gun sayilarini, kizim ilerliyor, lutfen atlamayalim!!!!!

    Nurgun hakli sona dogru daha bir zor olur ama Yesim de hakli gelen giden, esya toplama falan derken donus gelmis olacak. Bu onumuzdeki 3-5 gun bitti mi, sonrasi ucup gidecek!!!!

    Nehir'im guclu, saglikli ve cok mutlu!!! Ucaga binince daha da mutlu olacak :)

    Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete