Friday, September 18, 2009

Gün 91: Hmmm, Fort Worth Cook Hotel

Gecemiz fena değildi. Nehir'in şişliği sürdü. Saat 11'i geçiyordu antibodiler bitti. Kan basıncı normal kaldı. Bir ara, gece 2 gibi, bir baktım başımızda hemşiremiz ve eğitimdeki hemşire, Nehir'e oksijen vermeye çalışıyorlar. Bir an yüreğim hopladı ama sakinleşip, "Durun bi dakka" derken gösterge düzeldi. Fakat ben yine Nehir'i takip eder oldum. Ateş sürdü. Morfinin bitmesi sabah dördü buldu.

Sabah Nehir hala şişti. Ateş sürüyordu. Kahvaltı etmedi. Neşesi de yoktu. Doktor geldiğinde, ateşin ilaçlara bağlı olduğuna inandığını, biraz izleyip çıkabileceğimizi söyledi. Biz de, baba RMH'deki odayı, ben de hastane odasını olmak üzere toparlandık.

IL-2'nun bitmesi saat 2'yi buldu. Acaba dört gibi çıkar mıyız derken Nehir'in ateşi 38.9'a çıktı. Yatağın içine kıvrıldı, dışarı çıkmayı, oyun oynamayı da istemedi, karın ağrısı vardı. Morfinlerin ve genel durumu nedeniyle iki gündür tuvalete çıkmamış olmamanın verdiği tıkanıklıkla yataktan kalkamaz oldu.

Biz de o halde çıkamayacağımıza karar verdik. Yani ev yakın olsaydı, çıkardık belki, ama Nehir'i o halde arabaya koymak pek akıllıca görünmedi.

Saat 7 gibi tuvalete çıkabildi. Ve oldukça rahatladı. Tylenol ile de ateşi düştü. Ama artık kalmış olduk. İyi olan tüm boruları, monitörü çıkardılar. Şimdi yatmak üzereyken keyfi yerinde.

Çok şükür. Geceyi de atlatıp, yarın sabah erkenden çıkabilmeyi umuyoruz.

Nehir'im sağlıklı ve mutlu.

4 comments:

  1. cok sukur cok sukur... atlatacak Nehir hanim butun hepsini insallah!

    ReplyDelete
  2. Bu sefer 4. faz tamamen bittigine gore gercekten de az kaldiiiiii. Donuste artik Mahmut'un esyalari toplanmaya baslanacaktır herhalde.

    Nehircigim sen bir harikasin, harikasin harikasin. Masallah,masallah, masallah.
    Nehir saglikli ve mutlu.

    ReplyDelete
  3. Güzel kız güçlü kız, bunu da atlattı, artık çok az kaldı inşallah, tahmin edilen tarihlerde, Leylacığınıza da kavuşacaksınız inşallah, küçük kahramana kocaman bir MAŞALLAH diyorum. İyi bayramlar. Sevgiler,

    Esra Gökbayrak

    ReplyDelete
  4. 33

    Bayram guzel geldi desenize, evde olacaksiniz!!!! Hurrraaayyyyyy!!!
    Ballisiniz yani :)

    Bundan sonrasi inanamayacaginiz kadar cabuk gececek. Babisko toplanacak, the hala gelecek, pastaci gelecek, the teyze gelecek, en son da 'haydi yuruyun gidiyoruz' diyen mavi gozlu melek gelecek!!!! Gelen giden, havaalanindan al, havaalanina birak derken bir bakmissiniz siz havaalanindasiniz Leyla'niza ve Babisko'nuza gidiyorsunuz. Vallahi ben yazarken heyecanlandim.

    Ben bunlari yazarken siz Houston yollarindasiniz insallah, okudugunuzda ise esyalar, kirliler cantalardan cikmis, ev haline gecilmis olur herhalde!! Eh o zaman, hos gittiniz evinize!!!!!

    Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete