Monday, September 14, 2009

Gün 85: Ch.14.18, IL-2, birinci gün devam

Handecim sayılar karıştı.

Ben hala aynı gündeyim, akşam yazıyorum. Antibodilere başlamaları 12.30'u bulunca, bugün, saat sekiz ama daha zaman var. Nehir sabahı mızmız, uykuya da direnerek geçirdi. Sonunda saat üç, dört itibariyle uyudu. Arada bir gözünü açsa da, "annee, yanıma gelir misin" diyerek, morfinlerin etkisiyle uyuyor.

Uyuyana kadar "canım çekti" diyerek makarna, kraker ve üç dört parça da çukulata yiyince, saat dört buçuk gibi, "karnım" dedi. Biz ağrısı var diye ekstra morfin verdik. Saat altıbuçuk gibi tüm hepsini benim üzerime, yatağa ve kendi üzerine çıkardı.

Evet, Nehir kasımdan beri ilk kez kustu (ben öyle hatırlıyorum).

Doğrusu aklımdan ilk geçen, üzerimdeki yegane hırka, hemen sonrasında ise Nehir'in dressing ve boruları oldu. Hırka yıkanabiliyor imiş. Dressing ise tişört sayesinde temiz kalmış. Yine de asıl metanetimi korumamı sağlayan bu kez, aklımla bin yaşayayım -bu ne biçim laf, ben kızlarımla bin yaşayayım, aklım da bizimle olsun- Texas Children's da ilik nakli sırasında vermiş oldukları, sakladığım, durulama gerektirmeyen şampuanını bu kez, enfeksiyona karşı da hastanede daha iyi temizlik yapalım diye yanıma almış olmam oldu. Temizlendik.

İyice gevşedi, uykuya devam. Tabi şimdiki derdimiz, düşük kan basıncı. Bundan sonraki saatler kan basıncı işiyle geçecek. Kontrol altında tutmakla yani.

Beklendiği gibi her şey. Sevgili anonim, uykunuzdan olmayın ne olur, dualarınız için çok teşekkür ederiz. Böyle güzel dilekleri okumak gerçekten güç veriyor. Nehir sağlıklı ve mutlu. Ve güçlü.

4 comments:

  1. Zeynep ve kuzusu, az kaldi degil mi? Cok az kaldi. Ikinizi de sevgiyle kucakliyorum. nese

    ReplyDelete
  2. 37

    Zeynep'cim karismadi sen merak etme!!! Sen 86inci gunu biraz gec yazdin hepsi o.. Aksam yerine ertesi sabah!! Bir de bu son yazdiginin yani 'ayni gundeyim' dedigin 85inci degil 87inci gun olacak!! Ben saglamasini yapiyorum sen merak etme, senin ve benim toplamlarimiz (ayni gunde) 124 olacak. 85+39, 86+38, 87+37.... Matematigi seviyorum sanirim :)

    Aferin sana annecik, tedbirli olmak ise yaramis. Kusmak onemli degil de hijyen cok onemli!! Guclu kizim kolay gecirsin onumuzdeki haftayi!!!

    Opuyorum hepinizi... Birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  3. herşey yolunda, olması gerektiği gibi, zeynebim senin, nehirimin, tümün, bütünün en yüksek hayrına akıyor.
    seni seviyorum zeynep ve yanındayım daima!

    ReplyDelete
  4. Bu hayırlı günlerde Nehiride dualarımdan eksik etmiyorum sizlerin,Nehirin azmi ve Rabbiminde yardımıyla bu sıkıntılı günler geride kalacak inşallah,sevgilerimle

    ReplyDelete