Thursday, September 10, 2009

Gün 83: IL-2, Day 3

Baba RMH'ye gitmek üzere, yani kısaca notlar:

Gece normal devam ederken, Nehir'in kan basıncı düşük çıkmaya devam edince, sabah karşı dörtte kan verme kararı çıktı, nöbetçi doktordan. ben biraz şaşırdım çünkü her zamanki düşüklüğü idi, ve kan basıncı için kan verilmesini de anlayamadım. Ve geceyarısı olunca, doktorla da konuşma imkanı bulmayınca, canım sıkıldı, sabah dört dört. Hemşire üç saatte vereceklerini söyledi. Yani sabah 7 gibi bitmesi gerekiyordu. Altıda uyumuşum. "Bip" seslerini ne zaman duymaya başladım hatırlamıyorum ama sonunda gözümü açtığımda, saat 7.45 idi, ve Nehir'in kan torbası boşalmış, asılı kalmıştı. Aklıma hemen borularda kan kalmasının iyi bir şey olmadığı, enfeksiyon riski falan gelince, hemen hemşireyi çağırdım...hiçbir şeyden haberi yok gibiydi...falan falan falan...boruları indirdi. İLk hesabın yanlış, benim de bipleri çok geç olmadan duymuş olmam dileğiyle gündüzümüz başladı.

Saat dkuzu zor edip, hemen sevgili Özlem'e telefonla anlattım, içimi döktüm, "aman yaw bu kan işi de ne" diye serzenişte bulundum, laf lafı açtı, sonunda telefonu gülerek kapattım. Ama daha da iyisi, perşembeleri gelen müzik terapistinin gelip, Nehir'e org, vurmalı çalgılar getirip, hep beraber terapi yapmamızdı. Baktım, sinirim geçmişti. Müzik terapi "rocks".

Sonrasında, Dr. Eames geldi, Nehir'in sabah beni korkutacak şekilde şişmiş gözlerini de görünce artık su tutmasına karşı, düşük çıkan albumin değerini de görerek...bu cümle olmadı, baba başımda bekliyor...velhasıl albumin verdiler. Akşama doğru gözler biraz daha iyi hale geldi.

Moraller de.

İşte üçüncü gün.

Ha gayret.

Sahi, Nehir hem "flu" aşısı olacak, hemen, hem de çıkınca domuz gribi aşısı. Ailecek, Leyla da dahil.

Hepiniz öpüyorum, güzel yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyorum. Üzerimdeki dayanılmaz yorgunluğu hafifletiyorsunuz.

8 comments:

  1. Muzik terapisi ne guzel geliyor kulaga. Bravo hastane yonetimine. Kolayliklar dilerim size her zamanki gibi hep kalbimiz sizinle.

    ReplyDelete
  2. Canim benim, bu turu da ciddi sorunlar olmadan atlatacak, onu melekleri koruyor ...

    Buraya bir donun, dinlenmen icin gonullu bir ekip haril haril calisacak Zeynep'cim, o gunleri dort gozle bekliyoruz !

    Opuyorum binlerce,

    ReplyDelete
  3. Domuz gribinin asisi mi varmis cok sasirdim. Leyla'nikini siz getireceksiniz, burada olacak asisinibu durumda oyle mi? Ilginc, asisina kadar varsa neden bunu boyle bir facia haline getidiler acaba?

    Super haberlere devam, muzik terapisi fikrine ben de bayildim. Kendine iyi bak Zeynepcigim, az kaldi.

    Bu arada dun yazan Arzu hn. a da cok cok gecmis olsun diliyorum. Umarim Ali de olabilecek en kisa surede sagligina kavusur. Cok zor birsurec, kimse sizlerden iyi bilemez eminim. Allah kolayliklar versin.

    ReplyDelete
  4. 41

    Zeynep'cim, eminim arastirilmistir ama ben web'de search ederken Ingiltere'de okul cocuklarina yapilmamasi konusunda birseyler okudum. Henuz asi Turkiye'ye gelmedigi icin cok da detayli okumadim ama henuz cok fazla test edilmedigi icin sakincali olabilecegi hakkinda bir yazi idi. Bir de Defne, Frankfurt'ta kendi kizi icin arastiriyordu asiyi. Belki ondan da bilgi alabiliriz. Bu asi isi esasinda en fazla ABD'de hassas, arastirmayi eminim doktorlar yapmistir.

    Bu su tutma ve kan basinci dusme isleri gecen sefer de olmustu yanlis hatirlamiyorsam. Anladigim kadariyla beklenen yan etkiler. Cabucak ve sizleri cok hirpalamadan gececek insallah bu sefer!!!!

    Arzu Hanim ben de size ve Ali'ye guc, kuvvet ve bir o kadar da positif enerji gonderiyorum. Tum dualarimiz sizlerle, Ali'ciginiz en kisa surede sagligina kavusacak!!!! Inaniyorum. Bu zor surec sizi korkutmasin, hersey yoluna girdiginde, Ali kosarak gelip, size sarildiginda bu yasadiklarinizi hic hatirlamayacaksiniz. Hersey istediginiz gibi olsun...

    Zeynep'cim, opuyorum hepinizi... Birbirinize cok iyi bakin.

    ReplyDelete
  5. Sevgili Zeynep,

    Handenin rakamları gitgide kuculuyor; az, cok az kaldi; "Gidebilirsiniz" dendiginde o uzerindeki yorgunluk yokoluverecek...
    Sonra da kendini simartilmak uzere burada Turkish Team'e teslim edeceksin :) Fazlasiyla hakettiniz.

    Nehir'e masallah! Son asamaya geldi artik...Artik gunes acti ve selalenin gokkusagini seyretme zamanı geliyor,

    Arzu Hanim,
    Ali'nin haberlerini buradan takip ediyoruz. En iyi dileklerimiz, en icten dualarimiz sizinle. Ali'cik de sagligina kavusacak, sizler de bu zorlu gunleri hep birlikte geride birakmanin huzuruyla daha guclu, daha mutlu bir aile olacaksiniz... Ben de oncelikle Ali'ye sifa; size bol olumlu dusunce, guc, kuvvet, sabir, sevenlerinizden destek diliyorum.

    Sevgilerimle,

    ReplyDelete
  6. Hay Allah, Nurguncum, aslinda domuz gribi asisini Oguz simdi gelip burada olmak ister herhalde :)

    İsin esasi. Yeni. Ekim ortasi cikacak. Leyla icin degil tabi, Nehir, ben de sanirim, ama emin degilim, herkese verecekler mi.

    Ozlem de domuz gribi icin cekinceli konustu, doktorlara sor dedi ama Russell da Eames de, bu ikinci asi, eskisine gore cok siki surecler var dedi (70lerde yapilmis)

    Ama beni update ederseniz sevinirim, ekim ortasina kadar zamanim var...ben ucakla yolculuklar yapacagimiz icin sicak bakiyorum.

    ReplyDelete
  7. Canım benim iyi haberlerini almanın getirdiği bir huzur ve keyif içinde bloğu takip etmek ne güzel. Tünelin ucunda görünen ışık git gide yaklaştı, nerdeyse içinden geçeceksiniz ve kucaklaşacağız. O denli az kaldı ki, dilimi ısırıp, inanamıyorum.Ama hande'nin kalan günleri sayması ,sayılara dökmesi sayesinde belirsizliğe yer bırakmayan bir somutluğa dönüşüyor kavuşmamız.. Şimdiden, heyecanla Turkish team olarak geldiğinizde yapacaklarımızın hayallerini kurar olduk.
    Bu arada Nehir fotoğraflarda çok iyi görünüyor, müthiş toparlamış ve güçlenmiş de.Şu son faslı da sorunsuz atlattınız mı, uçağa atlayıp çabucacık yuvanızda olacaksınız.
    Bloğu her gün açıp sade senin keyifli anlatımını okumak, neşeli resimlerinizi görmek,günlük gidişata dair haberlerinizi almak için açmak ne güzel bir hafiflik...Bu hafiflik, bu güzellik devam edecek , hiç merak etme arkadaşım.Hepinizi çok öpüyorum.

    Not: Sevgili Ali, senin de Nehir gibi cesur ve güçlü bir çocuk olduğuna inancım sonsuz. Sen de başaracaksın kendi kuvvetin ve sevgili ailenin desteğiyle. Bundan hiç birinizin bir an bile şüphesi olmasın.Başka nasıl ulaşacağımı bilmediğim için bu blog aracılığıyla yazıyorum ama bir taraftan da uğurlu bir blog olduğu için sana da bol şans getireceğine inanıyorum.

    Herkese, özellikle gözbebeklerimiz çocuklarımıza, tüm ailelere
    sağlık, sıhhat diliyorum.Kocaman öpücükler, nergis

    ReplyDelete
  8. Sevgili Zeynep, Houston' dan uzaklastik ama kalbim ve aklim hep sizinle... Sevgiyle kucakliyorum hepinizi. Nese

    ReplyDelete