Monday, September 7, 2009

Gün 80: Dördüncü Tur Öncesi RMH

Gözlerim küçülüyor. Dört saatlik duraksız, keza durduğumuz yeri laflarken kaçırmışız, geldik. Nehir tantrumsuz idi, for a change. Aslında gelirken değil dönüşte oluyor, demek ki, hastane kalışları, ilaçlar etkisi ile huy-suzlaşıyor cancağazım.

Saat altıbuçukta, akşam yemeği saati geldik. Eskilerden gördüğümüz birkaç aile, yeniler gelmiş, kalabalıktı.

Her zaman kötü haber almıyoruz, burada tanıştığımız, "relapse" etmiş bir kızın tümörü, yeni kemoterapiya yanıt vermiş, annesi mutluydu. Biz de çok sevindik. Leyla'nın da arkadaşlık ettiği, Kyra.

Kapıdan tam giriyorduk ki, Leyla'nın eksikliğini hissettim, cıvıltısı, bahçedeki, takır takır bisiklet sürüşü, asansöre yalnız binebilir mi binemez mi, büyüme ve kendi başına yapabilme çabaları, bir yandan hala bağımlı oluşu, ve belki de bu yıl ansızın bırakılmanın verdiği, Nurgün'ün de söylediği, "burda mısın?", "sen nerdesin?" soruları...

Canım kızımın ilk günü keyifli geçmiş, öğretmeni "tatlı" imiş. Okuldaki yani yuvadaki ilk göz ağrısı arkadaşı ile aynı sınıfta.

Biz bu kez farklı olarak, bir saat sonra, yani hiç RMH'de kalmadan, hastaneye gideceğiz, Nehir bahçede oynuyor şimdi. Ben de buradayken yazıyorum, malum hatırlatayım, Mac has a problem at Cook's, Texas.

Hadi bakalım su gibi gitsin bu tur da.

5 comments:

  1. Leyla gitmis sanirim, en kisa zamanda bulusmaniz dilegiyle.

    Bu turunda cok rahat ve hizla gecmesi dilegiyle. Kolayliklar cok...

    ReplyDelete
  2. 44

    Sen hic merak etme, su gibi akip gidecek!!! Nehir'im terayagindan kil cekecek, bak gor!!!!!!

    Opuyorum hepinizi, birbirinize cok iyi bakin...

    ReplyDelete
  3. Birkac gun once 7 hafta kaldi diye dusunmustum, simdi alti hafta kalmis...Daha da kolay, daha da cabuk gececek bu son turlar... Masallah Nehir'imiz cok iyi! Rast gitsin, sonbahar yagmuru gibi akip gecsin...
    Sevgilerimle,

    ReplyDelete
  4. Yakında gorusecegiz ne guzel, ben simdi ablama uzulmeye basladim, size bayagi alismisti. Neyse kontroller var bir sure de oyle idare eder.

    Leyla harika otesi bir kiz! Ona yeni okul doneminde basarilar bol eglenceler dilerim. Nehirde oyle olacak ve sen de iki kizinla mutlu mesut yasayacaksin, onlarin moralleri bir seye bozuldugunda, uzulmeyin her seyin basi saglik, herseyin bir cozumu vardir diyeceksin, taaa derinlerden inanarak.

    Hadi bakalim Allah tamamina erdirsin...

    ReplyDelete
  5. Su gibi gececek inshallah...
    Ha gayret Nehirim...bunu da atlattin mi gerisi kolay...sen supersin halledersin...

    Kendinize iyi bakin...
    Nehirim saglikli ve mutlu...

    ReplyDelete