Monday, June 1, 2009

Şopping

Gece Nehir'i az kalsın eziyordum, sağolsun hala yanımızda, büyüdükçe daha çok yer kaplıyor ve hala dört dönüyor yatarken.

Neyse bu vesile ile uyandı, ağladı, bir ik kez dah vık vıklandı ve biz güne yorgun başladık. Güzelim uykumu çok ama pek çok özledim. "Güzelim": çocuksuz, deliksiz, sabah kalkma saati belirlenmemiş.

Sevgili Gençlik! Bu günlerin kıymetini biliniz. I know what is to be young but you don't know what is to be old...old as in 40. Aydacım, bu vesile ile bana bir yaşımı daha hatırlattığın, bir devri daha kapamak üzere olduğumu neşe ile yazdığın için teşekkür ederim. Ama yok öyle görevden kaçmak, Jülide ile paslaşmak falan. Müdire Hanım demez mi, hani nerede o "cızz" diye kapımda beliren o şahsiyet sene başında!

İşte scanler yazıma vurdu.

Darısı nice post-scan neşe dolu yazılara. Ama evet, Nurgün, ben yazmam ama sana kısa yakışmıyor. Her yaşın taşıdığı bir uzunluk var. Artık mini yaşımız geçti.

Yaş tahtaya basmayalım.

Nitekim ben bugün Costco, BestBuy, kamera kamera dolaştım, sonra tabi çeşit çok, internette karşılaştırma sitelerine girdim, aman efendim ne çokmuş, çıktım yine. Ama Leyla'nın hediyesini aldık. En önemlisi. Geldiğinde hazır olsun, arada Fort Worth falan kaynamasın istedim.

Öğlen Yunan Restoranına gittik. Beğenmedik. Yıllar önce Amerika'da iken, bulunduğumuz kasabada Türk restoranı yoktu ama tabi bir Yunan restoranı vardı. Ve bizim yemeklere en yakın yemekleri orada yer ve beğenirdik. Bugünkünü beğenmedim. Hele kahve hiç güzel değildi. Onlara Arçelik kahve makinası hediye etsek mi diye düşündük. Böreği görünce heyecanlandım ama içi çok güzel olmasına rağmen, ne hamuruydu o, hani hazır satılır, Gülriz Sururi meşhur ettiydi sanırım...aaahhh...neyse ben de Nehir de sevmedik.

Neyse sanıyorum en güzeli Yunanistan'a gidip orada yemek.

Bugün Özgecan'a içimi döktüm, buraya kalmadı. Hayallerimde tatiller dizili. Bir çocuklarla, bir kocamla başbaşa. Şu koca yılı böyle neşeyle bitirelim, tatil kredisi mredisi (hala duruyor mu bizim krediler) uçacağım. Önce Nehir'i deniz kenarına, sonra kendimi herhangi bir sessizliğe, kimsesizliğe, doğaya.

İşte böyle bir günün sonunda Nehir öğle uykusunu pas geçti, şimdi onu yıkayacağız, diressing çeync...sonra da sabah beşte kalkıp kahvaltı etmek üzere yatmalıyız. Ses çıkmadı, bone scan olacağız gibi hazırlanacağız, sabah belki bir haber gelir (arayın dedi sevgili Marcelle) ama gelmezse yarın üçüncü taramaya giriyoruz.

Hayırlısı.

Ekleme ve Düzeltme: Hayırlısı, "bilinmezlik" içeriyor. Düzeltiyorum: Nehir sağlıklı ve mutlu, iyi haberler kapıda.

8 comments:

  1. Sevgili zeynep'ciğim,

    Gece kuşu olmanın avantajıyla "ilk komentçi" olma mutluluğunu yaşıyorum :)))

    Eh, ne yapalim kamerayı kaptığım gibi cumartesi etkinliğine gidiyorum, fahri teyzelik de böyle birsey olmalı zaten. Detaylari okuldan ve julit'den öğrenirim ama sen de Leyla'yi uyar ki kızcagız "hayırdır, bu kim ve neden burada" demesin. Leyla'ya gerekli şirinliği yaparım, olmadı en kolayı "kameraya çekim için geldim" derim.

    Uykusuzluğunu anlayabiliyorum :) Sabahları rahat uyumak için çocuksuz bir hayat kurmuşken, gördüğüm gibi gene uykusuzluk çekiyorum, allahın sopası konseptli bir deyim vardı ama onu da hatırlamıyorum, neyse sen anlarsın...

    Daha uzun yazmak isterdim ama şimdi atik gençlerden korkuyorum mazallah ben bitirene kadar onlar yorum yazarsa "ilk" olma fırsatını kaçırırım diye...

    Yalnız içli bir sözle bitirmek isterim "herkes birgün 40 olacak...." yalnız değiliz :))

    Öptüm arkadaşım,
    Ayda

    ReplyDelete
  2. Zeynep'ciğim,

    Ah salak kafam! Acele edeyim derken en önemli kısmını yazmayı unuttum. Bone scan ile ilgili gelişmeleri merakla bekliyor olacağız ama İNŞALLAH tüm scanler olması gerektiği gibi tertemiz çıkacak.

    Nehir sağlıklı ve mutlu biz de neşeli olacağız. Bol şanslı ve güzel bir sabaha uyanın...

    Tekrar öpücükler
    Ayda

    .

    ReplyDelete
  3. Heyyoooooo!!! İşte Ayda!!! Bir numara, Commentator of the Day! Sen Leyla'ya "Ben sizin eve Ekpa getiren Ayda'yım" de, yeter! Zaten muhtemelen seni veya diğer izleyicileri görmeyecek heyecandan, en azından bizi görmedi şimdiye kadar. Ya da gördüyse de çaktırmadı. Zaten öğretmenleri "el sallamak yok" diyorlar, hepsi sallıyor bizimki hariç!

    ReplyDelete
  4. Zeynep Selam,

    Gozunuz aydin, sonuclara cok sevindim. Bu arada Fort Worth bize bir saatcik, planlarinizi bilmiyorum ama elimizden geldigince yardim etmek, sizi burada misafir etmek cok isteriz. Nehir'e kocaman opucukler.
    Gonca

    ReplyDelete
  5. Coktandir yokum ortalikta, bu sabah da cocuklari okula goturuyorum ama hemencecik Nehir'ime tertemiz bir gun dilemeden gecemeyecegim.

    Nehir'im tertemiz!!!!

    Hepinizi opuyorum... Birbirinize iyi bakin!!!!

    ReplyDelete
  6. Aydo umarim bu cevap gordun sanirim. Ben bayildim. Ama Zeynebim emin misin mini yasimizin gectigine, bari izin ver mayonun ustune falan giyeyim, zira pek bi severim:)

    Aydo bahane, gercekten de oyle yogun iki haftaya girdim ki, gecem gunduzum karisti. Kisa yazmaktan baska care yok. Zaten keyifler yerinde, herkes cok mutlu, Ayda olmus birinci...eh bana ne hacet, ama davete lazim icabet!

    Zeynepcigim Leylan geliyor, senin adina gonlum oyle mutlu ki. Bak her sey nasil da daha bir neseli olacak, O nasilda sizin gormediginiz, gorup de farketmediginiz detaylara komik komik dikkatinizi cekecek.

    Hey Nehir hazirlan, sıkıcı hayatin renkleniyor.....

    ReplyDelete
  7. Zeynep'cim,
    Bone scan'le ilgili guzel haberlerinizi bekliyorum.
    Cok cok cooook opuyorum ucunuzu de !
    Nehir saglikli ve mutlu !

    ReplyDelete
  8. Hazır siz güzel güzel bir'iciklerinizle güzel tatil planları yaparken:)
    zorlu ama sonu olacak bi şekilde bizim finaller bitmişken:)
    havalar güzelleşmişken:)
    Türkiye'mde M. Ali Birand'ın laf sokması gereken bir olumsuzluk yaşanmazken:)
    Yunan yemekleri kötüyken ama Türk yemekleri hala çok lezzetliyken:)
    televizyonlarda ata demirer keyifli keyifli biri var, biri var bizi birbirimize bağlayan derken:)
    Seda Sayan Pepsi pepsi derken ve bu kararıyla Pepsi bizi şok ederken:)
    Leyla'mız size ulaşmaya daha da yakınken:)
    Siz kırkken ve biz kırktada siz kadar güçlü ve pozitüf olmayı dilerken:)
    maşallah nehir'imize, bize, her birimize, cheerleader'ımız sağlıklı ve mutluyken:)

    ReplyDelete